TROMPE LEGATE
Inaintea celei de a 2-a operatii cezariene mi-a sugerat medicul ca daca vreau, imi poate lega trompele.Am fost de acord, mai ales ca aveam 2copii(al 2-lea era pe drum),nu mai doream altii, de avort imi era groaza(facusem unul si nu doream sa mai fac nici unul), cu anticonceptionalele nu ma prea impacam ....Deci am spus da, vreau sa-mi lege trompele, fapt care s-a si intamplat.
Dupa aceea, in discutiile care le-am avut cu prietenele, ca sa aflu -si nu numai de la una- ca si ele cunosc pe x sau pe y care si-a legat trompele si cu toate astea a ramas insarcinata.
Se poate intampla ca prin efort sau mai stiu eu cum sa se dezlege?
Asta este intrebarea care ma macina .In cazul meu, desi am 3,5 ani de la operatie, nu mi s-a intamplat niciodata, dar cand am o intarziere stau ca pe ghimpi:daca.... daca....
Raspunsuri
malina_mircu spune:
si eu sunt curioasa. nu se pune cazul la mine deocamdata pt ca avem doar un bb si ammai vrea unul. dar poate fi o alternativa pt mai incolo. si al intrebarea roxanei as adauga si eu una : dar sarcina exrauterina?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46476&whichpage=1" target="_blank"> Mihaitza are nevoie de noi
pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35266" target="_blank"> povestea nasterii
Laura T spune:
Si eu mi-am legat trompele acum 3 ani, la a 2-a cezariana. Mi-am pus si eu intrebarile care va framanta pe voi, am intrebat-o si pe dr. si a zis ca nu-i posibil sa se dezlege, ce sa zic...Doamne fereste, nu mi s-a intamplat nimic rau pana acum, legat de chestia asta. Numai lucruri bune, am scapat de stress-ul unei posibile sarcini etc. Dar cred ca depinde si de maiestria doctorilor, caci am mai auzit (parca tot pe-aici pe forum...) cazuri in care trompele nu au fost legate bine si a aparut o sarcina nedorita. Dar, repet, nu stiu cazuri concrete.
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 1 luna) si Ramona (3 ani)
poze_cu_fetele_mele
lena spune:
Fetelor mama mea dupa al treilea copil a avut aceasta operatie de legare a trompelor, nu s-a intamplat niciodata de atunci nici macar un singur accident, nu cred ca este cazul sa va speriati, anatomia feminina este diferita de cea masculina...daca la vasectomie, exista cazuri cand ruptura s-a refacut, la trompe nu am auzit.
Numai bine,
Lena
Kittycat spune:
Lena, imi pare rau sa te dezamagesc, dar daca tu nu ai auzit, nu inseamna ca nu se paote. Din pacate exista astfel de cazuri, nu tine neaparat de maiestria chirurgului, pt ca nu e nici o mare scofala sa faci o ligatura de trompe. Ce este si mai grav e ca poate apare o sarcina extrauterina; asta e favorizata de faptul ca ligatura poate fi suficient de larga incat sa permita spermatozoidului sa treaca, acesta fecundeaza ovulul, dar este suficient de ingusta incat oul rezultat sa nu mai poata trece si astfel acesta nideaza in trompa, in loc de uter. Si ca sa nu credeti ca vorbesc doar din auzite, stiu o femeie care era sa isi piarda viata din cauza unei extruterine aparute in acest mod si mai ales pt ca existenta ligaturii in antecedente a indus in eroare medicii. Nu spun ca se intampla frecvent asa ceva, dar se paote intampla. In medicina exista o gramada de exceptii de la regula (din pacate...).
Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)
lena spune:
Atunci e nasol si mai bine sa faca barbatii vasectomie decat o femeie sterilizare, caci din cate stiu asa se cheama, nu? pe vremea cand mama era tanara din pacate cam asta faceam femeile ca metoda contraceptiva...oricum eu una personal n-as face.
asteryaro spune:
Am si eu o prietena care, dupa primul copil, si-a legat trompele. Atat de bine, incat s-a trezit insarcinata. Tot raul spre bine, avea un baietel, acum are si o fetita. Si de curand iar a fost gravi, dar a facut intrerupere.
Parerea mea este urmatoarea: ori nu se face cu simt de raspundere, ori ceva acolo se intampla si totusi femeia mai poate ramane gravi, chiar si cu trompele legate.
Mai rau (cred) ca este atunci cand le ai nelegate, obstruate, etc. si nu poti ramane gravi... Aceea este o drama (din punctul meu de vedere, de aspiranta la mamici).
