mierea la bebei

Este permis sa dam miere la bebel cand incepem diversificarea hranei(la 4luni)sau eventual mai devreme la indulcirea ceaiului mie mi se pare mai naturala mierea decat zaharul voi ce ziceti?Va multumesc anticipat! Toate cele bune!
Anca.
Raspunsuri

Kittycat spune:
In primul rand ca nu e bine sa pui indulcitor (zahar, miere sau orice altceva) si in ceai, dar mai ales in mancare; se va invata cu gustul dulce si nu vei mai reusi apoi muuuulta vreme sa il dezveti. Mama a facut greseala asta cu mine cand eram bebe si a trebuit sa imi puna zahar inclusiv in piureul de legume, ca altfel nu il mancam; piureul si sucurile de fructe sunt si asa destul de dulci, nu mai este nevoie sa mai adaugi si altceva in plus. Ceaiul poti sa i-l dai neindulcit, multi bebelusi il accepta asa si este mult mai bine. daca totusi vrei sa il indulcesti, apeleaza in loc de zahar la lactoza Humana, este mult mai sanatoasa si regleaza si tranzitul intestinal. In ceea ce priveste mierea la copiii sub 1 an, este permisa NUMAI daca ai o sursa foarte sigura, altfel este risc de botulism (o infectie potential mortala). Dar chiar si asa, mi se pare inutila mierea la 4 luni, mai ales la inceputul diversificarii; chiar nu ai ce indulci cu ea asa devreme...
Andra,de printesa
(15 noiembrie 2004)

mitzuka spune:
In nici un caz miere.Contine o toxina care poate provoca botulism. MIEREA SE DA DUPA VARSTA DE 1AN.Iar copilul nu cunoaste ce e dulce si ce e amar deci nu ii trebuie ceaiul indulcit.Baietelul meu are 1 an si 1 luna si bea si acum ceai neindulcit.Zaharul poate produce dupa aparitia dintisorilor asa nunita carie de biberon...iti inchipui cum ar fi sa mergi cu bb la dentist?Cel mai bine ar fi sa nu ii da-i ceaiul indulcit, ca dupa aceea va fi mai greu sa-l dezobisnuiesti, dar daca nu se poate altfel indulceste-l cu lactoza sau fructoza ce se gaseste la farmacii si care sunt mai indicate pt bb, sau daca chiar vrei zahar fa-i un sirop de apa cu zahar fiert.
Simina si Deian

alinutza13 spune:
Eu sincer i-am dat miere fetitzei mele de 8 luni de la 3 luni dar foarte putina puneam in ceiutz.Nu a patit nimic.Sunt pareri si pareri.
Uite aici mai multe fete si-au spus parerile:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.aspTOPIC_ID=44037&SearchTerms=mierea
Pupici!!!
http://photos.yahoo.com/alina13fan
Alinutza si
ingerasul Fabiana Alexia

mariussimiuc spune:
Robert are 6 luni si pediatra mi-a spus ca pot sa-i dau miere daca stiu sigur ca e curata si cat mai putin cu putinta.
Miha si puiul Robert
Pozele noastre
Uneori cand viata inchide o usa deschide o fereastra.

slippers76 spune:
Asa cum a mai spus si Mitzura, mierea este cel mai periculos purtator de toxina botulinica, mortala in anumite concentratii, chiar si pentru adulti. Ar fi bine sa amani cat mai mult sa-i dai miere, iar ca regula, la orice varsta si pentru oricine, verificati provenienta mierii, sa nu cumparati in nici un caz miere fara certificat de producator, iar daca aveti stupi, pentru linistea voastra, testati mierea la laborator.
O zi buna, Ana si Mirunica grasunica
mama Mirunei

otis41 spune:
Noi pana acum nu i-am dat miere, (1 an si 3 luni) ceaiul il bea neindulcit asa i l-am dat si asa il bea si acum, Daca vreti sa-i indulciti ceaiul puteti folosi glucoza, fructoza, sau cum a spus si mitzuka siropel de zahar.
Fiecare mamica face ce crede ca este mai bine pentru ingerasul ei!
Sanatate multa!
Otilia

Samurai-lady spune:
Eu inca nu i-am dat miere lui Kenta si are 2 ani si 5 luni.
Nici nu le are el cu dulciurile,dar ma dispera cate fructe mananca.
Dar,zic ca de la 1 an e ok sa-i dai miere.
Samurai-lady si bb Ken
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC
Web-poze Kenutz
www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">Cum a venit pe lume Samurash bebe

aramona spune:
Eu i-am dat fetizei mele miere abia dupa varsta de un an...si cu teama, mai mult de parerile celor din jur si de cele citite.
Ce spun fetele este adevarat, asha scrie in cartile de puericultura...insa am urmarit o emisiune la televizor in care acest subiect a fost dezvoltat de un medic pediatru renumit din Bucuresti, care spunea ca "manualele" pentru mamici, legate de cresterea bb-ilor se reediteaza fara a fi revizuite si ca in experientza ei de peste 30 de ani nu a intalnit nici un caz de botulism la copii mici, cauzat de consumul mierii. Binentzeles ca recomanda ca, in cazul in care se consuma, mierea sa provina din surse sigure!
Cu toate acestea, nu am riscat pe pielea copilului meu, mi-am spus ca are timp o viata intreaga sa consume miere si am preferat, din motivele spuse de fete, sa evit adaosul de zahar si de miere (zaharul, fiert in prealabil - in cazuri extreme, cand copilul nu accepta ceaiurile - si in cantitati f. mici)
Mi-am dat si eu cu parerea, astept criticile, e in nota constructiva a forumului! Ramona si
Maysa (27 ian. 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"

uki spune:
Mey oameni buni, noi am papat miericica de pe la 6 luni ... in lapticul de la culcare... nu chiar in fiecare seara, ca mai aveam si cereale... da' nu stiu sa fi avut ceva Mariuca,
nu s-a ingrasat, n-a facut boli...e normala din toate punctele de vedere! Multam la Dumnezeu!
Sanatate multa si incredere in instincte!
Gabriela si Mariuca
POZE CU MARIUCA

corinag spune:
Eu i-am dat Ilincai miere de la 1 an si 10 luni, dar nu de frica botulismului ci a faptului ca nu voiam sa o invatz cu dulce.
Intre timp mi-am revizuit si aceasta atitudine deoarece in parca ii sticleau ochii cand vedea copii cu acadele/jeleuri si ii dau si ei dar cu masura. oricum ea e un copil intzelegator si nu comenteaza cu privire la marimea portziei de dulce.
Partea cu botulismul, ca si alte sfaturi din manule e cam exagerata:am vazut si din ce in ce mai multe firme care lanseaza pe piatza cereale ptr copii cu miere,pe care le lauda multe lume si care se dau incepand cu 6-8 luni.
oricum, de preferat e sa nu se incepa cu miere, zahar sau indulcitori asa devreme, la 4 luni.
Corina si bb Ilinca 01.03.2003
Ilinca mea