Miresele anului 2006 (6)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Idee de gustari reci, daca vrei, uite, de exemplu:
Platou fructe de mare(somon afumat, batog, caviar, manciuria, creveti)
Platou rustic (salam Sibiu, telemea oi, file afumat, pastrama pui, cascaval, cruditati, masline)
Biftec tartar
Salata de vinete cu rosii
Fasole batuta
Salata hering "Bonne-Famme"
Salata "Nicoise"
Rulou sunca a la "Russe"
Cocktail creveti
Salata "Cezar"
Salata de ardei copti cu rosii
Zacusca
Cocktail cruditati

Gustarile calde sunt cam pretentioase, dupa mine, sunt destul de satioase totusi si risti sa se sature omul caci....
Creier pane
Mamaliga cu branza si smantana
Bulz ciobanesc
Cabanos la tigaie
Pastrama porc la tigaie

Krelia...viitoare printzesita

Un cerc de prieteni nu se face cu compasul.

Mergi la inceput

Rulada nu s-a mancat????
Eu pe aia o mananc prima, de chiftele nu mai zic...sunt in extaz deja, daca au asa ceva!!!!!!!
Ah, icrele nu le mananc, nu-mi plac, sunt prea gretoaze, bleah...in schimb tot ce este acolo imi face cu ochiul, daca sunt gustoase, evident.
Treaba cu branza prea sarata, este un mic risc pe care ni-l asumam, asta e...e foarte posibil ca, un gust sa aiba cu o saptamana in urma cand te duci la "degustare", si un gust sa aiba in ziua nuntii...chestie valabila de altfel si la sarmale....

PS...rulada cu salata de cruditati, sa nu se manance...still don't believe it!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

doamne fetelor, vorbiti de mancare si mi-ati facut o pofta, iam-iam.
chiftelute,vinete (am mancat duminica, dar tot mi-e pofta), as merge rapid la o nunta.
la noi se mai pune pe farfurie si o chestie, nu stiu cum ii zice: un rand de sunca, unul de branza, din aia felii, si tot asa. pe urma se taie in forma de triunghi.
si restul la fel,rosii umplute cu vinete, chiftele, ardei umplut cu crema de branzica, salam, etc.
daca ai fite poti sa pui si fructe de mare, dar trebuie sa te gandesti si ce invitati ai.poate saracii nici nu stiu ce sunt alea. eu de exemplu nu le mananc.in schimb Clau, e mort dupa ele.

http://community.webshots.com/user/ioananemes

gio si bb 6+

Mergi la inceput

da, Gio, exact, de straturile alea am uitat se fac si aici, salam uscat, tip sibiu (am luat ieri unul de la cris-tim, parca, super bun), rulada din aia smechera, chifteluta, la ultima nunta am acut si 2-3 bucatele de pui shanghai, clasica rosie cu vinete in mijloc, o felie de ardei cu branzica, etc, etc, etc...mai taci, moara stricata!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Pe mine de-o luna ma tot roade faza asta cu meniu'...si pana maine tre' sa hotarasc la un fel. Ma gandesc ca, daca le pui la oameni in farfurie neshte chestii...care nici nu stii cum se cheama macar, aia n-or sa manance pe motiv ca nu stiu ce-i acolo...Si stiu ce spun, caci am fost mai acu fun an la o nunta la marriot si am venit acasa lihnita de foame! Chestii care aratau ciudat, 3 surcele intr-o farfurie care costau o poala de bani. Asa ca io merg pe meniu traditional, de-asta despre care discutarati si voi: rosie cu vinete, ardei cu pasta de branza, oua umplute, rulou de sunca cu salata de cruditati, salam sibiu, muschi file, pastrama, cashcaval, masline verzi umplute (urasc sa scuip samburi) si castravete. N-o sa am peste, ci gustare calda: ciuperci pane, creier pane, bulete de cascaval si frigaruie de pui. Dupe asta, clasicele sarmale si friptura (mixed grill) cu cartofi prajiti si salata de castraveti acri. Fursecuri si tort. Ura si la gara!

Pregatiti-va nervishorii d-acu!

Cununia noastra
Nunta
Pozici

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Da, olguttza, clasicul ramane clasic....decat fitze de marriot, mai bine sarmaua noastra romaneasca ...cine stie ce calamari, caracatita sau meduze la cuptor ti-or fi pregatit aia in farfurie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

mai fetelor, in Alba se obisnuieste la nunti, cine vrea, sa puna ciorba sau supa de pui.
la voi se practica asa ceva?
si se mai dau si cremvusti, dar nu mai stiu cand, mai spre dimineata , parca.

http://community.webshots.com/user/ioananemes

gio si bb 6+

Mergi la inceput

Gio, tii minte ca am mai vb pe tema asta in Ardeal, nuntile se incep cam de la pranz, si e normal sa-ti dea si ciorba/supa. Iar cu cremvursti, cred ca tot de Ardeal tine...desi, uite, acum fro' nshpe ani, adica 5 am fost la o nunta in prahova unde, in loc de peste, s-au dat cremvrusti si s-a servit bere (normal)....nu-ti pot spune insa daca s-a preferat cremvurstiul si berea din considerente materiale....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

quote:
Originally posted by krelia
desi, uite, acum fro' nshpe ani, adica 5 am fost la o nunta in prahova unde, in loc de peste, s-au dat cremvrusti si s-a servit bere (normal)....nu-ti pot spune insa daca s-a preferat cremvurstiul si berea din considerente materiale...

Am stat 20 si de ani in prahova...si vorba aia, d-acolo ma trag...da sa mor daca am auzit despre asa ceva!!!! Ma lasasi muta!!! Iar faza cu considerentele materiale mi-e greu s-o cred...ca toata lumea stie ca pestele e, oricum, mai ieftin decat crenwurstii, ca sa nu mai facem comparatia intre bere si vin!!! Ma bagashi in ceatza, printzesito...

Cununia noastra
Nunta
Pozici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by olguttza
Am stat 20 si de ani in prahova...si vorba aia, d-acolo ma trag...da sa mor daca am auzit despre asa ceva!!!! Ma lasasi muta!!! Iar faza cu considerentele materiale mi-e greu s-o cred...ca toata lumea stie ca pestele e, oricum, mai ieftin decat crenwurstii, ca sa nu mai facem comparatia intre bere si vin!!! Ma bagashi in ceatza, printzesito...

Cununia noastra
Nunta
Pozici

Mai exact in Campina si crede-ma ca a fost o oarecare surpriza pentru mine cand am vazut "individul" in farfurie ....oricum a fost prima si ultima nunta la care am papat cremvursti.
Chiar nu stiu care a fost chestia, de ce au ales bere in loc d evin si cremvursti in loc de peste.....s-or trage din neam de ardeleni..
haide, iesi din ceata ca mai am nevoie de tine!

Mergi la inceput