cresa dr taberei
Raspunsuri - Pagina 15
lbelciug spune:
Buna fetele,
vroiam sa va intreb pe cele cu copiii la grupa C parter daca ati remarcat ceva imbunatatiri la modul de ingrijire/programul copiilor in ultimele zile. Eu una da.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 33s cu baby-boy2
Forum despre Flori Presate (3)
cyta spune:
Buna,
Sunt noua pe aici si am citit cu groaza mesajele voastre. De doi ani am baietelul la aceasta cresa si sincera sa fiu eu sunt foarte multumita. In afara de raceli, fara complicatii, nu am nimic sa reprosez personalului de aici. Educatoarele sunt foarte dragute, cu toate ca au grija zilnic de aproape 20 de copii, baietelul meu le iubeste foarte mult pe amandoua.
In ceea ce priveste educatia copiilor sa stiti ca, cresa este o institutie care tine de sanatate si nu de invatamant ca si gradinitele. Din aceasta cauza educatoarele de cresa sunt asistente medicale si infirmiere si nu educatoare in adevaratul sens al cuvantului. Si cu toate astea baietelul meu a invatat o multime de lucruri de la cresa; cantecele, diferenta dintre mana stanga si cea dreapta, a invatat care este degetul mic si care este cel mare etc... astea mi-au venit in minte acum.
Educatoarele din grupa in care este baiatul meu au cumparat cu banii stransi mochete, perdele (le-am vazut noi, cand le-au pus) dar au luat si un topogan, o gargarita balansoar, iar copii sunt foarte incantati.
Precizez ca noi suntem la grupa DP si sunt foarte incantata de cum a evoluat copilul meu in aproape 2 ani de cand este aici... a renuntat la pampers, a invatat sa manance singur, a invatat sa se imbrace si sa se dezbrace singur si ceea ce este cel mai important socializeaza (copilul meu este foarte timid).
andora spune:
Salutare!
Ce mai fac copilasii? Citeam ce a scris Cyta si chiar ieri vorbeam cu cieva exact despre asta, adevarul e ca la cresa principala "tinta" ar trebui sa fie supravegherea copiilor si nu activitatile educative. Personal, per total sunt multumita, ideea este ca fiind singura alternativa ma bucur ca nu este mai rau, asa cum am auzit la alte grupe. Timpul petrecut de parinti cu copiii ramane cel mai important pentru dezvoltarea lor si influentele negative de la cresa cred ca sunt trecatoare si inerente, desigur exceptand situatiile de neglijenta asa cum am auzit povestindu-se aici. Puterea exemplului ramane remarcabila in cazul nostru cel putin, fie pozitiv (dezvatat de pampers, dezbracat/imbracat singura) dar si negativ (tipat/muscat/lovit/expresii "obraznice") si cu asta vom avea de-a face mereu.
Noi suntem cam in panica referitor la inscrierea la gradinita fiindca face 3 ani in octombrie... si n am facut nimic pana acum, insa devin off=topic...
Pup si distractie placuta de 1 mai!
site , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea
Ajutor pt Dan
mpatachia spune:
Buna,
sunt nou inscris pe forum si as dori sa va cer si eu parerea in legatura cu aceasta cresa.
Mentionez ca noi locuim in Rahova si cautand pe forum am gasit lucrui bune si rele( mai putin ca despre altele) despre aceasta cresa.
Avem un bebe care pe 30.07.2007 implineste un an si am vrea ca de anul viitor ( 2008 ) de prin primavara (sotia incepe serviciul in vara), sa-l dam la cresa. Mentionez ca mi se pare solutia cea mai potrivita deoarece nu avem cu cine sa-l lasam si pentru aceasta varsta cum spunea cineva mai sus, as fi multumit daca ar renunta la scutece, sa invete sa manance singur, sa se schimbe singur, sa se joace cu alti copii (lucru care se intampla de acum, de altfel pe asta ne bazam ca sa facem porcesul acesta cat mai nelacrimogen).
