Perioada ovulatorie

Perioada ovulatorie | Autor: Cristina1

Link direct la acest mesaj

Am 24de ani si menstruatia mea este neregulata. Ca atare nu pot determina perioada ovulatiei. Ce teste trebuie sa fac ?
Sunt necesare analize medicale ?
Multumesc mult

Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Buna!
Chiar daca ai ciclu neregulat exista cateva posibilitati sa-ti determini ziua "fericita":
- teste de ovulatie ( se gasesc in farmacii)
- monitorizare foliculara ( cea mai indicata)
- din ziua in care ti-a venit ciclul numeri inapoi 14 zile. Ovulatia are loc cu 14-16 zile inainte de prima zi de ciclu ( nu este foarte sigura pt. ca din cate stiu eu exista si ciclu fara ovulatie)
Multumita?
-
-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

quote:
Originally posted by dariana

Buna!
Chiar daca ai ciclu neregulat exista cateva posibilitati sa-ti determini ziua "fericita":
- teste de ovulatie ( se gasesc in farmacii)
- monitorizare foliculara ( cea mai indicata)
- din ziua in care ti-a venit ciclul numeri inapoi 14 zile. Ovulatia are loc cu 14-16 zile inainte de prima zi de ciclu ( nu este foarte sigura pt. ca din cate stiu eu exista si ciclu fara ovulatie)
Multumita?
-
-

A, si mai era ceva, daca ai rabdare poti folosi metoda temperaturii bazale si a mucusului cervical, adica, in fiecare dimineata trebuie sa-ti iei temperatura ( de preferinta vaginal sau rectal) si vei observa ca temperatura va creste cam a doua zi dupa ov. cam cu 0,3-0,5 grade si va ramane crescuta pana la venirea menstruatiei sau daca ai ramas insarcinata pana prin luna a 4-a parca de sarcina ( sper sa nu ma insel in privinta sarcinii); cu mucusul e ceva mai complicat, trebuie sa-i observi mereu consistenta, cantitatea, bla, bla, bla nu prea stiu sa-ti explic, dar sunt sigura ca sunt si alte fete binevoitoare care sa-ti spuna mai exact "teoria mucusului"
Succes si nu uita sa-ti notezi toate temperaturile si celelalte, pt. a putea ajunge la o concluzie cat mai apropiata de adevar!
Eu te sfatuiesc sa- ti alegi un dpoctor care sa te monitorizeze o luna doua, cred ca e cel mai eficient!
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina1 spune:

SURPRIZA !!!! O sa am un BB ! Am aflat duminica faptul ca acest vis mi s-a implinit. BB se va naste la inceputul lunii frbruarie...dupa calculele mele !
Mersi frumos pt raspunsuri !

Cristina

Mergi la inceput