Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Dragelor,chiar daca nu am postat de ceva vreme sunt alaturi de voi si va urmaresc cu drag.Din pacate starea mea spirituala este momentan la pamant,ma simt foarte obosita de toti si de toate si nu-mi doresc decat un concediu in creierii muntilor,unde sa nu stiu de nimeni si de nimic.Dar,iar din pacate,nici gand sa-mi pot lua talpasita,fiindca tocmai a trebuit sa ma inscriu la examenul de titularizare in invatamant,ca sa imi pot prelungi contractul de munca .Asa ca in loc de odihna scosei cartile de la naftalina si sper sa bag si la cap ceva,nu de alta,dar trebuie sa iau minim 5.Ispitele se tin lant ,m-am programat de doua ori la spovedanie si n-am ajuns,asa ca rugati-va si pentru mine cand va mai aduceti aminte,ca sa-mi dea Dumnezeu puteri.Va pupic cu drag pe toate!Ioanna,multumesc de intrebare,fetita mea e bine acum,chiar daca e tot slaba ca o scobitoare.
Sabina,vreau sa incep tratamentul cu oua de prepelita.Te rog mai spune-mi odata cate ii dadeai Sofiei si cum.Si de unde le cumparai?Mersic.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

-----------
Gandacelu:
Steinhardt spune: iubesc naivitatea, dar nu la barbosi! (i-am spus asta unui site admin pe care casandra si sabina il stiu si... si... cred ca nu i-a placut!)
--------------
Acum am inteles de ce nu mai e barbos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

multumesc pt. informatii fetelor, eu o sa plec pentru cateva zile din Bucuresti, insa cand ma intorc va mai scriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

Irina, bine ai revenit printre noi!

Si eu am o perioada in care as vrea sa ma opresc din cele zilnice si sa fac altceva !! Si iarasi nu am parte de odihna pt. ca si eu trebuie sa invat pentru un concurs...si mi-e o sila enorma! E ceva de genul: sa ma inving pe mine insumi.

Si ma rog in fiecare seara sa imi dea Domnul putere sa invat, dar cand deschid cartile alea ma apuca disperarea si nu am nici un spor. Eu am fost la duhovnicul meu si l-am rugat sa imi dea o rugaciune pt. spor la invatat si chiar mi-a dat. Si mi-a citit si acolo la biserica o rugaciune. M-am simtit mai bine, incearca si tu! Mai ales ca pt. examene avem nevoie de putere si vointa, care dispar de la o varsta

Mult succes la titularizare !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

irina, se cumpara de la piata sau de la vreun supermarchet mai mare.
Eu nu stiu exact cura...dar i-am dat sofiei cate 2 la inceput...apoi am marit la 3 si cand s-a facut mai mare chiar cate 4.

Sedau asa: se sparge incetisor oul si se scurge albusul, iar galbenusul se pune crudin lingura...si copilul il da pe gat pur si simplu.
cel mai important e sa-i trezesti interesul, sa ii placa ce vede: ca sunt oua mici etc.

Si da-i si ceiut de tei cu miere, o fortifica.
Bafta!!!

Fetele, mi-am luat o carte a parintelui Arsenie Boca, despre casatoria ridicata la rang de taina.

asa...acu, ma duc la scris.am 2 teluri: sa scriu pe curat piesa de concurs si sa termin opera ca sa intru in Uninunea Compozitorilor la sf lunii iunie.
va imbratisez.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:
Originally posted by Sabina
asa...acu, ma duc la scris.am 2 teluri: sa scriu pe curat piesa de concurs si sa termin opera ca sa intru in Uninunea Compozitorilor la sf lunii iunie.
va imbratisez.

Mult spor, Sabina!! Hai sa ne incurajam unele pe altele relativ la examene si concursuri, ca sa mai prindem putere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Fetele dragi, dupa cum vaz, ortodoxia e in criza si pe aicea ..
Eu nu mi-s in apele mele, de aceea am sters mesajul.. ma mai plangeam si io.. nimic nou sub soare..

Despre carti, am vazut ca ati facut recomandari si am una pentru care sunt foarte de acord : Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei, a Sfantului Siluan Athonitul: pentru mine a fost ca un balsam cartea asta, picura atata iubire in suflet ca o citesti mancand-o...

Pentru intalneala, eu merg tot la Radu Voda, ar fi frumos acolo, la moastele Sf. Nectarie, dar dupa putinta si dragoste.. o sa vin unde vreti voi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daro26 spune:

Sabina, Star, Irina, va doresc ca Dumnezeu sa va ajute sa treceti cu bine de examene/concursuri! Stiam ca Sf. Nicolae si Sf. Ecaterina sunt ajutatori ai celor ce au examene, nu-mi mai amintesc de unde stiu... am citit pe undeva. Va punem pe pomelnic. Da' voi trageti tare. Hai sa va povestesc ceva. In urma cu cativa ani inaintea unui examen, am cerut binecuvantare de la un parinte batran (parintele Boris, Dumnezeu sa-l odihneasca)si i-am zis ca am examen. Mi-a luat capul intre palme si mi-a spus sa invat, de trei ori mi-a spus, cu multa dragoste - sunt convinsa acum ca in timpul asta se ruga pentru mine. Am ajuns acasa bucuroasa si am repetat cu asa un elan materia cap-coada (mai aveam o zi pana le examen), de ma miram si eu - mai inainte eram plictisita de invatat. Rezultatul a fost excelent. Slava Domnului!