As dori sa stiu de la voi cam care ar fi procedura de inscriere, cu cat timp inainte trebuie sa merg sa-l inscriu, care ar fi grupele pe care le recomanda-ti etc.Apreciez orice sfat pe care-l primesc pt. a face acest proces cat mai ok si pentru el si pt. noi.
Multumesc mult.
ronin spune:
Bun venit mpatachia printre noi!
Uita-te cu atentie in toate astea 10 pagini si vezi ca am scris cu lux de amanunte ceea ce te intereseaza. Nu mai stiu cand, da stiu sigur ca am scris...
Succes.
lbelciug spune:
mpatachia, si eu locuiesc in Rahova. Baietelul nostru merge din martie la cresa. Vroiam sa-ti spun ca nu e deloc usor cu parcursul distantei dintre cartierul nostru si Dr Taberei, in special datorita faptului ca dimineata e trafic si iti trebuie o marja de timp de cca 45 de min ca sa ajungi la cresa. Sotul meu face acest sport de ceva vreme. Dupa ce-l lasa pe M la cresa merge la servici si apoi seara tot el il aduce. Va trebuie neaparat masina personala, nu va sfatuiesc sa-l duceti pe micut cu mijl de transport in comun.
Pt inscriere cel mai bine astepti luna ianuarie - noi asa am procedat. Pe M l-am inscris la grupa cu progr pana la ora 19, din motive de servici. Cresa ii va face bine micutului dpdv social dar sa va asteptati si la ceva imbolnaviri, nu neaparat grave. La noi a venit de curand din nou barza si Matei mai vine racit acasa cateodata si de aici teama de a nu-si imbolnavi fratiorul. Totusi nu vom renunta la cresa caci per ansamblu aduce mai multe avantaje decat dezavantaje.
Succes!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) -poze
ronin spune:
Acest subiect a cam fost uitat! Hai sa il readuc in atentie,acum cand, cu parere de rau, zic ca mai avem vreo 2-3 sapt si gata...
A fost o perioada in care au fost si bune si rele, da una peste alta, au atarnat in balanta cele bune... macar de ar fi asa si la gradinita...Personalul atent si cu dragoste de copii, mancare buna, bucatarie proprie, acomodare relativ usoara, au mai fost si ceva boli da de, astea sunt peste tot...
Raman cu o amintire placuta despre aceasta cresa dupa un an si jumatate de frecventat. Doresc ca toti parintii sa nutreasca acest sentiment despre cresa copiilor lor, prima institutie cu care vin in contact prichindeii...
Balbina spune:
Iruse, noi sintem in situatia ta, pe 14 septembrie vom avea ultima zi la aceasta cresa. Ai exprimat exact ce as fi zis si eu cu cuvintele mele. Am ramas cu impresii bune, astfel incit fiu-meu nici nu vrea sa plece la gradinita, imi zice hotarit ca el vrea sa mearga in continuare la cresa. Cu bb2 vrem sa venim tot aici, sper sa nu se schimbe nimic in rau la cresa.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2
ronin spune:
Balbinito, scuze de exprimare, da nu stii ca deja raul s-a produs prin pensionarea d-nei directoare?
Jos palaria pentru doamna fosta directoare BOZGA, sau cam asa ceva. Sper sa nu ii fi pocit numele.
Balbina spune:
quote:
Originally posted by iruse
Balbinito, scuze de exprimare, da nu stii ca deja raul s-a produs prin pensionarea d-nei directoare?
Jos palaria pentru doamna fosta directoare BOZGA, sau cam asa ceva. Sper sa nu ii fi pocit numele.
Ba da, stiu, tocmai de asta am si zis ca "sper"... Am auzit de unele idei crete cu care a venit noua directoare, sa vedem pe care din ele le va pune in aplicare.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2