teratospermia + astenooligozoospermie

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Titelu, Princess, Catrinel, ma inscriu si eu in clubul celor preocupati de spermograme !
Iata valorile normale trecute pe una din analizele noastre : numar: 40-120 milioane/mmc, mobilitate A+B+C > 80%, din care A-F. MOBILI, B-mobili, C-mobilitate redusa, numar leucocite < 200/mmc. Sper ca nu v-am bagat in ceata mai rau !
Sunt si eu de acord cu voi ca sunt f. putini doctorii care se pricep cu adevarat la tratarea infeitilitatii masculine, chiar mi se pare ca unii o trateaza cu indiferenta, ca si cum nu ar fi la fel de importanta ca cea feminina.
Sper ca nu mai este mult si calvarul nostru, al tuturor va lua sfarsit ! Bafta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Si eu, si eu!!
Haideti ca la voi o mai fi cum o mai fi, dar sa va spun la noi ce este:
leucocite 2mil/ml
mobilitate A=0, B=27
nr. total 161,2 mil/3ml
viabilitate 65%
anticorpi antispermatici +
forme tipice 22,5%
Diagnostic: astenoteratospermie moderata
e, si acum dati-va si voi cu parerea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns princess spune:

Aysha , Dariana , bine ati venit aici la problemele sotilor nostri , bietii de ei!
Aysha,la tine nr. de este pe mmc, dar 1 mmmc =1 ml?Spermogramele astea sunt mai greu de dezlegat decat problemele de matematica!Si chiar crezi tu ca se va sfarsi calvarul asta? Sa te auda Dumnezeu!
Dariana,la voi nr. leucocitelor pare a fi cam mare , nu?
Spermocultura ati facut? Te intreb asta pt. ca si noi aveam astenoteratospermie + oligospermie cu ceva timp in urma , dar s-a descoperit o infectie, pe care am tratat-o , iar apoi a ramas doar oligospermie + terato! Acum impartind nr. total de la 3 ml obtinem aproape 54 mil/ml , ceea ce este OK.
Pupici tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

Asa cum v-am promis ,uitatzi ultima spermograma la care urologul nu mi-a dat sansa ptr ;
-volum-4ml: valori normale:2-5,5ml -
-pH-7,5 :valori normale:7,2-7,8
-aspect-lactescent,neomogen,usor transparent;normal:opalescent,lactescent,neomogen
-numar-6mil/ml ;normal:40 mil/ml-250mil/ml
-timp omogenizare-20 minute;val normale:10-30 min
-motilitate:-la 30 min: 60%
-la 1 ora: 60%
-la 2 ore:55% _ valori normale:60% dupa 4 ore
-la 3 ore:55% _ limite:40%-100%
-la 4 ore:50%
viteza-+++ valori normale:+++-++++
forme normale -65%:
forme atipice -35% valori normale:sub 20 %
celule germinale 1-2/camp { val.normale:2-5 la 100
leucocite 2-3/camp { val.normale:2-4 la 100
La aceste valori doctorulm-a indrumat spre Fiv,dar eu dau inca pe plante,luni imi voi reface spermograma
Sint complect in ceatza
dariana la A=0 inseamna mobili=0?iar formele tipice deci normale=22% este doar astenospermie moderata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rem spune:

Intervin si eu (sorry da' nu prea am timp sa scriu mai des...), pentru ca vad ca parca dupa atatea moduri de realizat spermograma ne bagam tot mai in ceata...

Eu spun ca infertilitatea masculina este inca o necunoscuta pt. doctori (si spuneti si voi cat de greu trebuie sa fie sa spui despre acesti parametri ca sunt NORMALI sau ANORMALI de vreme ce am auzit cazuri cand cu 1 mil./ml au reusit sa faca ...am inteles ca in 1930 se considera nr. de compatibili cu fecunditatea 80 mil./ml si acum majoritatea considera > 20 mil./ml !!!...

In fine, pentru ca romani sunt cum sunt, m-am uitat un pic prin strainatate si postez aici valorile normale date de Panayiotis M Zavos - Professor Emeritus of Reproductive Physiology/Andrology, University of Kentucky, Director, Andrology Institute of America and Associate Director, Kentucky Center for Reproductive Medicine & IVF (am pus toata titulatura pt. ca mi se pare ca e relevanta...) intr-un articol despre infertilitatea masculina scris in 2005 :

Table 1: Normal Values for Semen Parameters

Parameter Normal Values
Volume (ml) 2-6
Sperm concentration (million/ml) >20
Motility (%) >50
Forward progression (0—4) >3
Normal morphology by WHO criteria (%) >30
Normal morphology by strict criteria (%) >14
Total sperm count (million) >40
Total motile sperm (million) >20
Total functional sperm (million) >6
Sursa acestor valori este:World Health Organization (WHO).
Deci 6 milioane de sanatosi si voiosi trebuie sa fie de toti sa avem sanse "normale" la ...
Daca vreti sa cititi articolul adresa este : http://www.bbriefings.com/pdf/1322/panaylotis_zavos.pdf .

