La France (34)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Mirunda, se pare ca trebuie sa te adresezi à la DDTE (Direction Départementale du Travail et de l'Emploi).

Uite, aici afli tot ce-ti trebuie:

www.aupairinfrance.com" target="_blank">http://www.aupairinfrance.com

Bafta!

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Buna fetelor,
Desi va citesc de ceva vreme nu mi-am facut timp pina acum sa va scriu si eu citeva rinduri.

Asta si pentru faptul ca doar de o saptamina sunt de retour in Franta dupa 8 luni de stat in Romania!
Am revenit in Franta pentru inca un an si jumatate si apoi om vedea noi.

Anka-maria felicitari pentru studio.

Nu e usor sa stai in 9 m2 doua persoane. Spun si eu din proprie experienta fiindca am stat impreuna cu sotul 7 luni in camin si am reusit sa ne mutam intr-un T2 cu o saptamina inainte de a naste!

Doua persoane si una in burtica intr-un pat de o persoana

A, in alta ordine de idei, daca stie cineva vreo persoana care vrea sa mearga in Romania la inceput de iulie pentru trei saptamini.
Am o prietena care pleaca cu copii si se pare ca va merge fara sot si ar vrea sa mai fie o persoana matura cu ea (sa ii mai pocneasca din cind in cind pe ai mici cind nu stau in scaunele lor )

Plecarea este din Bordeaux, daca e cineva interesat o sa vad exact de data plecarii

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns f.anomis spune:

Mirunda, iata ca, intrebarea ta mi-ai trezit o gramada de amintiri... Acum 10 ani eram si eu fille-au-pair in Franta, in Marseille mai exact. N-am sa te plictisesc cu povesti despre viata mea in familia d' accueil, am sa incerc doar sa-ti spun ce demersuri am facut in acel moment, desi in 10 ani probabil ca s-a mai schimbat cate ceva. Eu am trimis un dosar la o scoala care facea cursuri de limba franceza pentru straini si care se ocupa de placement au-pair. Sunt o gramada. (in Pages Jaunes la "Cours de langues" gasesti o gramada de adrese: ex: Alliance Francaise care cu siguranta face placement au pair.) In dosar stiu ca am pus: un CV, copii dupa diplome, act de nastere, un cazier, o caracterizare, doua fotografii, un certificat medical. Apoi am asteptat ca una din familiile care cauta au pair sa fie interesata si de candidatura mea. Dupa aproximativ 6 luni, am primit contractul. Eu am inteles ca scolile se ocupa de toata hartogaraia, inclusiv de vizarea contractelor la Direction de Travail. Contractele se fac pe 6, 12 sau max.18 luni. Au pair-ul trebuie sa aibe intre 18 si 30 de ani. Tu trebuie sa dovedesti ca ai spatiu suficient si ca poti sa-i pui la dispozitie o camera independenta. Au-pair-ul este obligat sa se inscrie la cursurile de lb.franceza organizate de scoala (pe ei ii intereseaza mai mult plata decat frecventa). Poate sa aleaga numarul de ore pe saptamana, dar va fi plasat la nivelul corespunzator cunostintelor sale de lb.franceza. Cand ajunge in Franta, trebuie sa mearga la Direction de Travail pentru a i se elibera o autorizatie de munca temporara (pentru 6 luni), iar apoi cu o gramada de hartoage personale, din partea scolii (chiar si chitantele de curs), plus actele tale va merge la Prefectura pentru cartea de sejur (cum 10 ani era viza de lung sejur). Tu va trebui sa o declari la securitatea sociala si, daca nu ma insel, la CAF de unde primesti o alocatie.
Daca tu ai ales deja persoana, cum a zis si Lu, poti incerca sa faci singura demersurile la Direction de Travail. Daca nu merge, intreaba mai intai la una din scoli care sunt hartiile necesare dosarului, si cand ai dosarul fetei, te duci cu el direct la scoala ca ei sa se ocupe de contract. Nu cred ca va dura prea mult din momentul in care se intocmeste contractul. Sper ca nu te-am ametit prea tare. Mult succes!
O zi buna la toata lumea[pup!

Simona si Olivia Maria (06.12.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Nu stiu cum e pe la voi, dar eu sunt pe cale de a muri de caldura! la un moment dat ma gandisem si eu sa-i propun unei verisoare sa vina "au pair" la noi, dar cand am vazut cate trebuie facute ... (mai ales ca ea vroia sa vina doar in vacanta de vara...) mi-a pierit cheful.
Mi-e pofta de telemea cu rosii!!! si n-am cui sa ma plang asa ca ...a cazut magareata pe voi

didita

Mergi la inceput

Pauvre Didita, si la noi la fel... O atmosfera apasatoare, calda si umeda. Nu stiu cum e la tropice, se pare ca mai rau, deci nu ma plang.
Nu vreau sa pun paie pe foc, ca stiu ca telemea nu gasesti pe toate drumurile, dar rosii cu mozarella nu-ti place sa mananci? Cu ulei de masline si cu busuioc tocat pe deasupra? Fii-mea e moarta dupa. Si eu la fel... yam!!!

Dragii de noi
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Didita,cumpara brinza feta ca e la fel ca telemeaua;nu cumva sa moara bebe de pofta!!!

Din pacate sotul lui MariaI este in spital si nu e bine deloc!Ma rog pentru ei si sper sa fie bine!!

Si la mine e cald,dar imi place ca am pus piscina pentru Anna si se balaceste ca rata,iar eu pe linga ea!!!

Pupici

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

MariaI, multa sanatate sotului tau!

Si la noi au fost calduri. Dupa-amiaza a fost o furtuna si s-a racit foarte mult, au scazut temperaturile cu 10 grade intr-o ora.

Mergi la inceput

Maria, suntem alaturi de voi! Sanatate!

Dragii de noi
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Am incercat tot felul de branzeturi (maica'mea imi zice " eee, chiar asa, in tara branzeturilor tu mori dupa telemea de vaca!!!") si cel mai mult mi-a placut feta. Mi-a gasit "draga barbatul chèri" si un fel de branza de Spania, dar toate mi se par prea seci...
Cum vara asta am o scuza sa ma plang (homonii maica, hormonii) m-am hotarat sa profit!
In alta ordine de idei, cand eram insarcinata cu al doilea pofteam la pufuleti si icre!
Ieri seara sotul mi-a destainuit ca el copii vrea, dar femeie gravida i-a ajuns

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

MariaI, sanatate sotului !

Didita, ai incercat brinzeturile care seamana cu urda : brousse si ricotta ?

Aici e cald, dar nu ploua deloc, macar citeva picaturi ar face bine.

Azi e ziua celui mijlociu, ma tot tin de miercuri de facut dulciuri.
Alta grija pe capul meu : mi s-au copt capsunele, toate o data, am facut dulceata, am pregatit cu porto, am pus la congelator. Si tot mai sunt in gradina ! Are vreuna din voi reteta magiunului de capsune ?

Seara asta plecam la soacra-mea, la ea e si mai cald.

Mai povestiti cite ceva, please !

Mik.

Mergi la inceput