M-am hotarat ......adoptie (13)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valiburu spune:

Aissa,felicitari si sa iti traiasca minunatia de fetita care"scrie atatea mesaje!"
Noi asteptam intrunirea comisiei pentru a ni se acorda plasamentul.Ni s-a spus ca de azi intr-o saptamana il vom avea pe Daniel acasa.Zilele trecute am trecut peste proba testelor de perspicacitate si de personalitate si am fost la primul curs de parinti adoptatori.Cursul de vineri se anunta mai interesant pentru ca psihologul ne va spune cand si cum sa ii spunem copilului ca este adoptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Aiuras, este culmea. Zau, tresar cand aud de greseli, tot imi vine sa recitesc toate actele cand vad cum se poate gresi.

Valiburu, sper sa te trec si pe tine curand in lista de sus! Succes in continuare!

Rozi, eu mi-am dorit acest livret. Pe vremea cand m-am casatorit eu nu se dadea (bey, ce baba sunt!). Azi citind prin legea 19 uite ce am descoperit:
"ART. 123
(1) Indemnizatia pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani se acorda, la cerere, pe baza livretului de familie."

Oricum, nu stiu la ce foloseste, noi nu l-am cerut niciunei mamici, am acordat CIC pe baza certificatului de nastere. Citatul e de pe site-ul lui Marius, eu alt exemplar din legea 19 nu am in calculator, asa ca iau de bun ce scrie acolo.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

quote:
Originally posted by muresan felicia

pentru Danielac

Vai, cand spui lucrurile astea mi se strange inima. Continuam sa ne rugam si sa speram ca daca Dumnezeu ne-a adus pana aici, ne va duce pana la capat cu bine.

Felicia eu nu am spus asta ca sa te mahnesc sa stii! din pacate asta e situatia si cunosc foarte bine genul de oameni care renunta la copiii lor pentru ca nu au cu ce sa ii creasca, nu le duc dorul oricum, dar nu vor nici sa fie ai altora , din cauza egoismului care ii caractrerizeaza!

Fetita mea Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001 http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

quote:
Originally posted by aissa

Aiuras, este culmea. Zau, tresar cand aud de greseli, tot imi vine sa recitesc toate actele cand vad cum se poate gresi.

Valiburu, sper sa te trec si pe tine curand in lista de sus! Succes in continuare!

Rozi, eu mi-am dorit acest livret. Pe vremea cand m-am casatorit eu nu se dadea (bey, ce baba sunt!). Azi citind prin legea 19 uite ce am descoperit:
"ART. 123
(1) Indemnizatia pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani se acorda, la cerere, pe baza livretului de familie."

Oricum, nu stiu la ce foloseste, noi nu l-am cerut niciunei mamici, am acordat CIC pe baza certificatului de nastere. Citatul e de pe site-ul lui Marius, eu alt exemplar din legea 19 nu am in calculator, asa ca iau de bun ce scrie acolo.

Aissa felicitari pentru noul membru al familiei cu drepturi depline!

Fetita mea Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001 http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teli spune:

Buna ,vad ca e multa zarva si pe acest subiect si in acest moment sunt chiar disperata.Am facut 2 FIV-uri nereusite, nu abandonez , voi incerca sigur la anul al 3-lea FIV dar acum o saptamana o prietena mi-a prezentat o ruda , insarcinata in 8 luni , studenta , care vrea sa lase copilul la nastere in spital.Noi am fost tare fericiti initial , ne dorim sa adoptam un copil iar ocazia e cum nu se poate mai buna.Dar citind cate piedici sunt pana a aduce copilul acasa , ma gandesc ca nu avem nicio sansa sa obtinem acest copil. Va rog din suflet dati-mi un sfat, eu sunt o persoana f organizata dar in acest moment nu sunt in stare de nicio decizie, nu stiu incotro sa o apuc.Nenorocirea e ca timpul pana la nastere e scurt , mi-e deja cumplit de mila de copilasul care urmeaza sa vina pe lume si sa ramana singur intr-un spital, fara mama.
Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Silvia_Pui spune:

