salmonela

stie cineva vreun tratament naturist??un sfat,orice?
Prietena mea nemtoaica e acum in spital cu unul dintre cei doi copii.(are 8 ani)
Lunea trecuta s-a simtit rau,febra,diaree,varsaturi si imediat a inceput si fratele de 5 ani.S-a gandit la enterocolita,medicul de familie a zis sa astepte vreo doua zile si daca nu trece sa se duca la spital.Acum sunt doua zile de cand baiatul cel mare e in spital cu perfuzii,a ajuns sa faca diaree cu sange de douazeci de ori pe zi,are rana la fund si e cumplit de slabit)refuza orice lichid si medicii nu ii dau nimic,in ideea sa se curete mai repede,sa scape de bacterie in doua-trei luni si nu in aproximativ 6 -un an cat ar dura cu antibiotice.Bineinteles ca mama lui e terminata de mila copilului,fratele mai mic suporta mai bine,e acasa,insa bea si mananca dar baietelul din spital e aproape de colaps.Parintii au si ei simptome,evident (diaree) dar la cote suportabile.
I-am povestit de forum si i-am promis ca va intreb pe voi.
Si stiti de la ce se presupune ca a facut salmonela???
Duminica trecuta prietena mea a facut clatite si copiii au gustat din aluat.Si medicul a spus ca salmonela se fixeaza pe coaja exterioara a oualor.se pare ca ouale alea ar fi fost infestate si atunci cand l-a spart ,evident ca a facut contact cu albusul cand l-a turnat in castron si de acolo toata tragedia.
Alta explicatie nu este,chestia asta corespunde exact cu timpul necesar de la infestare pana la efect,oricum a fost weekend si parintii stiu tot ce au bagat copiii in gura.
daca stiti ceva cu ce pot sa o ajut..chiar si leacuri babesti daca exista.
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
Raspunsuri

soarenistor spune:
e ff bun ceaiul de afin.
daca scaunul e cu singe e clar ca mucoasa intestinala este iritata.
spunea cineva ca este ffff bun cheagul de oaie.
nistor gabi

mamamariana spune:
Fetele mele au avut amandoua salmonela acum vreun an...
Mi se pare aiurea ce scrii tu acolo cu 2 luni si 6 luni. Eu nu am auzit de asa ceva. Voi cauta sa citesc, dar nu mi se pare normal sa duci bacteria timp de 6 luni.
Sa iti povestesc cum a fost la mine.
Intr-o zi pe la pranz, a venit cea mare de la scoala cu febra si cu dureri de burta. I-am dat paracetamol, i-am facut un ceai de menta si s-a bagat in pat. In 2 ore a inceput sa aiba scaune apoase cu mucus. Dupa 3 scaune i-am dat antibiotic (de la mine putere). Fata are 15 ani si stie sa explice - mi-a spus ca e ceva in neregula, ca a mai avut ea indigestii, dar asta e diferit. I-am dat IMODIUM. In noaptea urmatoare a inceput si cea mica (de un an jumate la vremea aia) sa vomite si sa faca scaune. Dimineata, la prima ora am dus-o la spital. Dr. m-a trimis la analize dupa care mi-a dat antibiotic (norfloxacin) si a zis ca spera sa fie bun asta ca sa nu chinuim copilul, sa ii treaca repede. Atunci habar nu aveam ce bacterie are. Ioana (cea mare) a zis ca se simte mai bine a doua zi de dimineata si pe la 9 a vrut sa se duca la scoala. Nu am lasat-o - si bine am facut... a facut din nou febra si scaunele au continuat, mai rare. Pana seara, Ioana a fost bine.
Emi s-a facut si ea bine pana a venit rezultatul de la coprocultura, deci in 3 zile, timp in care i-am dat asa: ORS, smecta si antibioticul + regim alimentar (orez fiert si lapte de soya). Dr. mi-a zis sa continui tratamentul pana la 10 zile, dupa care i-am facut din nou analiza care a iesit bine.
Cert e ca eu am taiat raul din radacina, le-am dat fetelor antibiotic si totul a fost OK. Nu stiu ce se intampla daca se inmulteste peste masura??? Dar sa dureze sterilizarea 6 luni de zile??? NU am mai auzit.
Spune-i prietenei tale ca hidratarea e f. importanta. Aici, daca bb nu e hidratat bine il baga rapid la perfuzie si ii introduce si medicamentele tot prin perfuzie. Diareea e o boala f. serioasa pentru copilul mic, nu te joci cu asta. Se poate duce in cateva zile daca nu e tratat si hidratat corespunzator. Multe lichide. Daca nu mananca normal 2-3 zile, nu are nimic. La noi a ajutat mult laptele de soya (ISOMIL - pentru copii cu probleme digestive). ORS-ul (nu stiu daca este si pe la voi - e o bautura cu electroliti si minerale) ii tine de foame timp de 6 ore. Il tine pe copil in picioare. La noi cu febra a fost mai greu de controlat pentru ca la fiecare siropel, facea scaun si nici supozitor nu poti pune.
De tratamente naturiste, nu stiu sa-ti spun... Daca vrei sa mai intrebi ceva, scrie-mi pe mail - il vad mai repede decat PM-ul.
Cam atat stiu sa iti spun. Sanatate multa si tine-l pe Marc departe de bolnaviori.
Numai bine,
Mamamariana