Pupici!
http://community.webshots.com/user/astery100
roxana c. spune:
M-ati pus serios pe ganduri.Cele care aflasem eu ca au ramas insarcinate cu trompele legate erau de pe vremea Impuscatului, si ma incurajam singura, spunand ca erau alte vremuri, cand trebuia crescuta populatia partidului, dar acum am citit aici si vad ca se intampla si in ziua de azi.Deci cam ce-ar trebui sa facem:sa luam anticonceptionale, sa-i cerem socoteala medicului,sau sa asteptam si sa speram ca nu ni se va intampla noua?
Laura T, mi se pare mie sau tu esti (ai fost)pacienta tot a d-nei Cernat?
Alyssa spune:
Eu am o colega la munca care a facut operatia asta de legare a trompelor. Inainte de operatie a pus-o doctorita sa semneze un formular cum ca intelege ca legarea trompelor nu este suta la suta garantata, ca exista 2% sansa sa ramii insarcinata. Doctorita se apoara in felul asta de darea in judecata in cazul unei sarcini nedorite.
Cunosc un caz concret, Luminita, fosta mea vecina. Are o fata de 5 ani, un baietel de trei ani si si-a legat trompele acum doi ani pentru ca nu mai vroia copii. Mereu ne plingeam una la alta cit de greu este cu copii asa mici, fara ajutor etc... copii nosti fiind de aceeasi virsta. Ei bine i-a intirziat ciclul si i-a spus doctorei de familie la care ea a spus ca se poate sa fie o dereglare hormonala si ea de fapt avea probleme cu regularitatea menstruatiei oricum. A inceput sa ia proportii, minca mai mult ca de obicei, si-a luat o bicicleta medicinala sa faca miscare dar degeaba ca se tot ingrasa. Nu se simtea nici bine si s-a dus iar la doctorita sa i se faca analiza la care a aflat ca e insarcinata in patru luni!!! Nu spun ca tot timpul sarcinii plingea ca nu se va putea descurca... Are inca un baietel sanatos si frumos!!!
Alice
Laura T spune:
Roxana, da, intr-adevar sunt pacienta d-rei Cernat, ea mi-a facut cele 2 cezariene (nu am avut nici o problema), ea mi-a legat trompele, pe ea am intrebat-o inainte daca nu o sa ma ingras de la asta (si m-a asigurat ca nu are nimic de a face ingrasatul cu trompele legate, si iata ca a avut dreptate, ca acum am greutatea de la 18-20 de ani, mult mai mica decat inainte de sarcini), deci am incredere in ea si nu ma stressez deloc in privinta asta. Pai atunci la ce le-am mai legat daca ma mai protejez si altfel?! Si de-o fi ca mama natura sa vrea sa se intample un "accident" tocmai la mine, voi vedea atunci ce voi decide (desi sincer, nu mai am nici varsta, nici rabdarea necesara sa o iau de la capat cu al treilea..., dar mai stii?!).
Allysa, poate asa a vrut D-zeu cu prietena ta, ce sa zic?! Am auzit si eu ca se mai intampla, dar sper (ca si in alte cazuri mai grave...) sa nu mi se intample tocmai mie ...
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 1 luna) si Ramona (3 ani)
poze_cu_fetele_mele
mariana tache spune:
Fetelor, si eu sunt hotarata sa-mi fac ligatura de trompe. Pe la sfarsitul lui august voi face a doua cezariana si cu un drum am zis ca sa rezolv problema (cred ca 2 copii e numai bine).
Am auzit si eu ca se poate sa ramai iar , dar tot asa stiu ca ligatura e o metoda contraceptiva sigura in proportie de 98%(plus ca din procentul asta de 2%, marea majoritate a sarcinilor sunt extrauterine). Ce alta metoda mai sigura decat asta stiti? Cred ca doar lipsa iti da siguranta de 100%.(aceasta metoda n-am s-o aplic niciodata ).
Nu pot decat sa sper si eu ca mie "nu mi se va intampla".
Si eu am intrebat doctorul in legatura cu ingrasatul si mi-a spus ca nu are nici un efect asupra kg-elor, deoarece ligatura este o operatie strict mecanica, care nu are nici o treaba cu hormonii (nu se stopeaza ovulatia!).
Asa ca, eu o sa-mi fac! Doamne ajuta!
Mariana, Stefan (20.04.2004) si (26 sapt.)
pozicile noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">O poveste de suflet
Sanatate Maxima!!!