mierea la bebei

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Partea cu botulismul nu e deloc exagerata si nu e din manuale. Firmele care comercializeaza cereale cu miere folosesc miere hiperverificata. Asta spuneau si toate fetele inainte: se poate folosi doar miere din SURSA SIGURA. Cine face altfel o face pe riscul lui (si pe sanatatea copilului); si e liber s-o faca daca are chef.
Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucova spune:

Buna!
Eu stiu ca mierea, zaharul si sarea sunt cam interzise pana la un an. Dar, cred ca fiecare simte ce e mai bine pentru copilul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancakormos spune:

Va multumesc foarte mult pentru sfaturi,voi lua in considerare ce am citit aici dar observ ca priviti mierea DOAR ca pe un indulcitor insa eu ma gandeam si la valoarea nutritiva a produsului,se stie ca mierea contine foarte multe substante nutritive exista si terapie cu miere si ma gandeam ca i-ar prinde bine micutului un plus de vitamine dintr-o sursa naturala pt ca eu pun foarte mult accentul pe nutritia naturala.
Va multumesc inca odata.ANCA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fetitza spune:

Eu i-am dat fetitzei mele miere de la citeva luni. Ca sa nu stau cu sinul in gura ei de fiecare data cind plingea , si pt ca nu lua suzeta sub nici o forma, o ungeam cu miere.
O prietena din Bucovina m-a incurajat, ea le daduse la toti copiii ei ( sint maricei acum si sint multi....) . Mai degraba am fugit de zahar care mi se pare de departe mult mai nesanatos. mea are 8 ani acum. N-a trebuit sa ii pun in alta mincare miere ca s-ar fi obisnuit cu dulce sau ca acum maninca mai mult dulce decit normal.
Din contra ea niciodata nu a mincat dulce mai mult decit ii trebuie, nu exagereaza cu dulcele de altfel. Deci nu se poate spune ca mierea o sa ii creeze o "dependenta" de dulce. Imi amintesc si acum ca pe avion cind am emigrat aici aveam un borcanel micut cu miere.
Dar fiecare cum se simte liber. Si sa fie de la sursa sigura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ILUCAE spune:

[hiaParerea mea este ca nu trebuiue sa -i dai miere copilului pana la varsta de 1 an, asa cum au spus si fetele ., dar daca vrei neaparat sa -i indulcesti ceaiul( ca altceva nu prea vad ce ai vrea sa indulcesti) , incearca ceaiurile de la " Milupa, Hipp .....", sunt foarte bune , contin un indulcitor derivat din zahar , dextroza. Fetita mea de 5 luni , nu le bea doar pe acestea. Greseala a fost a mea , in perioada colicilor abdominale, doctorita mi-a recomandat ceaiul BABY DRINK , care contine dextroza, sa invatat cu el si nu am mai putut sa o dezvat, am incercat ceailu simplu la pliculete si la refuzat total.Tu decizi.

I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

mie pediatra mi-a recomandat sa nu-i dau nici miere, nici cereale cu miere pana dupa un an; deocamdata (8 luni) nici nu bea alt lichid decat lapte de la mine; si are toate mesele de diversificare pentru varsta lui...
nu vad de ce sa-l invat sa-i placa un oarecare lichid dulce, ca sa-si umple stomacul cu ceai si sa nu mai bea lapte???
din cand in cand i-am dat tot ceaiuri de la Hipp.


Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there...

Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Dupa 1 an nu mai exista riscul de botulism? Lamuriti-ma si pe mine, pls...Multumiri.

Mada si nazdravana Sofi, 12.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adjadyn spune:

mitzuka
nu stiam ca copilul nu face diferenta dintre dulce si amar...eu credeam ca da!de la bananute si alte cele..cars mai aromate si dulci le mananca din placere, cele care nu prea au gust se vede clar ca stramba din nas.....
i-am pus pe buze putina ciocolata...si a lins cu atat placere!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

adjadyn bebe nu cunoaste realmente ce-i dulce si sarat pana nu-i dam noi. Apoi evident ca are preferinte . Laptele mamei variaza dpdv concentratie de zaharuri dar gustul lasat in gura nu e atat de persistent si copilul nu o retine intr-atat de puternic incat sa faca deja comparatii.
O data cu diversificarea se pune problema de a-l invata cu gusturile. De aceea in Olanda si si-n State unde am stat cu bb 1 mi-au recomandat: nimic altceva decat lapte pana cinci luni si jumatate, sase; diversificarea se incepe cu legume, nu cu fructe si cat mai tarziu posibil dulce concentrat.


Fiquelle exista mai multe feluri de botulism. Unul care provine din conserve proaste facute in casa (i.e. fara procedeu de sterilizare, pasteurizare) care se ingereaza direct toxina si cel facut in urma contactului ranii cu toxina. De aceste feluri de botulism nimeni nu-i scutit si sunt frecvente. Si exista botulism infantil la care principala tinta sunt copii sub an (surse mierea, pamant, sirop de porumb). Dupa un an un copil fara probleme speciale nu mai are aceasta problema. Acolo bebelusii ingereaza spori care in intestinul lor imatur se pot dezvolta. Mierea industriala sau de producator nu este testata contra prezentei sporilor intrucat ei sunt inofensivi pentru oamenii maturi. In plus se distrug dupa pasteurizare sau ore intregi de fierbere care ar lasa mierea un indulcitor banal si atat. Produsele pentru bebelusi care contin miere, contin miere pasteurizata. Eu nu i-as da copilului meu cereale cu miere, cacao, ciocolata cum am vazut prin unele tari, dar aceasta e o problema a fiecaruia.

Acum legat de cat de ipotetica este sau nu imbolnavirea cu botulism. In .ro nu exista o statistica oficiala, dar aici exista si voi da un search de google ca sa va dau cateva link-uri oficiale. Numarul de cazuri anuale nu este mare, dar cu totii te avertizeaza sa nu dai miere copilului sub an si parintii nu-si asuma acest risc.

Andreea si galusca si ghemotocul asteptat pe 4 iulie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Un raport din 2002... sper suficient de recent .
A aparut in American Academy of Family Physicians 1 Apr. 2002
: 250 de cazuri de botulism infantil in US in fiecare an in principal in California, Utah, Pennsylvania. Primul semn este constipatia, apoi slabiciune cateva saptamani pana la "respiratory failure" ca sa nu zic altceva.

http://www.aafp.org/afp/20020401/1388.html

Sunt enorm de multe surse, cele cu .org apartin unei organizatii oficiale. Eu am ales une reprezentativa dupa mine.



Andreea si galusca si ghemotocul asteptat pe 4 iulie 2005

Mergi la inceput