teratospermia + astenooligozoospermie

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rem spune:

Princess mersi pt. nr. de telefon, dar nu o sa-l mai folosesc pt. ca am fost pe la o gramada de apicultori (sau care vand produse apicole) si mi-au spus ca nu recolteaza apilarnil - care e cel mai important pt. infertilitatea masculina ( ziceau ca se recolteaza doar in anumite perioade si e greu de pastrat)...asa ca mi-am cumparat si eu pastilutele alea de la farmacii naturiste Apilarnil+Polen+Propolis (3/zi) si miere de salcam pt. ca are cel mai mare % de fructoza (care e buna la ...) si se solidifica cel mai greu...celelalte cristalizeaza mai repede si e foarte probabil sa le gasiti pasteurizate ca sa fie lichide, si atunci nu mai au aceleasi proprietati...daca mierea este cristalizata(zaharisita cum se spune) inseamna ca este buna, netratata...apropo mierea lichida este naturala daca se scurge fluent de pe lingurita (fara noduri)...iar sotiei o sa-i caut laptisor de matca, de care se zice ca sporeste ovulatia...gata, ca am devenit expert in de cand tot citesc pe site-uri, si acuma va 'nnebunesc pe voi...

Teodora, nu stiu de ce voua v-a zis ca la spermograma nu trebuie atinse marginile recipientului...mie doctorul mi-a recomandat sa facem si cand imi vine, sa ejaculez pe burtica sotiei, de unde sa iau cu o lingurita curata si sa-i pun in recipient...bineinteles ca am preferat sa ii pun direct in recipient pt. ca mi se parea ca, pe langa ca's putini ii mai si imprastii si pierd...
Oricum spermograma depinde de "aptitudinile" care determina "ochiometric" caracteristicile ...
Numai la spermocultura se determina "flora" si trebuie sa fie totul steril sa nu fie externe...

Iti doresc bafta Catrinel si sper ca rezultatul sa fie NORMOSPERMIE..

I PUP YOU!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Da, Rem ai dreptate, la fel ma gandeam si eu cu marginile, sa nu se piarda ceva. Sa stii ca si dupa ce citisem articolul pe care l-ai gasit si tu, am dat fuga la plafar si am cumparat si Apilarnil+Propolis+polen si Laptisor de matca, toate pentru mine. Oricum, rau nu are ce sa faca. Tratamentul sotului a dat rezultate ( din pacate am pierdut sarcina). Sper ca in curand ne vei anunta ca sunteti pe cale de avea un copilas.

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns princess spune:

Buna fete si baieti!
Draga Thea , ai scris ca in cazul sotului tau tratamentul a dat rezultate . Te rog , spune-mi si mie ce tratament a facut si care a fost imbunatatirea(nr.,motilitatea,nr. forme aberante), in cazul lui.Imi pare rau pt. ce ti s-a intamplat , totusi tu ai un motiv in plus sa speri .Sa dea Domnul sa fie bine de acum inainte pt. toti.

Stie cineva daca "leucocite numeroase " in spermograma inseamna neaparat infectie?
Bafta multa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rem spune:

Teodora am gasit un articol foarte, foarte interesant despre SPERMOGRAMA (cum se recolteaza, ce inseamna, rezultate etc... -> http://www.synevo.ro/ro/news_op.asp?id=11 ......neaparat sa te uiti...

Princess "numeroase" este un termen prea vag (da' cred ca e infectie daca s'a pronuntat asa...)...uite o spermograma normala gasita pe net :

Spermograma normala

Parametri Valori normale
Volum 2 ml sau mai mult
Ph 7,2-7,8
Concentratia spermatozoizilor 20*10 milioane spermatozoizi/ ml sau mai mult
Numarul total de spermatozoizi 40*10 milioane sau mai mult
Mobilitate 50% sau mai mult cu miscari de inaintare
Morfologie 50% sau mai mult cu morfologie normala
Viabilitate 50% sau mai multi vii
Leucocite Mai putin de 1* 10 milioane/ml

Weekend placut!
Vremea e nasoala, dar buna pt. facut ...
asa ca va sugerez ...

I PUP YOU!

Mergi la inceput

Rem interesant articolul.
Princess initial sotul a avut: nr.18 milioane, mobilitate 12% A ( f.mobili), 18% B ( mobili), 20% lenti, 50% imobili, forme tipice 10%, diagnostic oligoastenoteratospermie. Analizele hormonale erau bune, la spermocultura aiesit infectie ( nu imi amintesc cu ce). A facut tratament cu Zanocin 400 mg 10 zile, 2x 1 tb/zi, apoi trat. cu Livercyn 3 cps/zi, zinc 1 tb/zi, acid folic 2 tb/zi. Dupa ce a terminat trat. cu antibiotic si avea 3 sapt de trat. cu restul medicamentelor am facut inseminare ( nereusita) la care stiu doar ca avea 12 milioane mobilitate A+B ( se dublase nr. spermatozoizilor mobili). Apoi, dupa aproape 2 luni de trat. am obtinut o sarcina. In momentul de fata nu stiu cum este spermograma, dar sigur s-a imbunatatit.

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Sa fie, rem – o sa va zic luni cum a fost… desi aici nu se dau rezultatele, numai se interpreteaza. Asa ca io habar nu am ce inseamna diverse valori, etc. Norocul cu internetul, ca ma mai informez.

Sanatate si noroc la toata lumea!!

_
I am not insane, just emotionally unstable.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

Rem, spermogramele mele nu spun de leucocite,este analiza speciala ptr asta?mi-i se dau doar valorile mele in comparatie cu valorile etalon ;nr./ml,mobilitate(1-4 ore),forme norm si anorml.,mobilitatea,forme/camp,forme sperm./camp.Ce analize ar trebui sa mai fac?

Mergi la inceput

Thea si Rem , multumesc pt. raspunsuri .Am nevoie de ajutorul vostru referitor la rezultatele noastre la spermograma .Voi ce credeti despre cele doua spermograme ?
-la prima spermograma(facuta la Parhon) :volum 4 ml, ph 8, timp lichefiere 25 min, concentratie 4 700 000 /ml , mobilitate A 0% , B 12.7% , C 4.3% D 83%, morfologie 15% forme tipice , frecvente leucocite - oligoastenoteratospermie si infectie spermatica cu streptococ .
-la a doua spermograma ( facuta la Medicover), dupa ce a tratat infectia cu Zinat (14 zile)am avut urmatorul rezultat :volum 3 ml , ph 7.2 , aspect normal , timp fluidificare completa 20 min , nr. 5 mil/ml , spermatozoizi mobilitate normala 60% , spermatozoizi forme aberante 35%,leucocite numeroase , detritus abundent.
Observ ca fiecare laborator are mod de interpretare diferit ,m-am uitat si la ce ati scris voi si nu mai inteleg nimic.Oricum , si noi urmeaza sa mergem la medic sa ne interpreteze rezultatul.
Catrinel, succes luni !
Titelu,la noi leucocitele apareau pe spermograma!
Va pup pe toti/toate si weekend placut!

Mergi la inceput

Princess cred ca ultima spermograma este mai buna, indica doar oligospermie fata de prima care indica oligoastenoteratospemie. Nr. spematozoizilor se poate imbunatati. Vezi la trat. naturiste sau homeopat. Analize hormonale a facut?

Teodora

Mergi la inceput

Thea , a facut si analize hormonale tot la Parhon . Ni s-a spus ca sunt OK (de catre un conf. dr.),dar comparand cu limitele altor laboratoare mie nu mi se par chiar asa.Rezultatele sunt:LH 1.75 , FSH 3.52 , PRL 9.02 , TESTOSTERON 2.68.
Intre cele doua spermograme a mai luat MACA si NAPRASNIC , iar acum ia TRIBULUS TERRESTRIS si BIO SELELNIU ZINC.

Mergi la inceput