Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(12)
Raspunsuri - Pagina 3
coralia76 spune:
Azi am ajuns cu vreo jumate de ora mai repde la scarbici..am plecat impreuna cu sotul de acasa si sum el incepe mai repede decat mine...am ajuns la ora asta..Dar nu-i bai ca va scriu voua pana nu incepe tambalaul pe aici.
Ieri dupamiaza am fost la ceva cumparaturi..am luat capsuni,cirese..desi nu ma dau in vant dupa fructe acum trebuie sa manac pentru bebe...daca m-ar vedea cineva ar zice ca mamanc spini nu capsuni...Abia astept sa apara pepenele ca asta imi place si rosu si galben..de oricare si piersicile...in rest de voie de nevoie trebuie sa ma multumesc cu astea de sezon pana apar alea.Ce am observat ca am inceput sa manac chestii care inainte nu le suportam..de ex cartofi prajiti...pai din astia n-am mai mancat de vreo 5-6 ani de cand eram studenta...acum si daca simt mirosul mi se face pofta...ciudata chestie..si in general au inceput sa-mi placa mancarurile picante,sarate..
Azi vin niste musafiri la noi(prieteni stabiliti in germania)...si stau vreo saptamana..deci va trebui sa stau mai mult pe la bucatarie sa gatesc si pentru ei...dar sper sa ma mai ajute si maica-mea...
Hai ca m-am lungit ca-s numai singura pe aici pe la birou deocamdata.
Coralia,14+
Morgano spune:
Neazta fetelor,
La intrebarea cum imi arata burta si ce pofte am cu baieztel la purtator, sincer nu vad nimic deosebit. Am o burtica care tot creste, parca s-a tuguiat, dar nu vreau sa derutez, mi se pare normala. CAt despre pofte, mananc doar mai putin decat inainte (poate nu mi-e prea foame de teama kg in plus peste cele cateva care erau si inainte) in rest cam la fel, urasc lactatele (desi am si eu pb cu dintii de cand ma stiu, ma scarbeste doar ideea de lapte sau iarut, dar le tin in frigider), dar ce ma mira este ca inainte eram carnivora convinsa, acum nu prea-mi spun nimic carnurile, prefer salate si chestii lejere. Mirosul de afumat care ma omora inainte de pofta mi se pare acum ca e de pipi, si am aruncat o oala de ciorba ca am spus ca e ciolan de vier (nici vba ca nu era!). Nici peste nu am pofta, pui mai ciugulesc. Sucuri nu ma omor dupa ele, doar santalul de lamai e drogul meu zilnic, in rest apa plata de izvorul alb si ceaiuri fara zahar sau miere. Nu-mi trebuie altceva.
Durerile ca la ciclu inseamna din pacate din cate am citit eu/si mi-a spus dra mea ca sunt contractii, asa ca cine le are (ca si eu am dar cika nu-i pericol) sa mearga la dr pt tratam si sa nu se streseze nici de teama dar nici din alte motive. Totul e sa nu fie fte puternice sau dese ca atunci e de stat in pat :(. Eu m-am obisnuit cu micile dureri care apar, imi iau pastilutele si totul e ok, nu ca mi-ar conveni dar asta e, si dc toti spun ca nu-i de bai, nu-i pot contrazice atat timp cat in rest ma simt fte bine si plina de energie.
Azi ne mutam, asa ca sunt in mijlocul cu laptopul in mijlocul unor gramezi si cutii cu diverse pe care jur ca nu stiu cum le ducem in casa noua pana diseara :)) Imi vine sa rad, ca ce naiba mai pot face?
O zi super va doresc
Ripley si Alex 17 fix
PS - imi da o mare emotie sa-i spun pe nume
Lavi spune:
Neata, burici frumoa
am dormit aseara de la 8 la 7 dimineata, sunt umflata de somn.
Burtica mea este deocamdata micuta si rotunda si nu e plasata deloc sus.De pofte chiar vorbaeam zilele trecute, acru in stare naturala, fara muraturi..lamii si grepfruit + struguri.Nu tu dulce. Cu Eva am stiu exact ce vreau cu bebe , deloc nu stiu...parca as vrea ..si nu stiu ce.
Durere de ciclu am avut si eu pina acu vreo3 sap .O singura data am avut pofte, duminica trecuta ma uitam la tv si i-am spus lui Victor, du-te dupa malai...acum, zice el..... acu, zic eu.Am urit toata viata mea mamaliga si pe la 9 mincam mamaliga cu usturoi.GRoaznic!
