teratospermia + astenooligozoospermie

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Princess sigur se va imbunatati si numarul. Putintica rabdare, spermatogeneza dureaza trei luni, dar uneori rezultatele se vad si mai repede.

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

"Traduceti-mi" si mie ,va rog .
In ultima spermograma scria (mai pe la sfarsitul rezultatului) "frecvent leucocite".
Ce reprezinta acest "frecvent leucocite"???

"Multumirea este comoara cea mai de pret a omului"
Proverb indian

Copilutzu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns princess spune:

Thea , multumesc pentru incurajare !
Copilutzu, dupa cum poate ai observat si eu am aceeasi nelamurire .Eu cred totusi ca indica o infectie de la un anumit nr. in sus . In exemplul dat de Rem anterior , sub 10 mil este OK. Nici pe spermograma sotului meu nu scria nr.Am vazut ca luni mergeti sa repetati spermograma si cel mai bine ar fi sa faceti si spermocultura . Bafta si tine-ne la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rem spune:

In cazul meu, pe niciuna dintre spermograme nu mi s-a trecut nr. sau "aprecieri" despre leucocite...de aici eu am dedus ca nu e vorba de infectie (lucru confirmat dealtfel de spermocultura...) nu exista alte analize pt. asta Titelu...

Uitati ce am gasit pe un site despre leucocite:
"Cre#351;terea numărului de leucocite se nume#351;te leucocitoză. Ea se realizează prin descărcarea în sângele circulant, a leucocitelor din măduva osoasă. Cel mai adesea, leucocitoza este înso#355;ită de polinucleoză (cre#351;terea numărului de PMNN), care pot ajunge la 50 000/mm3 în cursul infec#355;iei cu agen#355;i piogeni. Numărul leucocitelor cre#351;te în cazurile de septicemie, pneumonie, flegmoane, abcese, apendicite (10-15 000 în formele u#351;oare, până la 50 000 în formele grave), în reumatism, în cazul tuturor distrugerilor tisulare (în infarctul miocardic). Cre#351;terea este moderată în infec#355;iile dentare, amigdaliene, urinare. Numărul leucocitelor cre#351;te în neoplazii. Necroza #355;esutului tumoral reprezintă un stimul pentru afluxul de leucocite."

Deci, ma repet, aprecierile voastre "frecvent" sau "numeroase" cred eu ca indica depasirea nr. normal de leucocite ( si probabil ar fi foarte indicata o spermocultura...)

Princess daca i s-a descoperit o infectie sotului tau eu zic ca treaba e in mare masura rezolvata dupa tratarea infectiei (am vazut ca numai nr. mai ramane problema )... sper ca peste 3 luni cand o sa fac din nou spermograma sa va pot recomanda ca sigur tratamentul asta pe care-l fac eu acuma si care deocamdata prin ultima spermograma mi-a dat mari sperante...

I PUP YOU!

Mergi la inceput

Catrinel , Copilutzu , ceva vesti de la voi?Au facut sotii vostri spermogramele?
Rem ,asa este , la sotul meu se pare ca singura problema este acum nr. si o eventuala infectie pt. ca "leucocitele si detritusul" nu par a fi in regula.Ciudat este ca el a facut spermocultura unde s-a descoperit streptococ , pe care l-a tratat .Apoi, a testat doar streptococul si nu a mai iesit , dar tot apar frecvente leucocite , adica alta infectie , cu altceva?
In fine , saptamana viitoare ne ducem la medic si vedem ce o sa mai zica .
Titelu,cred ca Rem are dreptate in ceea ce priveste faptul ca pe spermograma ta nu scrie de leucocite .Probabil ca nu exista o infectie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

NOI am facut azi spermograma, cu tam-tam si valuri… Am fost la urolog si ne-a dat recipient si ne-a trimis acasa – nu inteleg cum naiba nu putea sa o faca acolo – a fost total aiurea sa fugim acasa si sa ne intoarcem fuga cu borcanasul in plasutza. Si io am fost un munte de nervi (de parca trebuia sa fac eu toata tevatura), nu stiu de ce, am fost total stressata, l-am stresat si pe el…Of doamne, ce aiureli. Maine dimineata aflam rezultatele… Sper sa ne dea o hirtie pe care sa scrie toate valorile, sa stim si noi pe ce picior dansam.
De 2 saptamini bag in el Coenzima Q10, Zinc si multivitamine. A redus fumatul la jumatate – asta inseamna cam 10 tigari pe zi. Sotii vostri cum stau cu fumatul? Asta a fost prima intrebare a doctorului dupa testul post coital (cind a zis ca-s “putini si obositi”): “sotzul dvs fumeaza?”
Si cum reactioneaza ei cind le spuneti sa o lase mai moale?

sanatate la toata lumea!!!

_
I am not insane, just emotionally unstable.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

M-am lasat de fumat de 2 ani jumate,dupa ce fumam aproape 2 pachete pe zi ,asa ca se poate ,doar vointza treb sa fie,bafta!dar care sa fie cauza nr.ca pina acum nici un urolog nu m-a lamurit.succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Titelu – e o chestie sa ajungi de la 2 pachete jumate la 0 tigari!! Te-ai lasat treptat sau dintr-o data?

C.

_
I am not insane, just emotionally unstable.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

Dimineatza tuseam pina imi ieseau ochii din cap,intr-o dimineatza am hotarit sa nu mai pun tigara in gura si uite,am deja trecut de 2 ani,m-am lasat dintr-o data

Mergi la inceput

Catrinel scumpa , sper ca te-ai mai calmat. Intr-adevar asa am fost si eu la spermogramele sotului , ma gandeam ca nu ii este deloc usor , dar el nu s-a plans saracul de nimic !Acum aproape ca s-a invatat cu spermogramele.E mai greu pt. ei sa suporte un astfel de diagnostic.Noi avem noroc ca el este o fire superoptimista .
Despre fumat , suntem exact in situatia voastra :fumeaza cam 1/2 - 1 pachet pe zi si inca ducem munca de lamurire.Cred ca e cam greu sa-l conving , dar sper sa reusesc , mai ales ca anul trecut a avut o tentativa de 1 saptamana , dar s-a reapucat.

Mergi la inceput