Asa ca pana la urma zic ca important este sa crestem oricum parametrii astia nenorociti ai (indiferent daca sunt 1 mil./ml sau daca sunt 100 mil./ml, etc...) si sa vedem asta in datele de pe spermograma indiferent in ce forma o face, pt. ca asta inseamna sanse mai mari sa ajungem la scopul final ...si sa nu ne lasam suparati de clasificarile astea idioate ale doctorilor...(scria undeva ca nr. poate varia cu 15-80 mil./ml in functie de perioada de abstinenta de ex. ?!?!?...)

PS: mie la ultima spermograma (si singura mai fericita...) mobilitatea mi-a dat-o in felul urmator 70% - din care 40% normokinetici / 30% hipokinetici si diskinetici, si m-am bucurat ca am vazut evolutia fantastica fata de penultima...

I PUP YOU!

Mergi la inceput

Titelu,oricat de matematica ar fi gandirea mea , ai reusit sa ma bagi in ceatza!Hai sa o luam cu inceputul:
1. pana acum termenul de "lactescent" nu l-am vazut pe nicaieri(oare la ce se refera?)
2. la nr. minim de pe ml ,eu am 20 mil(aici cam bate cu ce a scris REM) si 50 mil
3. la motilitate nu mai inteleg nimicutza!
4. despre viteza nu am stiut auzit!in ce se mai masoara si asta ? in + si -?
5. celule germinale? ce-or mai fi si astea?
6. leucocitele in ce se masoara la tine?

Rem, sa inteleg ca tu ai concluzionat ca 6 milioane (per total sau pe ml?)sunt de ajuns daca sunt vioi si normali?
1. La motilitate nu inteleg cum se calculeaza!
2. Ce inseamna "forward progression"?
3. Oare la ce se refera cele doua criterii de la morfologie?
4. La nr. total , doar 40 milioane trebuie sa fie?
Pe cuvant daca mai pricep ceva!

Mergi la inceput

No vezi?aici este buba,ca nici eu nu intelegnimic din toata spermograma.In engleza forward progression ar veni cam asa,inaintare progresiva si cred ca se refera la inaintarea intr-un anumit interval de timp necesar sa ajunga pe calea principala ce duce la intilnirea cu ovulul.
viteza se masoara de la 3 plusuri(+++)la 4plusuri(++++)
motilitatea-cred ca se refera la faptul ca :pina la intilnirea cu ovulul un nr.considerabil isi pierd puterile ,deci citzi %din numarul total ramin APTZI DE FECUNDARE,citind a mea spermograma cred ca din 6mil/ml dupa 4 ore ramin 55%.Astfel voi reusi sa o iau razna
lactescent=laptos(m-am uitat la dexonline)la cuvintul germinal nu am intzeles nimica

Mergi la inceput

Eu inteleg cam asa aceasta dificila problema: nr. de pe ml il inmultim cu cantitatea , apoi dam la o parte procentul de forme aberante si din ce ramane inmultim cu procentul de la mobilitate!
Sper ca ati inteles ceva din ce am gandit eu , ca de-abia ma mai inteleg si eu!Facand acest calcul orientativ eu am obtinut la al meu sotzior 5 850 000 per total( aproape de valoarea data de Rem , adica 6 mil)! O fi bun rationamentul?
Si m-am mai gandit la ceva :daca ei dau la valoare normala 50-150 milioane/ml , iar la cantitate 2-6 ml,inmultind maximele obtinem 900 milioane total!Parca e cam mare aceasta maxima!!!

Mergi la inceput

Da asa cred ;eu am 6mil/ml deci total la 4ml am 24mil,dar se ia val per mililitru,de fapt citind mai atent nu cred ca zic bine,ma uit deseara intr-o carte de sexologie familiala si va spun ce-am citit.pe spermograma mi-i se dau valorile obtzinute si valorile normale per mililitru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

titelu,
am spus astenoteratospermie moderata, nu astenospermie.
A=o inseamna mobilitate rapida si progresiva = 0
Mai aveam asa: B ( lenta si progresiva)= 27
C ( mobili pe loc ) =17
D ( imobili) = 56

Princess, si eu cred ca e vb si de o infectie, dar nu l-am convins inca sa se duca la analize, tre'sa mai insist. Si vreau sa-mi fac si eu analize la secretie.Am inteles ca la Institutul Cantacuzino se fac analize si poti sa ai incredere in rezultatele pe care le primesti.

Mergi la inceput