Gandacel, mi-ai facut o pofta de (re)citit Steinhardt....

Porumbita, ti-am promis citatul, am gasit 2 in cartea "Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei" a Sf. Siluan Athonitul (pag. 144-145):
“Maica Domnului n-a pacatuit niciodata, nici macar cu un singur gand, nici n-a pierdut vreodata harul”
“Intr-o zi ascultam in biserica citirea din proorcul Isaia, iar la cuvintele: “Spalati-va si va veti curati” [Isaia 1, 16], mi-a venit gandul: “Poate ca Maica Domnului a pacatuit vreodata, chiar si numai cu gandul”. Si, lucru uimitor, in inima mea, deodata cu rugaciunea {e vorba de rugaciunea inimii} un glas mi-a spus lamurit: “Maica Domnului n-a pacatuit niciodata, nici macar cu gandul”.Astfel, Duhul Sfant a marturisit in inima mea curatia ei. Dar in timpul vietii ei pamantesti si in ea a fost o oarecare nedeplinatate si unele greseli, dar fara de pacat. Se vede aceasta din Evanghelie atunci cand, intorcandu-se de la Ierusalim, nu stia unde era Fiul ei si L-a cautat impreuna cu Iosif vreme de trei zile [Luca 2, 44-46].”

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Copiii nostri trebuie sa aibe mame dornice de joaca, vesele, si care se gandesc la binele lor tot timpul...nu mame care sa spuna lasa-ma ca acu tre sa ma rog juma de ora.
--------------------------------------------------------------------------------

Sabina, desi stiu ca nu te refereai la canon, dar am citit ca e bine sa vada copilul pe mama/ pe parinti rugandu-se. Nu zic juma' de ora, dar cateva minute acolo... Daca o vede pe mama, va dori si el sa o imite, sa se roage, chiar daca nu intelege prea bine, asa cum in biserica saruta icoanele vazandu-i pe cei mari ca o fac.
Cand petreci timpul cu copilul ma gandesc, in general, ca poti sa-ti indrepti mintea catre Dumnezeu, rugandu-te pentru puiutul tau. Cand il vezi asa dragalas, iti vine sa spui: "ce scump e! Pazeste-l tu, Doamne...". Si copiii te mai si smeresc uneori prin curatia lor. Buna sunt de dat sfaturi, eu, care n-am copii - iertati-ma. Cum spunea Joanna, "n-am mers o mila in papucii vostri"...

Va pup. Spor in cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Nicol,tu la ce trebuie sa dai examen?Eu am psihopedagogie speciala,caci pe domeniul asta lucrez.Am si eu o rugaciune pentru examene,mi-a dat-o un parinte pe cand eram studenta si mi-a folosit,dar trebuie s-o caut,nu mai stiu pe unde e.Nu vrei sa postezi rugaciunea pe care o ai tu,poate ma inspir si eu.:)Sambata vreau sa ajung si eu la parintele meu,sa-i cer binecuvantare pentru spor la invatat si reusita la examene.
Sabina,Doamne ajuta si multa inspiratie!Eu nu sunt deloc genul "muzical",ascult foarte rar muzica,iar la tv ma uit aproape fara sonor.Nu stiu,cred ca sunt flamanda de liniste,caci nu mai suport sa aud nimic.Semn ca ma lasa nervii.
Daro,multumesc de urari!Ieri cica deja m-am apucat de invatat,am citit doua fraze.
Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

daca tot m-am apucat ia sa fac o mica pauza:))

Daro, e adevarat, copiii trebuie sa vada parintii rugandu-se.Eu ma refeream la dorinta de a sta singur si a medita la Dumnezeu...cand ai de fapt copilul in fata ochilor, cred ca s-a inteles ce-am vrut sa zicem amandoua

irina...si eu eram la fel cand era sofia mica...nici macar lucrarile de specialitate nu ma mai interesau, eram stresata ca nu dorm etc etc.Si muzica usoara etc...nu suport, decat rareori si tre sa fie speciala( gen Jaques Brel etc),altfel ma enerveaza terbil.Ca si televizor ca fundal sonor, nu pot sa sufar.

iar acu..e culmea culmilor...imi scriu partitura si langa mine sofia se uita la baloo:))(da o culc io repede)

Ce bine ca suntem una langa alta...va multumesc inca odata:

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput