Timiditatea copiilor
Raspunsuri - Pagina 5
Principesa spune:
Sabina, rectific: implicare insuficienta.
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Sabina spune:
pricipesa...pai motivu e f simplu, il stiu, cred ca e un soi de pierdere de identitate si neincredere in capacitatile mele mentale.cand s-a nascut ea eu eram anu 5, aveam licenta etc etc, copilu nu dormea eram varza, nimic nu era cum trebuie si sotu imi spunea ca persoanele inteligente nu fac depresie, ca asa ceva nu e permis.cred ca daca nu prelua el total grija gospodariei innebuneam de-a binelea.
iar acu sunt strsata ca n-am job, ca nu sunt in focul evenimentelor, si plus toate angoasele muzicale inerente compozitiei...
dar...cum sa fac sa nu sufere sofia? ca mie imi zboara gandu fara sa vreau:(
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Sabina spune:
inca ceva.cand sunt intr-adevar cu ea si mental e muuuuuuult mai cuminte.daca citim, coloram etc.deci e clar, probabil ca tre sa ma destelenesc profesional ca sa am inima impacata cand stau cu Galagia.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Principesa spune:
Sabina, spune-i te rog sotului tau ca ma intereseaza si pe mine studiul ala care a avut drept concluzii ca persoanele inteligent nu fac depresie ca ar fi o revolutie in lumea stiintei.
Da, poate fi ok explicatia ta dar poate nu suficient pentru a remedia situatia.
Ipoteza mea ar fi ca exista niste presiuni legate de identitatea ta profesionala si de ierarhizarea diferitelor roluri pe care le ai tu in viata.
Ce face sa fie profesia, ocupatia atat de importanta incat rolul de mama sa fie considerat cumva ca o perturbare a ei, ca o abatere de la drumul drept?
Daca intelegerea ta cu fetita e conditionata acum de gasirea unui job, pe viitor s-ar putea sa tot apara astfel de conditionari care sa limiteze comunicarea dintre voi si capacitatea ta de a i te dedica total si neconditionat chiar si pe perioade restranse de timp
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Sabina spune:
hehehe:) la faza cu studiul ce sa-ti spun...sotul meu e un om trcut prin mari incercari in viata(prima sotie a murit de cancer, a crescut baiatul singur etc)si n-a mai facut nici o depresie.probabil de aia pe mine nu m-a scuzat
Profesia mea e compozitia, adica eu compun muzica.Moderna, dar clasica.e p profesie nenorocita, niciodata nu esti multumit de tine etc etc,nu jobul e problema in sine cat faptul ca nu -l mai am mi-a scazut considerabil respectul de sine.desi toata lumea imi spune ce bine ca stai acasa un an, iti faci doctoratu si compozitia in liniste
ai dreptate...tot timpul poate interveni ceva care sa perturbe relatia noastra, acu ma rog, ingrosam putin tusele, ca sa previn pt mai tarziu.
in concluzie...cred ca e orgoliul de vina, probabil ca e exacerbat, si mai e si lenea , daca as munci mai mult mi-ar creste respectul de sine etc si as fi mai impacata cu mine.
deci nimic din ce o spovedanie buna nu ar rezolva
Sabina spune:
stai ca am citi inca odata ce mi-ai zis, faza cu identitatea profesionala.pai in ce fac eu nu ai identitate niciodata.fiecare compozitie e altfel, da ajungi sa ai un soi de sablon pe care il urmezi esti mort, e ceva viu, in continua schimbare si in profunda legatura cu viata(o reflectie a acesteia).
adok nu prea ai cum sa regasesti pe tine acolo...pe de-a-ntregul, ci doar cine esti tu la momentul respectiv.propriu zis, nu poti sa spui eu la compozitie sunt blanda, calma, frumoasa, desteapa etc etc.sau sa zici eu am de facut x, y, z si iese compozitia.e o ecuatie de fiecare data cu alte necunoscute.
ce fac? ca n-o sa am identitate profesionala niciodata.poate doar sociala( sa zica lumea, a , uite-o pe compozitoarea x)
cum o fi crescut bach 20 de copii???
Miruna Enescu spune:
Auzi, Sabina, da' Bach o fi avut ulcer, ca tu vad ca intr-acolo ai luat-o?
Eu cred ca Sofia o sa se obisnuiasca sa aibe o mama creatoare si zapacita, ca asta esti tu si cu asta basta. Ma gandesc insa ca toate aceste griji pe care ti le faci nu te ajuta nici pe tine, nici relatia voastra. I-adevarat ca din marile suferinte s-au nascut marile capodopere, dar eu n-as alege chiar metoda asta, daca as fi in locul tau.
Parca imi amintesc ca am vazut pe undeva ca predai la conservator. Asta este slujba dupa care plangi? Cat de rau ar fi daca ai incerca si altceva (de exemplu sa dai meditatii particulare?) Ce ai de pierdut?
Cat despre Sofia: la varsta ei TOTI copiii lovesc si musca pe cine iubesc (mai ales) si pe cine nu (cateodata). Ea abia a inceput gradi, ai incredere, acolo se va dezvata de asta in anul acesta, mai ales in legatura cu dezvoltarea limbajului.
Cat despre problema cu tacutul malc daca nu este mami si vorbitul cand este mami... daca gasesti o solutie o vreau si eu, ca eu am doi, si numai cel mare este asa. Dar al meu este fricos in general (el, si nu frate-sau mai mic cere lumina aprinsa, vrea sa stau cu el in baie in timp ce face dus - nu sa-l ajut, eu doar stau pe clo si citesc). Bine, o sa vina Pupesita sa-mi aminteasca si mie ca la primul copil am fost stresata, disperata si pana la 3-4 ani l-am mai si atins sau am ridicat mana la el (dupa care i-am promis ca nu-l voi mai lovi niciodata si, de cate ori ma supar pe el imi aminteste: mi-ai promis, desi nu m-a crezut cand i-am spus ca mai demult chiar l-am lovit). Minunat, stiu ce-am gresit, cu reparatul am probleme!
Pupici,
Sabina spune:
Miruna.
saracu bach ulcer n-a avut, da a avut diabet.de aia a si orbit si murit la 65 de ani.
in orice caz, super mesaju tau.parca deodata mi-a revenit moralu!!
try spune:
Sabina, pai io nu cre' ca Bach i-a crescut. Are doar meritul ca i-a facut. La cum se proceda pe vremea aia, mama era complet responsabila cu cresterea copiilor, tatii participau doar la educatie. Si de multe ori participarea asta se rezuma la discutii serioase odata la cateva zile, luat in brate de cateva ori si cam atat.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi