Alte verighete?

Alte verighete? | Autor: Lona

Link direct la acest mesaj

Noi avem niste verighete simple, facute la comanda, dar nu au nici model, nici doua tipuri de metal. Nu-s frumoase, nu-s urate. Problema este ca a mea a fost mica de la inceput, mi-a gresit masura, si n-am mai avut timp s-o modific. O port de mai bine de 10 ani, mi-e draga, dar imi taie degetul cand mi se umfla mainile. As vrea sa le schimb, insa se zice ca nu e bine, ca duce ghinion, ca..In plus, nici sotul meu nu vrea sa renunte la a lui, si chiar daca as duce-o la bijutier sa mi-o modifice, oricum n-ar ma fi aceeasi, ca metalul se topeste la un loc.
In sfarsit, sunt putin speriata ca am fost si la preot si l=am intrebat daca n-ar fi posibil sa ne sfinteasca altele. S-a uitat la mine de parca cine stie ce nelegiuire spusesem, si m-a intrebat "adica cum, sa va mai cunun o data?".Si a plecat. Doamne-iarta-ma, el nu avea verigheta pe deget, o fi mai bine?
Nu vreau sa ajung sa n-o mai port, dar mi-as dori sa am una noua, sunt modele taaare frumoase.
Ma puteti ajuta cu un sfat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Eu stiu ca-ti poti schimba verighetele daca se intampla ceva cu cele de la cununie. Si se pot sfinti si cele noi, daca le pui in buzunarul unui mire, la slujba de cununie. Eu asa stiu...

I wish I were an angel...

http://photos.yahoo.com/anangel_lexi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Lona mergi la un alt preot. Si mama a patit asa ceva, a ramas verigheta mica, a mers la un preot si acum are alta verigheta. Au schimbat amandoi verighetele iar din cele vechi mi-au facut mie , cand eram mica de tot, cercei.
Daca raman mici nu trebuie sa te chinui. Da, ce faci daca le pierzi? Concluzia: pot fi inlocuite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Ce pot sa-ti spun este ca daca intr-adevar iti plac verighetele actuale si vrei sa le pastrezi, se poate largi verigheta ta in 2 min la orice centru de bijuterii (care lucreaza). Dar daca vrei sa-ti cumperi altele, nu-ti mai place modelul etc, eu zic ca se poate.
Eu am avut verighete lucrate dupa gustul cumnatei si soacrei (ele au mers si au ales modelul) plus un aur urat, rosu, care mie nu-mi placea deloc. Am purtat-o 9 ani fara placere, pana am inceput sa nu o mai port. In final mi-am convins sotul si am cumparat verighete noi. Pe cele vechi le pastram in noptiera, nu le vom da si nici nu le vom prelucra, iar pe cele noi le vom purta ca pe orice bijuterie. Si cu asta basta, nu am mai fost la nici un preot. Am fost in schimb la o cununie religioasa cu ele pe deget, daca are vreo importanta.
Curaj, nu se va intampla nimic! Noi chiar am avut un bebe dupa acest schimb de verighete, a fost totul ok si eu zic sa le pastrezi si pe celelalte in casa daca esti superstitioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Si noi ne-am schimbat verighetele, dupa vreo 2 pt. ca sotul meu si-a pierdut verigheta, a fost mai larga si ia picat de pe deget. Mult timp am tot cautat acelasi model, dar nu am mai agsit, asa ca am fost la bijuterie, am gasit un model care ne-a placut la amandoi, ne-am comandat altele si verigheta mea am dat-o la bijutier si i-am zis sa o topeasca pt. noile verighete, dar mi s-a spus ca aurul se topeste la gramada si nu se prea stie unde ajunge verigheta mea, dar eu una consider ca am topit-o si ca este in celelalte verighete. Le-am inscriptionat ca si pe celelalte si le-am dus la preot si le-a sfintit. Eu nu sunt superstitioasa, asa ca ... cel mai bine ar fi sa porti verigheta cu placere. Numai bine!

Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Am uitat sa scriu: dupa 2 ani le-am schimbat.

Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

Mergi la inceput