Dan.D. spune:
Draga mamica dulce, fara intentia de a te speria sa stii ca situatia nu este deloc buna. Iti spun asta din proprie experienta. Cosmina noastra cu toate problemele neurologice pe care le are , la 7 luni a facut si salmonela, care dupa parerea medicilor si a noastra a cam dat-o inapoi, dar asta la un copil cu grave probleme neurologice.DE ce ti-am scris? Cum s-a mai spus primordiala este hidratarea, la noi pe planul 2 dar foarte important a fost si curatarea sistemului digestiv, si ginditi-va ca fata avea 7 luni, antibioticele au salvat-o , iar ca alimentatie, pina la 3 zile i-am dat numai mucilagiu de orez si zeama de morcov cu tot cu morcovul fiert, care trebuie sa actioneze ca un piston ce curata tubul digestiv, are un gust oribil dar nu ai ce face,Cosmina noastra nu stie sa protesteze si a fost "mai usor"(daca e usor sa-ti vezi puiul cum sufera)Ii tinem pumnii micutului si ne rugam pentru el sa fie bine.
Cu mult drag si sa auzim de bine.Dan.D.

aquariusrpro spune:
Ma mira ca nu-i dau antibiotice ... ciudat rau! Salmonela ramane in "sistem", basca distruge mucoasa intestinala. Si nu-i dau nimic copilului desi scaunul este cu sange ? De ce ? pe sistemul selectiei naturale ? Scapa bine , nu ... ???????? I-am povestit pediatrei ce ai scris tu si si-a facut cruce! Si e medic de spital .. de Romania .. este adevarat!
Fii-mea a avut infectie cu Salmonela dar tratamentul a fost cu antibiotice. Apoi cam 3 luni am tot "muncit" sa refacem sistemul digestiv, dar .. au fost antibiotice desi copilul trecuse peste faza de febra.
In fine, spune-i prietenei tale sa vorbeasca cu un homeopat, au tratamente pentru asa ceva ( eu am aflat tarziu, am facut tratemntul doar pentru refacere). Asta daca medicii continua cu sistemul de trtare de pana acum ... Doamne, nu stiu ce sa zic
Rezumat: cred ca este aberant fra ntibiotice. Infectia nu trece de la sine, ramane remanenta in intestin. Nu de putine ori copii sau adulti pot muri de la infectii cu Salmonela.
Homepatia poate ajuta foarte mult dar ... costa rau la voi. PLus ca trebuie sa duca medicul homeopat la spital, unde este internat copilul. Complicat rau!
Ceaiul de galbenele dezinfecteaza si regenereaza sistemul digestiv afectat. Asa cum a spus Dan D.morcobul fiert pasat e bun, zeama de orez si de morcov sunt bune. Smecta si chestiile similare potolesc diareea. DAR .. nu trece fara antibiotice sau fara tratament homeopat intensiv si bine administrat. Ori una ori alta sau amandoua, secvential, in conformitate cu ce spune medicul. Se mai dau enzime care refac flora intestinala si ajuta la reinstalarea barierei naturale. Copilul mai mare se pare ca avea probleme din acest punct de vedere. Pe aici se da ecoflorina sau chestii care contin fermenti lactici vii.
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

mamica dulce spune:
^multumesc de mesaje.Eu i-am spus ca in romania n-ar lasa copilul sa-si scoata sufletul din el.Ieri a avut 22 de scaune verzi cu sange mult si nu-i dau NIMIC medicii(nu mai zic de antibiotice,dar macar ceva sa-i opreasca diareea),nici celui din spital nici celui de-acasa.Cel de acasa de 5 ani s-a inteles si mananca si bea,dar cel din spital e in perfuzii de 3 zile si azi e a sasea zi de diaree in halul asta.
Mama mariana,eu am scris exact ce mi-a povestit prietena mea la tel.Anume ca din momentul in care trece diareea bacteria ramane in organism,copilul cel mare trebuie sa faca la toaleta separata la scoala,nu are voie sa imparta mancarea si s-ar putea sa nu aiba voie la piscina.Astea sunt precautiile.
Si trebuie sa trimita regulat probe la..nu stiu cum sa-i spun,garda sanitara pana zic aia ca e ok.
de cand cu povestea asta cu salmonela am devenit paranoica.
cand Marc a fost bolnavior anul trecut si am stat cu el in acelasi spital atata vreme si eu m-am crucit si am zis ca sunt nebuni,cine mai tine minte.

mamica dulce spune:
am ceva vesti bune..asa fara antibiotice incepe copilul sa-si revina,daca ieri a avut scaun de 22 de ori,azi numai de 8 si poate in cateva zile se opreste de tot si pot iesi din spital.Insa in camera de spital a racit ingrozitor si e extrem de slabit.
Asta e parerea medicilor aici in germania,sa lase organismul sa se spele singur de bacterie...mi se pare ingrozitor de crud.
ati spus mai sus ca trebuie sa-si refaca flora intestinala..care ar fi alimentele indicate si poate stiti daca sunt si alimente interzise?`sau cat ar dura un regimul?
cheag de oaie nu cred ca se gaseste aici,dar i-am spus deja prietenei mele de ceaiul de afine..poate reuseste sa convinga baiatul sa-l bea.