Fibrom uterin (8)
Raspunsuri - Pagina 3
Loma spune:
Salut fetelor,
am vazut ceva in Formula As despre fibrom. Eu intru mai rar in ultimul timp. Va pup si va doresc la toate sanatate.
Felicitari Florini pentru bebic, ma bucur pentru tine, sa ai o sarcina fara probleme.
Loma
„Cum pot scapa de un fibrom uterin fara operatie?”
(Raspuns pentru MIHAELA PETRESCU - Canada, F. AS nr. 658)
Pentru a-mi micsora fibromul si a nu mai avea sangerari abundente, eu am urmat tratamentul homeopat cu Secale Cornutum, Conium si Phytolacca, in urma caruia am avut rezultate extraordinare. Acest tratament mi-a fost recomandat de catre dr. Pavel Chirila, pe care il puteti gasi la S.C. „Naturalia” S.R.L., str. Erou Mircea Marinescu nr. 8, com. Voluntari, tel. 021/491.51.33, 021/491.51.36. Dansul va poate personaliza tratamentul daca va hotarati sa-l urmati.
AURELIA - Bucuresti, tel. 0720/14.96.48
Tratamentul pe care il solicitati insumeaza trei procedee, care pot fi abordate succesiv sau concomitent, caz in care efectul sinergic (potentare reciproca) poate determina involutia si, in cele din urma, resorbtia totala a fibromului uterin.
Gemoterapie - procurati urmatoarele tipuri de extracte: extract din muguri de coacaz negru, extract din mladite de mur, extract din mladite de zmeur. Urmati o cura de 6-8 saptamani, administrandu-va zilnic 3-4 lingurite, in combinatie, din aceste produse. Fiecare doza poate fi inghitita inaintea meselor principale (eventual dilutie in 50 ml apa).
Fitoterapie - cura cu spanz in doza constanta. Aceasta cura presupune un gramaj riguros de maximum 250 mg pe zi, pe o perioada de 20 zile, cu o pauza de minimum doua saptamani intre cure. Se pot face 4-5 cure succesive. Administrarea se face dimineata pe stomacul gol, sublingual, 10-15 minute, dupa care inghititi cu putina apa. Este obligatoriu ca acest tratament sa fie urmat sub supraveghere medicala, deoarece pot aparea simptome cauzate de eliminarea masiva de toxine ca: diaree, greata, ameteala. Comprese cu tinctura de rostopasca aplicate pe zona abdominala inferioara, din doua in doua zile, pe termen lung. Reflexoterapie - deoarece locuiti in Canada, tara cu traditie si reprezentanti de seama in domeniul reflexologiei, va recomand sa urmati un tratament de 15-20 de sedinte consecutive, urmate de cate o sedinta de intretinere saptamanala. Cunoscand faptul ca fibromul uterin este o tumora benigna care se dezvolta pe un teren cu hiperestrogenie relativa, stimularea zonelor reflexogene pe releul cortico-hipotalamo-hipofizar-ovarian poate fi de un real folos prin reglajul hormonal conferit organismului dvs. si chiar prin efectul de lizare-lichefiere a fibromului in vederea resorbtiei lui partiale sau totale, urmata de expulzare vaginala. Din pacate, din relatarea dvs. lipsesc amanunte importante privind localizarea fibromului si simptomele pe care le aveti, de aceea ma voi rezuma doar la explicarea evolutiei posibile si a pronosticului. Cel mai frecvent fibroamele sunt latente, urmand o evolutie favorabila, bine tolerata pana la menopauza, cand regreseaza in afara unui tratament substitutiv al menopauzei. Complicatiile care pot aparea mai ales in cazul fibromului de tip submucos, responsabil de anemie, sunt: infectioase - endometrita si anexita; mecanice - compresiuni vezicale, rectale, uretrale, sau torsiuni cu tablou dureros acut abdomeno-pelvian; transformarea chistica. Complicatii obstetrice - avorturi spontane tardive, placenta praevia, endometrita si tromboflebita post-partum. Tratamentul alopat este compus din progestative (ex. Duphaston, Diphereline) ca terapie de releu. In caz de esec al tratamentului medical sau fibrom voluminos, complicat sau submucos se impune interventia chirurgicala - miomectomie, histerectomie totala sau subtotala, rezectie endoscopica (sper sa nu fie cazul). Multa sanatate si sa auzim numai de bine.
