M-am hotarat ......adoptie (13)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Briantis,

roaga-te la Dumnezeu sa fie bine si bucura-te de fiecare zi pe care o traiesti linga copilul tau.
Stii foarte bine ca nu esti singura. Si stii ca atunci cind imi vei cere ajutorul, voi fi linga tine!
Nimeni nu te va desparti de copilul tau, sa ai convingerea asta! Chiar daca va trebui va trebui sa iesim in strada, sa facem miting pentru tine si Andrei, o vom face! Eu una - voi fi acolo!

O sa fie bine!

http://adriana.freewebspace.com/photo.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiuras spune:

Draga Briantis,
Sunt uluita si revoltata de atata neprofesionalism si din partea DPC, si din partea ORA. Trebuiesc dati in judecata! Cineva trebuie sa fie exemplu. Ma intrebam si eu astazi in mintea mea cum se penalizeaza DPC sau birocratii pentru munca in bataie de joc, ca de desfacut si suferit de pe urma lor o facem noi, beneficiarii nechefului lor de munca.
Pentru asa ceva ar fi buna mult discutata asociatie.
Te-au pus intr-o situatie fara iesire asa ca trebuie sa lupti dar nu esti singura. Eu si celelalte fete de pe site suntem alaturi de tine. Poti avea de la noi cele mai frumoase si din suflet recomandari. Iar daca este de demonstratie, spune cand.
Sper sa gasesti in tine resurse sa te linistesti si sa speri. Andrei iti va oferi in fiecare zi argumente pentru aceasta lupta.
In fond poate ca nu o vor gasi pentru ca la noi numele si adresa erau fictive si atunci adio si restul rudelor...

Eu ma voi ruga zilnic pentru tine si izbanda ta, iti promit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Multumesc ca ne sunteti alaturi .
Deocamdata nu ma pot linisti de nici un fel !Simt ca-mi pocneste capul!Cred ca si Andrei a simtit ca e ceva in neregula ,n-a stat niciodata asa cuminte in masina ,ca azi cand am fost la ORA .
Aiuras ,din cate stiu eu datele mamei ,inclusiv adresa sunt reale ,asa ca nu am ce sa sper din punctul asta de vedere .
Ceea ce stiu sigur ,e ca nu vom mai avea niciodata curajul sa mai adoptam ,desi familia ideala ,in viziunea noastra era cu doi sau trei copii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Valiburu,
Aceeasi intrebare ca si Aiuras: ce fel de curs faci, daca este obligatoriu, in ce consta, cat dureaza si cu ce ocazie (in ce etapa) a adoptiei?
Irina_g

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valiburu spune:

quote:
Originally posted by aiuras

Valiburu te rog nu lipsi vineri de la curs si imparte cu noi stiinta dobandita. Te rog! Dar ce curs faci?

Aiuras, dupa legea noua trebuie sa faci 3 cursuri care se numesc asa: "Pregatire adresata familiilor si persoanelor potential adoptatoare". In fiecare vineri (timp de 3 sapt) se regasesc parintii care doresc sa adopte (noi suntem acum in jur de 8-9 fam). si sunt de fata juristul, asistentul social si psihologul.
Iti spun in mare:
-notiuni generale privind protectia drepturilor copilului;
-cresterea si dezvoltarea copilului;
-dezvoltarea abilitatilor parentale;
-Adoptia-reglementare, etape procedurale si efecte;
-intraducere in problematica copilului abuzat si neglijat;
-Temeri ale parintilor adoptatori;
-realizarea unui punct de sprijin: invitarea a doua familii care au adoptat copilasi;
-Evaluare finala (o fi vreun test ceva)
Cam asta este "programa"
Noi am fost abia la prima parte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Am citit si ras-citit mesajul tau, Briantis. Am sperat ca nu inteleg eu... Si pana la urma, chiar nu inteleg. Nu inteleg legea asta tampita si incompetenta tolerata si instantele absurde si... Imi pare rau ca treceti prin toate astea.

Din toata inima si cu gandul la voi,
Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

valiburu,
foarte ciudat ce spui pentru ca eu sunt in curs de obtinere a atestatului si asistenta nu mi-a spus nimic de acest curs. Nu ma deranjeaza insa singurul lucru legat de atestat a fost ca, dupa lege trebuie sa fie 6 intalniri cu ea si psiholoaga. Nu mi-a spus nici un cuvand despre curs.
Totusi, daca este sa ne ducem as vrea sa mai stiu:
1.Intre ce ore este cursul? Ce se intampla daca intre orele X si Y, nu pot sa vin?
2. Locatia
3. Se da vreun examen dupa ce iti preda programa sau iei doar notite si atat?
4. daca este examen, v-a spus in ce consta?
Irina_g

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimsi spune:

Briantis, imi pare tare rau pentru ceea ce vi se intampla. Iti tin pumnii si sper ca pana la urma lucrurile sa se indrepte. Si mai cred ca pentru incompetenta DPC trebuie sa plateasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valiburu spune:

Irina,aplicarea noii metodologii difera de la un DPC la altul.Cursul dureaza 4 ore ,timp de 3 vineri de la 10-14.Se pare ca acest curs se va finaliza cu o evaluare pentru ca am primit materiale care trebuie lecturate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns o mamica fericita spune:

Briantis chiar azi am fost si am dat examenele pentru un nou atestat (cel vechi a expirat si o luam de la inceput).am ajuns un pic mai devreme si am mai discutat un pic cu psihologul de la DPC care mi-a povestit despre un caz iar finalul a fost ca tribunalul tine cont de familia in care creste copilul acum, de cum sa dezvoltat si integrat in familie etc. (doar exista referatele la dosar nu?) eu zic ca nu trebuie sa iti faci griji ca il ia cineva pe Andrei, fi optimista nici sa nu te gandesti ca se va intampla asta. problema este ca va dura mai mult procedura (ca sa zic asa) si implicit stresul este mai mare, pentru ca de ce sa nu recunoastem, toti ne dorim sa se termine cat mai repede toate etapele si puiutii nostri sa aiba pe mami si tati si in certificatul de nastere.
este adevarat ca nimeni nu merita sa treaca prin asa ceva mai putin noi care ne-am dorit asa demult o casa in care atunci cand deschizi usa sa te intampine tau mai bine zis O FAMILIE.
noi toate suntem alaturi de tine si oricand ai nevoie sa te ,,descarci" suntem aici. te intelegem si te sustinem

Lorelei si Robert

Mergi la inceput