Teli , trebuie sa iei rapid legatura cu cei de la DPC sa inceapa sa-ti faca atestatul si sa-ti dea drept de vizitare dupa nastere . Eu cred ca in provincie lucrurile merg mai repede , la mine cel putin asa a fost si stiu si cazuri asemanatoare cu al tau , cand familia ce dorea sa ia copilul nu avea inca atestatul si cei de la DPC au tinut cont si le-a dat lor copilul in plasament , ajutandu-i sa faca repede actele . Eu zic sa nu stai pe ganduri , oricum nu castigi nimic daca nu actionezi rapid . daca si acolo la spital vor fi cineva ce abia astepata sa plaseze copiii , va fi mai greu fara ajutorul celor de la DPC.

Silvia , Marius si bebe Stefanut

Mergi la inceput

Teli misca-te repede! si ia legatura cu cine crezi tu ca te poate ajuta sa te atestezi repede!
Mimsi, daca citesti mesajul meu pe YM ia legatura cu mine, te rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiuras spune:

Valiburu te rog nu lipsi vineri de la curs si imparte cu noi stiinta dobandita. Te rog! Dar ce curs faci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Am primit hotararea aseara !Cred ca daca primeam un par in cap m-as fi simtit mai bine !
Credeam ca cei din tribunal nu au studiat dosarul cum trebuie si ca nu au dreptate .Din pacate ,pentru Andrei si pentru noi ,cred ca au foarte mare dreptate .
In motivarea hotararii se arata clar ,ca atata timp cat mama copilului a fost identificata ,Dpc nu avea dreptul sa il declare cu parinti necunoscuti ,cu atat mai mult cu cat aceasta nu a fost decazuta din drepturile parintesti ,nu e declarata prin hotarare judecatoreasca disparuta (desi e data disparuta la politie ),iar declararea s-a facut in baza unui proces verbal de abandon si nu a unei hotarari judecatoresti de abandon .
Asadar cei de la Dpc erau obligati fie sa identifice mama ca sa-si dea consimtamantul la adoptie ,fie sa declare judecatoreste abandonul ,fie sa o decada pe mama din drepturi .Deci cu alte cuvinte e vorba de incompetenta crasa la Dpc sector 2.
Mai mult ,am fost azi la Ora ,unde am depus o motiune si din ce am discutat cu cei de acolo ,cel mai probabil se va lua procedura de la inceput ,dupa legea noua .Adica ,noi crestem copilul ,dpc face ancheta -pana la rudele de gradul 4 ,iar apoi Dumnezeu cu mila!Am intrebat ce se va intampla daca acesta rude vor vrea copilul ,mi s-a raspuns ca se va tine seama ca ,copilul e crescut de noi de atata timp ,etc Cu alte cuvinte suntem pe un butoi cu pulbere in tot acest timp .Nu pot sti cat va dura ancheta ,pentru ca ,din cate stiu nu exista termen legal pentru asta si nici nu-mi garanteaza nimeni dupa asta ca ,copilul va ramane la noi .
Aceasta situatie mi se pare inadmisibila atat pentru Andrei cat si pentru noi .Prin urmare daca asa se vor desfasura lucrurile vom da Dpc 2 in judecata .Trebuie sa raspunda pentru aceasta bataie de joc .Nu te poti juca cu viata unor oameni ,fara nici cea mai mica consideratie ,fara sa raspunzi pentru asta .Trebuie sa luam atitudine ,pentru ca nu vreau sa mai pateasca nimeni ce am patit noi .
Cat stres am indurat si vom mai indura din cauza lor ,nu poate sa inteleaga decat cel ce a fost intr-o asemenea situatie .M-au imbatranit cu multi ani acesti oameni !

Mergi la inceput

Nu mai am cuvinte. Tare as vrea sa stiu acum opinia doamnelor de la DPC 2 care citesc forumul si se supara rau cand vad ce scriem noi aici de rau.....RUSINE!

Mergi la inceput