Smerenia este regina virtutilor.
ani_84 spune:
buna, fetele! vad ca e vara si nu prea mai scrieti pe aici. sau poate v-ati mutat la forumul cu burtici?
eu am fost ieri la dumitrascu, la control. imi recomanda in continuare operatia, cu mentiunea "incercam sa facem miomectomie"... l-am convins sa mai asteptam, sa vedem cum mai evolueaza, pardon, regreseaza fibromul. :)
din cate mi-a spus, au facut peste 400 de embolizari, nici una nu a fost cu complicatii, dar, dupa cum probabil stiti si ati citit, daca infertilitatea nu este cauzata de fibrom, embolizarea nu o rezolva...
maryd spune:
Buna fetelor!
N-am mai scris de ceva timp,dar sa stiti ca am citit mereu ce s-a scris pe aici.
Nu am ajuns inca la Municipal sa le spun de rezultat.Sant cat se poate de suparata.Cu foarte mare greutate am reusit sa imi programez sotul sa faca o spermograma sambata aceasta, dupa mai bine de 3 luni de la recomandarea dr.Nu imi vine sa cred prin ce trec..,el considera aceasta analiza inutila, ca sigur numai EU sant problema si chiar m-a informat ca este prima si ultima analiza care o va face.Ca l-am stresat prea mult cu aceasta problema.Si va spun ca nu l-am stresat deloc, dar daca vezi ca trec f.multe zile si el nu se manifesta in nici un fel( sa caute un laborator de analize, sa caute informati, sa stea de vorba cu cineva pe aceasta tema, sa spuna macar ca peste 2 luni va face analiza...), mi-am luat inima in dinti si i-am spus ca sambata dimineata sa nu-si faca program..., i-am spus in cele din urma,pe moment nu a reactionat foarte rau,dar isi mai aduce aminte si imi spune ca l-am stresat foarte mult,ca el stie ca este sanatos( dar nu a facut analize de foarte mult timp iar cele care ar trebui facute pentru a vedea eventuale cauze pentru un BB nici una.Am avut mai multe discutii directe, concluzia a fost ca el NU CONCEPE SA APELAM LA NICI UN FEL DE AJUTOR (ICSI, FIV etc) s-au infiere, ca el vrea sa fie totul "natural". Sper sa fie buna analiza care o va face sambata si problemele sa fie numai la mine, pentru ca eu am de gand sa fac totul pentru a avea un copil.Ma doare faptul ca vad la el o astfel de reactie dupa 10 ani de zile petrecuti impreuna.Poate ca sant ca in povestea cu drobul de sare de pe soba, dar nu pot sa trec asa de usor cu vederea reactia lui...
Maryd![]()
mioritaus spune:
Draga Mary, te rog sa nu te lasi, sa nu abandonezi ce ti-ai propus...stii cum sunt barbatii cand ajung sa se loveasca de medici. (nu vreau sa generelalizez, mai sunt si execptii ) insa are sa ii treaca toate supararile care au intervenit intre voi cand are sa vada minunea mica - merita orice sacrificiu.Stii ca o mama se lupta ca o leoaica pentru puiul ei......asa ne este dat prin natura noastra sa fim....insa trebuie sa ii intelegem si pe ei....barbatii.
Te pup dulce si sa stii ca eu sunt alaturi de tine, sunt convinsa ca o sa iti trimita un gand bun si fetele noastre.
PUPICEI MULTI. Miorita
kim spune:
Salutare la toate fetele, celor mai noi - oanalu, aanna -, celor care au revenit - carmenus, loma, maryd, ani, celor mai mult sau mai putin prezente... adica la toata gasca!
