Prietenii omului (13)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by viorela hoff
apropos, nu vreti un cocker negru, dulce, iubitor, stapan la voi acasa?

Avem una bucata cocker "zurliu", fetita, doar culoarea difera - aurie Si da, asa e: ei sunt stapanii nostri, ei ne fac programul
Pana la urma cine e propietarul? Patrupezii sunt propietarii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

Vio ... vio ... io, io vreu zurlia ... in felul asta o sa fim amandoua

quote:
agate de-un pom pe autostrada
...

v-am povestit de o prietena care are un caniche negru negru .... cum intra in masina ? .... e si ce daca v-am zis ... va mai zic o data

"daca intra Bubu primul in masina ... nu mai intra nimeni dupa el ... si intr-o zi pritena mea ce s-a gandit ... las' ca bag curu' la inaintare .... eheee cine credeti ca era muscata de curulet ?"

asa ca vio si annie comorile voastre sunt chiar cumintele ... eee de Jazz nu sunt f sigura

pup io bazdaganiile voastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Salutare,
nu am mai trecut pe aici de un car de vreme. Situatie schimbata la noi IOC. Cezar tot fara minte este. Mi-a fost bolnav cateva zile. A baut apa din piscina copilului (deh, gresala mea ca nu am schimbat apa pe motiv de vreme) si mi-a facut diaree si vomitaturi prin casa, pe carpeta mea cea noua. Il scoteam afara, isi facea cele necesare, si cum intra in casa incepea sa-mi vomite. Ce sa mai, ceva dezgustator. Dar parca imi facea in ciuda. M-am saturat de sculat noaptea sa plimb animalul afara, de spalat cusca de toate alea. Am fost la un pas sa-l dam. Chiar vorbisem pe la sot la serviciu daca e cineva interesat in achizitionarea unui caine, noi il dam pe Cezar.
Apoi, m-am razgandit. Il avem de trei ani. M-am atasat de el. Copilul se joaca frumos cu el.
Am zis ca-i mai acord o sansa.
Ieri seara, ies cu el afara, il plimb, toate bune si frumoase.
De cate seri doarme in baie (n-am curajul sa-l las in casa liber), pe o patura, ca fotoliul lui de-l avea in cusca l-am aruncat de cate ori a facut kk pe el si vomitaturi. Deh, si cand ma duc dim. sa-i deschid usa la baie, facuse kk. Pai da-te incolo de animal, ca nu mai esti bolnav, plimbat ai fost, nevoile ti le-ai facut si tu tot faci in casa??? Sunt disperata.
Are perioade cand este foarte cuminte. Tot sper ca ne vom lua casa cu curte si ca atunci nu va mai face tampenii.
Acum rugamintea mea este: aveti cumva link-uri salvate cu forumuri pentru animale? As fi mai interesata in special in rasa asta pacatoasa a lui: Miniature Pinscher.
Ati mai auzit pe cineva care are rasa asta? Se plange ca si mine???
Eu cred ca el este gelos pe copil. Realizeaza ca nu mai e el in centrul atentiei si atunci face prostii. Zic si eu.
Pupicei la toate animalutele,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Catelul tau nu isi face nevoile in casa din gelozie ci pentru ca este bolnavior sau pentru ca nu este scos afara la timp. Daca ar fi vrut sa va atraga atentia ar fi facut-o in alt mod.
Cateva site-uri pt. ce ai cerut:
- http://www.dogbreedinfo.com/miniaturepinscher.htm
- http://www.minpin.org/
- http://www.canismajor.com/dog/minpin.html
- http://www.akc.org/breeds/miniature_pinscher/index.cfm
- http://www.petnet.com.au/dogs/D198.html
Sunt foarte multe -> o simpla cautare si gasesti tot ce doresti despre aceasta rasa.
Fii mai intelegatoare cu el, este un catel activ. Vrei catel sau papusa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Tomi nu are inca 6 luni dar de mai mult de 3 luni face caca numai afara, de 3 ori pe zi, dimineatza, in pauza de pranz la 1.00 cu sotul, si la ora 6, in parc.Catelul trebuie sa-si formeze un program, un ritm in care face caca, si pt asta tu trebuie sa-l scoti afara regulat, zilnic la aceleasi ore.
Si trebuie sa nu-i variezi hrana, sa manance catelul acelasi tip de mancare, la aceleasi ore in fiecare zi.
Cateilor n le place sa isi murdareasca cuibul(casa) si nu le place sa faca caca sau pisi in casa, Tomi daca din vina mea fiindca nu-l las afara mai face foarte rar cate un pisi, si ala in fatza usii din incercarea disperata de a iesi singur afara, ii este atat de rusine ca tot se cocoseaza si se uita asa intr-o parte.
Si are numai 6 luni.
Deci: ore regulate de masa, aceleasi tip de mancare de catei(nu o varia) si imediat dupa mancare o plimbare afara pt caca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Ciuf,

