PRAJITURA KRANT

PRAJITURA KRANT | Autor: nanadana

Link direct la acest mesaj

Buna gospodinelor

Mi_am adus aminte de prajitura cu nuca si crema care era delicioasa ,,dar din pacate nu stim sa o facem daca cineva poate sa ne ajute ii multumim

nanadana21+4

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Era o cofetarie pe Magheru unde se gasea un Krantz excelent. In alta parte nu am mai vazut si cofetaria aia a disparut. Poate are cineva o reteta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Eu am dintr-o revista reteta dar eu nu am facut-o. V-o scriu voua si poate imi trimite-ti si mie o felie virtuala, macar pentru efortul de a o scrie.


Tort Krant

Ingrediente: 500 gr nuci, 12 oua, 500 gr zahar tos, 400 gr zahar pudra, 100 gr cacao, 400 gr unt

Blat: 300 gr nuci data prin masina de tocat, 200 gr zahar tos, 50 gr cacao, 1 1/2 pahar cu apa, se pun pe foc intr-o cratita si se lasa la fiert 2-3 clocote. Dupa ce s-a racit se incorporeaza pe rand 10 galbenusuri batute bine.
separat se bat 12 albusuri care se incorporeaza in compozitia de mai sus batandu-se de jos in sus.
O cratita de 4 kg se unge cu unt, se taie o foita pergament cat fundul cratitei. Se toarna jumatate din compozitie, se pune la cuptor (pe prima treapta) timp de 45 de min, la foc potrivit. Se coc doua blaturi separate.

Crema: 400 gr unt frecat bine pana se scoate apa din el, se bate cu 2 galbenusuri si 400 gr zahar pudra, care se va adauga treptat, cate putin. Separat, se pune la foc 50 gr cacao cu putina apa si 100 gr zahar tos. Se fierbe putin, se raceste bine si se adauga cate o lingurita peste compozitia de unt.

Krantul: se pune la foc 200-300 gr zahar tos, se caramelizeaza, se amesteca cu 200 gr nuci (jumatati) si se lasa pana nucile se acopera bine cu zaharul caramelizat. La sfarsit se toarna nucile pe un fund de lemn udat cu apa, se lasa sa se raceasca, dar nu prea mult, se desprind cu cutitul si se farama in bucati mici.

Crema se imparte in doua, jumatate se pune pe primul blat, cu cealalta se imbraca tortul. Cand este gata se orneaza cu Krant.

Pofta buna.


Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanadana spune:

Mersi mult Ninocikap , felie de krant o sa primesti cu multa dragoste

nanadana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaloredana spune:

Am copiat si eu reteta si cat mai curand o voi proba.Eu imi aduc aminte de tortul Krant de pe vremuri ca e foarte inailt si cu mai multe randuri de crema diferite culori .La fel si blaturile erau mau mult de doua.Poate voi improviza eu cu ceva coloranti si blaturile taiate si ele in 2.....sa vedem ce iasa

Mergi la inceput