Un gand bun pt Maryd: stii ca barbatii gandesc altfel decat noi, trebuie sa-i intelegem asa cum sunt, ca pe niste copii mai mari care-si cer drepturile si vor sa fie tratati ca niste adulti. Ei bine, noi, fete destepte, sa fim discrete si inspirate sa nu le stirbim din barbatia lor ca pana la urma tot la ce vrem noi ajungem fara ca ei sa-si dea seama. Eu zic ca-l indulcesti tu repede pe sotiorul tau si cu multa atentie si dragoste o sa uitati de momentele mai ciudate aparute pe parcurs. Mai ales cand e vorba de o cauza asa nobila ca asta: sa aduci pe lume un pui de om...
Sa va mai spun despre mine... Eu tot prinsa cu scoala, pe ultima suta de metri, o tona de examene de corectat, calculat si trecut note in buletine, etc. Azi mi-am luat liber sa mai avansez cu corectatul. E o vreme superba si nu pot sa ma bucur de ea, dar refrenul e acelasi: recuperez eu in vacanta!
Mi s-au terminat tincturile, nici n-am avut timp sa-mi procur altele, ma intretin tot cu ceai, sper sa nu ma devanseze fibromu'. Ce e mai grav: sa ma certati ca am stat bine merci si nu m-am programat din timp la medic iar acum imi spune secretara ca trebuie sa astept pana in septembrie, am facut urat cand am auzit si acum sunt pe o lista de asteptare, sper totusi sa ma sune sa merg mai repede. Daca nu, in Romania, acolo-mi e speranta! Asa e cu hei-rup-ul, anul asta prea am vrut sa le rezolv pe toate...
Va pup si va doresc numai bine!
KIM
mioritaus spune:
KIM, mama.............stii ca sanatatea este cea dintai .....sper ca altadata sa programezi mai intai capitolul asta si restul cu sanatatea dupa tine le rezolvi pe toate....
Eu vreau sa imi programez concediul si nu stiu daca o sa fiu in stare sa plec...daca o sa ma simt bine.....astept urmatoarea menstruatie care sper sa apara..in caz contrar o sa o astept si luna viitoare....termin utrogestanul....imi mai ramane o luna de tincturi si ceaiuri si sper sa se regleze menstruatia.
Va pup pe toate si sa auzim numai de bine.
Loma spune:
Maryd, nu te mai necaji cu sotul, bine ca l-ai convins si ai aranjat programarea la medic, sa stii ca nu e singurul, ia-l cu binisorul, vorbeste-i frumos, nu te enerva, ei nu prea inteleg de ce o femeie trebuie sa treaca prin atatea analize, teste pentru a avea un copilas.
Eu pe al meu abia il urnesc sa-l trimit sa-si faca analizele medicale de rutina, dar din astea....
Iti doresc bafta multa.
Loma
Smerenia este regina virtutilor.
kim spune:
ok...sfarsit de saptamana...
Ia ziceti, fetelor, ce tratamente mai faceti? Ma duc si eu sa ma aprovizionez cu tincturi, sa vad ce mai gasesc in afara de muguri de zmeur si vasc...
KIM
arinna spune:
carmenusma bucur ca s-a rezolvat problema si nu a intervenit menopauza, si eu eram ingrijorata dupa embolizare...acum sunt destul de bine si saptamana viitoare merg la eco,sa vad daca apare vreo schimbare...
kimutza, ce mai faci, te pregatesti de concediu si vizita...
...n-am mai reusit sa intru pe net, merge foarte prost de la un timp, am mai scris si aici dar mi s-a sters mesajul sau nu eram logata cica...sut foarte ocupata inainte de plecare, am inca multe de facut si mai am si eu cam 3 saptamani...
oanalucum te mai simti dupa embolizare ? ce-ti face mana - a mea era varza si am tras o sperietura...abia intr-o luna s-a refacut, si ma mai trezeam cu ea amortita dar a trecut de tot...
madas, unde esti mama?
marydimi pare rau de reactia sotului tau si pemine ma revolta, stiu ca multi barbati nu accepta copil infiat sau prea mult apel la medicina,se pare ca au spaimele lor...
Va pup pe toate si va doresc weekend placut si vara frumoasa...