Azi la tv au dezmintit chestia cu cernobilul! Asta e de bine
Lavi
xandra28 spune:
neata fetelor!
voiam sa va spun ca si eu am dureri ca de ovare, si asta de la 7-8 saptamani, si am cam luat no-spa constant, in medie 2 pe zi, dar uneori nu-mi trec durerile nici de la no-spa, nici cu odihna...
oricum, nu sunt dureri mari sau insuportabile, dar si eu m-am cam speriat la inceput, insa am inteles ca daca nu sunt si sangerari, nu e problema...
in fine, sper sa fie k
xandra, 14+
anda77 spune:
'neata,
am lipsit cateva zile pt. ca nu prea m-am simtit bine. am avut niste ameteli, mama-mama, dar pe scaun, nu in picioare, cu pierderi de vedere sau "clatinarea imaginii". dr. zice ca nu e calciu sau tensiune, este hipoglicemia (n-am facut inca alte analize, mai peste doua saptamani mai repet cateva). asta ar fi si explicatia pentru care mananc atat de mult de cand sunt gravida. cica a innebunit pancreasul ( si pe fond de stres si ingrijorare). problemele n-or sa te termine ca cica din hipoglicemie dai brusc in hiperglicemie, deci ma asteapta diabetul de sarcina. doctorul spune ca, desi imi vine sa mananc si scoarta de copac, sa iau mese cat de mici pot si dese, ca sa potolesc putin pancreasul. problema este ca simt ca nu-mi mai pot controla corpul. doar la mancare ma gandesc. ORICE mancare.
saptamana viitoare aflu si eu sexul lui bebe. eu aveam inainte un usor dezechilibru hormonal prin exces de estrogen, iar niste analize recente au aratat ca acum sunt mai echilibrata. mi-au spus ca se presupune ca e baiat, ca altfel, o fetita, ma dadea mai rau peste cap. dar nu este cert 100%. o sa confirme sau o sa infirme iosup saptamana viitoare. semnele babesti ale sarcinii sunt pentru baiat. cu poftele nu pot sa-mi dau seama ca eu eram fitzoasa inainte la mancare, iar acum mananc de toate, dar v-am povestit ca pancreasul, nu copilul e de vina.
ati tot vorbit de cernobil. fisurile sunt certe, asta se stie de mult timp. peste reactoarele inchise de la cernobil (inclusiv ala responsabil cu catastrofa din 86) s-au turnat placi de beton si alte materiale rezistente. problema este ca aceste placi s-au fisurat de cam 1 an iar ucraina a cerut ajutorul europei deoarece nu are bani sa repare sarcofagul de beton de deasupra reactorului 1 - ala care a explodat in 86. la jumatatea lunii mai a inceput o activitate de donare, europa promitand 200 mil. euro pt. repararea fisurilor din beton. se estimeaza ca daca nu se repara pana in 2006, betonul se poate prabusi peste ruina reactorului provocand o catastrofa de 5 orin mai mare ca intensitate decat cea din 86. daca ucrainieni sunt nesimtiti si nu se misca mai repede murim cu totii. cica cernobil 86 a fost nimic pe langa ce se intampla daca se prabuseste betonul in reactor.
felicitari pt. baietei scumpici si fetite superbe
mandyksch spune:
Neata fetelor,
Eu si acum am chef de dormit oricat de mult as dormi...
Apropo de dureri, eu am avut f. rar pana acum, mai ales cand am fost f. obosita sau cand se strica vremea-nu stiu daca ultima are vreo legatura dar pur si simplu asa simteam.In schimb ma dor "salele" cum se zice aici pe la noi, si asta tot atunci cand se strica vremea si ma mai doar osul acela de la fund (coccis se numeste????) dar numai pe partea dreapta, dar rau de tot .
Eu am insa o problema de cateva zile, am niste arsuri la stomac sau acid sau Dumnezeu stie ce-o fi.E atat de neplacut...Stie cineva dintre voi vreun remediu pentru asta (preferabil natural)?. Dati-mi o sugestie ca nu mai stiu ce sa fac.
Mandy,
Lavi spune:
limonada cu miere, dar sa fie doar un singur fruct. sper sa iti treaca si mie mi-a trecut cu asta, simteam citeodata ca imi ia foc giyul
Lavi
coralia76 spune:
Mandy problema cu aciditatea o am si eu inca de la inceputul sarcinii si se pare ca o sa ma mai tina mult si bine...am inteles ca se accentueaza odata cu cresterea bebeului ca acesta incepe sa apese pe stomac.Cand am chestii din astea ma mai calmez cu lapte caldut,ceva biscuiti(dar sa nu fie dulci..din aia pentru diabetici imi fac mai bine)..dar trece doar pe moment ca dupa cateva ore apare iar si in psecial seara sau dupa mancare.Cu lamaie si apa am incercat..la mine imi face mai mare aciditate..asa ca am renuntat la ea desi imi placea mult limonada asta facuta in casa.