Semne de ovulatie ...
Mai sint alte semne de ovulatie in afara de temperatura? Ieri si azi tot am avut dureri ca la ciclu. UM pe 10 mai si am facut-o pe 21 si pe 26. Sint nerabdatoare sa aflu daca sint sau nu insarcinata si mai trebuie sa astept 2 saptamini
Raspunsuri
Alexia27 spune:
Dea0277, oricum e prea devreme pentru a sti daca esti sau nu
. Acum nu-ti iese BHCG nici din sange. Cate zile are CM la tine?
Alte semne de ovulatie: mucusul cervical care devine fertil, adica asa ca albusul de ou si se intinde intre degete
colul uterin care se inmoaie si se ridica
si monitorizarea ecografica intravaginala care este sfanta!
Bafta
dea0277 spune:
Merci de raspuns ... CM este destul de regulat pa 31 de zile. Inseamna ca eram la ovulatie ... acum sa vedem daca se prinde sau nu :))
Adriana mica spune:
Salut toate forumistele.
Fetelor, am si eu o nelamurire legata de semnele din perioada ovulatiei. In primul rand sa mentionez ca de 5 luni am intrerupt anticonceptionalele si incerc sa inteleg cum functioneaza organismul meu.
Am un CM regulat(27-29 zile), iar acum sunt in ziua 15, deci imediat dupa presupusa ovulatie(cu schimbari de mucus ca la carte). De vreo 2 zile ma dor sfarcurile si imi ard; parca sanii mei nu au fost niciodata atat de umflati: desi sunt de marime medie, am o senzatie de jena de parca ar atarna. In plus ma duc foarte des la toaleta. Ma tot intrebam daca este posibil sa fi ramas gravida in ziua 7 a CM, printr-o ovulatie spontana?
Nu stiu daca are sens ce am intrebat eu, dar mi-ar prinde foarte bine parerea voastra.
AdrianaB
utocatalina spune:
Adriana mica pe mine dupa ovulatie ma dureau sfircurile cam 2 sau 3 zile...dar numai in unele luni... in luna in care am ramas grea m-au durut...nu cred ca la tine este vroba de o ovulatie in ziua 7, ci cred ca abia ai ovulat de citeva zile...si eu am luat pastile si dupa ce am renuntat la ele din prima luna dupa ovulatie au aparut si durerile astea
... Succes!
Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta
6 +
Adriana mica spune:
Multumesc Catalina pentru raspunsul prompt.
Problema este ca in perioada in care luam AC toate lunile erau la fel; cred ca trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea ca de acum incolo pot aparea semne diferite in functie de factori aleatori.
Recent am citit eu ceva legat de posibilitatea de a aparea ovulatie spontana, si mi s-a pus pata. Iar sanii ma dor asa ca niciodata(ma mai dureau si alta data dar inainte de invazie, si nu doar sfarcurile).
Cu toate acestea ma simt relaxata: oricum, incercam de putin timp(aprox.2 luni) si nu este cazul sa ma ingrijorez daca nu se intampla inca bucuria cea mare.
AdrianaB
MRL spune:
Adriana, iti spun sigur ca ti se poate intampla sa ai ovulatie mult mai devreme decat te-ai fi asteptat. Eu de ex de 2 luni am avut ovulatie foarte devreme, demonstrat ecografic (ciclul meu variaza, acu pot spune ca varia intre 27-30 zile pentru ca de luna trecuta s-a schimbat). Asa ca se poate. Iti tin pumnii sa fie cu ochisori.
Pupici
LilianaM
Adriana mica spune:
Multumesc Liliana.
Ar fi chiar super sa fie bebe. In ziua respectiva(ziua7) am botezat finuta, si chiar am avut un sentiment aparte, de emotie.
Tinem legatura
AdrianaB
MRL spune:
Adriana, tinem legatura. Eu scriu mai des la pacientele dr. Moisa. Luna trecuta am avut ovulatie in ziua 7 de la CM, iar luna asta in ziua 7 de la CM am facut inseminare iar la ecograf aveam endometru de 9 tri si folicul de 27 care statea sa faca POC! Sunt sigura ca aseara s-a intamplat evenimentul. Asa ca se poate sa ai ovulatie in ziua 7 de la CM.
Pupicei si sa fie cu ochisori!
LilianaM
liluta spune:
Fetelor, se poate sa ai temperatura ok si totusi sa nu se rupa "ouletul" sau pur si simplu sa nu existe? Adica sa fie ciclu anovulatoriu?
Adriana mica spune:
Buna fetelor,
Catalina, aveai dreptate: semnele descrise de mine se pare ca au fost de la ovulatie. Acum, sanii, desi inca usor umflati, nu mai dor. Totusi revin cu o intrebare oarecum in afara topicului.
In weekend merg sa cumpar materialele de constructie necesare renovarii apartamentului. Credeti ca sunt necesare masuri de precautie cu privire la carat greutati si altele asemnenea, in eventualitatea unei sarcini? Cam care ar fi simptomele pe care ar trebui sa le am acum in ziua 20 a CM daca ar fi bebe?
Dupa cum spuneam, sanii sunt usor umflati dar nedurerosi, ma simt obosita dar la mine asta face parte din rutina, seara parca am ceva greturi combinate cu pofte, iar aseara am descoperit putin mucus consistent pe chilot. Nu mi se par chestii iesite din comun, dar totusi voi ce credeti?
Multumesc anticipat
AdrianaB