eu sant de acord cu tine. Si eu mi-as pierde rabdarile daca Oreo mi-ar face asemenea mizerii. Am o colega de servici care a adoptat Rat Terrier, si la fel, la varsta de 3 ani, facea pe unde ii convenea lui. Cainele a fost crescut de un adult cu Multiple Sclerosis, asa ca nu era lasat afara la timpul potrivit. Oricum, cand era cat pe ce sa-l puna la Petfinder.com, cainele a inceput sa se dea pe brazda. In concluzie - mai sant sanse, nu dispera....
Sugestia mea, este sa mergi la biblioteca sau la book store si sa-ti cumperi carti despre house training. Am avut o carte house training for dummies, sau ceva de genul asta, si am citit o mie si una de chestii pe care nu le stiam.
Gandeste-te ca nu e vina lui Cesar ca face in casa, iar unii caini au nevoie de mai multa disciplina, decat alte rase. Schimba-i mancarea. Ce ii dai sa manance acuma?

Sa va zic ce mi-au facut matzele mele cele scumpe si dragi. Ieri, inainte sa o tai la tenis, am scos gaturile de pui din congelator, sa le las la dezghetat. Sotul meu, dragul de el, a pus o cutie de plastic peste punga cu gaturi din chiuveta. Asta nu le-a oprit pe pisici sa dea cutia la o parte si sa arunce punga pe jos, si sa le imparta cu Oreo... Azi dimineata le-am taiat de la ratie, si pe ele si pe Oreo.

Mama e suparata foc pe pisici (nu pe ale mele, ci pe ale vecinilor). De cateva saptamani, o turturica si-a facut cuib intr-un ghiveci cu o muscata, care era agatat in curte. Avea 2 oua. Azi noapte la 11 a venit o pisica infometata, a cazut ghiveciul pe jos, iar mama crede ca a mancat unul din pui. Al doilea, l-a gasit fara viata pe jos, in curte... Turturica disperata cauta puii azi dimineata, zbura si vocifera. Mama e devastata, nici nu a dormit azi noapte. . . I-am zis eu ca e "Circle of life" - a la Lion King, dar nu stiu daca am reusit sa o mai inveselesc un pic. Pacat, ca vroiam sa vad si eu puii de turturica. Vinerea trecuta nu iesisera inca din oua . . ..

copii ca ai mei nu are nimeni

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Fetelor, va multumesc mult de sfaturi.
Darria, link-urile care mi le-ai dat tu le aveam si eu. Mi-ar trebui ceva de genul persoana X a avut un caine ca al meu, facea aceleasi prostii, si cum a fost "schimbat" in bine.
Pe undeva poate ai dreptate cu papusa. Inainte sa-l am pe Luca, Cezar era copilul meu. Dormeam cu el cand sotul era plecat (ceea ce e foarte des), il luam peste tot cu mine. Chiar si la magazin.
Acum, de cand cu copilul, nu mai pot sa fac treaba asta. Dar de fiecare data cand ma uit la TV sau stau in pat, el este in bratele mele.
Bolnavior nu mai este si totusi problemele continua.
Anca, am citit si eu ceva carti de house training si parca nimic nu merge.
Cainele are ore regulate de iesit afara. Il scoate sotul dim. cand pleaca la serviciu, eu pe la 13.00 si seara la culcare. Mananca de doua ori pe zi (are acelasi tip de mancare de vreo 2 ani, acum nu stiu cat e de bine sa manance acelasi fel pentru o perioada lunga) si la o jumatate de ora dupa ce a mancat il scot afara.
E bine ca nu mi-a mai fugit de acasa. Dar stam cu ochii pe el ca pe butelie. A avut o tentativa acum cateva zile, dar nu s-a putut strecura printre picioarele persoanei care intra in casa.
Un vecin mi-a povestit ca intr-o zi postasul nu se putea apropia de cutia postala din cauza lui Cezar. Si atunci a folosit spray-ul cu piper ca sa-l indeparteze de locul cu pricina.
Cert e ca ne stie toata comunitatea cu asa nebun.
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

ciuf catelul si fuge de acasa? .Nu vreau sa te sperii dar poate e bolnavior saracul, zice sotul meu ca si cateii pot sa aiba probleme psihice, ca si oamenii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Ciuf, ce bine imi pare ca ai zis toata povestea!
OK, Slakje are dreptate. Cainele tau e pshico.
Acum serios. Are el piticuti pe creier ca nu mai e in centrul atentiei, si ca sa fie ti-o face. Mai ales daca tu il injuri cand gasesti "surpriza". .. Sfatul meu e urmatorul: Strange si nu zii nimic, procedeaza ca si cum nu te-ar afect (no emotions), si cand doarme copilul, mai ia-l si tu la lugu-lugu pe caine.
Daca nu merge rezolvata treaba, cheama un trainer. Dai 50 de dollari, dar cel putin iti da un sfat bun si o sa va prinda bine la relatia din casa. Daca ai Humane Society in zona, trainerii de acolo, s-ar putea sa aibe preturile mai accesibile.
Se vede bine, din ceea ce scrii, ca amaratul de Cezarica vrea atentie, si e gelos pe concurenta lui - Luca.

copii ca ai mei nu are nimeni

Mergi la inceput