ANUNT IMPORTANT- 2 IUNIE!
Raspunsuri - Pagina 5
adrianangi spune:
Aurelia, trimite-mi pe PM un nr. de telefon, ca sa putem lua legatura. Deocamdata nu stiu cit de mare/completa este lista. Te sun maine, in jurul orelor 11-12:00, daca nu este prea tirziu...
Multumesc din suflet pentru ajutor!
http://adriana.freewebspace.com/photo.html
aissa spune:
Succes mult azi, fetelor!
Mi-e jena ca nu m-am oferit, dar ma bucur ca sunt fete mai curajoase! Sa ne spuneti si noua, astora de nu ne-am urnit () cum a fost.
Cristina si Alexandra (30.09.2004)
qsar spune:
Am fost. A fost... interesant dar as vrea sa vad si nitica actiune :)) nu doar discutii.
1. Directoarea ORA doreste inmfiintarea unei asociatii a parintilor adoptivi, adica von avea sustinere din partea ei.
2. Briantis!!!! Vesti bune! Liliana i-a prezentat cazul tau si este clar un caz de incompetenta a judecatorului/procurorului... iti da Liliana amanuntele si datele de contact la ORA.
Q
oana cretu spune:
Q, doar atat?
Oana si Seb
(10.01.2005)
"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea."
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_george14/my_photos
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/georges142004/my_photos
http://community.webshots.com/user/sebastieng10
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sebastiengrigore/my_photos
liliana csaki spune:
La inceputul acestui mesaj, vreau sa-i multumesc mult Adrianei ca a facut posibila si participarea noastra, chiar daca nu schimbam noi lumea, cred e important ca si problemele cu care ne confruntam sa fie facute cunoscute si daca cei in drept se gandesc fie si pt. cateva clipe la acestea e deja o mica victorie.
Da, doar atat, pt. ca in final, desi Adriana ar fi dorit sa directioneze(cred) discutia putin spre alt fagas, s-a vorbit mult despre Legea de protectie a copilului, problemele legate de acest subiect, prevenirea abandonului si f.f. putin despre adoptie. Am avut sentimentul ca nu e neaparat o optiune de care sa se tina seama la modul f. serios, sper sa ma insel.
Am discutat, asa cum a zis deja Gabriela, cu d-na Bertzi, mie mi-a placut, cand i-am spus ca vrem sa ne constituim intr-o asociatie a parintilor adoptatori tocmai in ideea de a-i putea sprijini pe cei ce sunt la inceput de drum, a fost f. deschisa, si ne-a oferit tot sprijinul, a zis ca avem oricand o usa deschisa la dansa si ca mai mult, chiar am ajuta-o si noi semnalandu-i problemele cu care se confrunta viitorii parinti si impreuna am putea gasi rezolvari. I-am spus si de problemele care apar pe Instanta din cauza faptului ca acestea nu sunt specializate, dansa va avea discutii si cu D-na Ministru de la Justitie si cu cei de la CSM si va semnala toate aceste lucruri.Daca trecem de stadiul de simpla discutie cred ca incet, incet am putea face mici progrese. Mesajul clar cu privire la legea adoptiei, a fost ca, aceasta categoric nu se va schimba inainte de 2007.
Mai am o veste proasta, la momentul acesta, au in evidenta 650 de familii atestate si ghiciti....doar 27 copii adoptabili, asta in conditiile in care mii de copii sunt in spitale, la maternali sau in centrele de plasament, asadar este adevarat cand vi se spune de la Directie ca nu sunt copii adoptabili. Am intrebat-o daca nu gaseste ca asta e un paradox? Da, este si trebuie rezolvata problema, dar personalul e insuficient si numeric si calificat.
Concluzia a fost ca peste doua luni ar trebui sa se organizeze o noua intalnire in care fiecare sa vina cu tema bine facuta, astea sunt problemele si astea solutiile viabile.
Pozele noastre
Poze noi
florypop spune:
Intr-adevar discutiile au fost interesante dar adoptia a fost privita ca ultima solutie pentru copiii abandonati.
Cel putin pana in 2007 nu se va schimba nimic in ceea ce priveste legea ci doar vom invata sa o aplicam cu totii.
Pentru mine personal a fost o experienta si pentru data viitoare voi fi pregatita. Poate pana atunci reusim sa urnim asociatia si sa ne prezentam acolo cu cateva cerinte clare pentru a vedea din ce parte avem sprijin.
As vrea sa acord o bila neagra, daca se poate spune asa, reprezentantului Ministerului Sanatatii si reprezentantei organizatiei Salvati Copiii. Primul si-a prezentat punctul de vedere la inceputul dezbaterii dupa care a plecat deci am tras concluzia ca nu a venit deschis pentru o dezbatere ci a venit sa comunice mesajul lui si va convine nu va convine, asta e, iar doamna de la Salvati Copiii a procedat destul de urat din punctul meu de vedere. Faptul ca nu a vorbit chiar in momentul in care a dorit, nu cred ca este un motiv sa pleci chiar de la inceputul dezbaterii. Probabil ca nu cunoaste faptul ca acolo unde sunt mai multi vorbitori si este discutie libera trebuie sa ai rabdare si iti vei spune la un moment dat parerea.
Oricum ii multumesc Adrianei pentru invitatie, nu stiu cat am fost eu personal de folos pentru ca nu am intervenit in discutie dar cu siguranta daca ma va invita si in viitor voi fi prezenta de data aceasta cu temele nu bine ci foarte bine facute si voi avea puterea sa discut cu reprezentantii "oficiali" .
In speranta ca nu va plictisesc as vrea sa mai adaug faptul ca am fost dezamagita de unii "oficiali" participanti la discutie pentru care acesti copii sunt numai cifre in statistici.....
Va pup,
Flory si Andrei (27 Nov 2004)
qsar spune:
Boon. Acum ce sa fac, trebuie sa recunosc ca eu am fost cam vehementa si (poate) nu chiar pe subiectul discutiilor - scuze Adriana! :))- dar ma gandesc ca toti oamenii aia important si cu raspundere ar trebui sa stie si ce gandeste "poporul" (scuzati modestia). Si-n timp ce toate institutiile se vaita de bani/lipsa de personal/slaba colaborare cu alte institutii/etc-etc in maternitati, in spitale, in institutii sunt copii carora nu le daruieste nimeni un zambet si-o mangaiere si... Gata, ma opresc ca iarasi ma incing.
Q
aaaa! si-asta trebuie sa o mai spun, ca nu ma pot abtine. Era si-un inalt prelat care, evident, a pomenit de Parintele Tanase de la Valea Plopului... as fi vrut sa-l intreb cate parohii sunt in Romania (cateva mii???) - mie mi-ar fi asa, cam jena sa spun ca biserica si implica. Hai ca m-am racorit! :))
qsar spune:
Aaaaa! na, ca tot n-am terminat! Se discuta la un moment dat despre prevenirea abandonului si eliminarea cauzelor ... excelent, n-am ce zice! Mai avem de rezolvat foametea din lumea a treia, gaura din stratul de ozon si sa fie pace in lume! Hai sa fim seriosi! Aproape nimeni nu intreba "Bine-bine, dar cu copii deja aflati in maternitati, ce se intampla?"
Q
adrianangi spune:
Pentru mine discutia a fost mult mai instructiva...
S-a discutat, e adevarat, f. mult pe legea 272/2004, pentru ca de acolo pleaca problemele in procesul de adoptie. Cum asa? Pai, ia uitati-va?
LEGEA 273 privind regimul adoptiilor, in sectiunea a 2-a, zice ca:
Deschiderea procedurii adop]iei interne
Art. 22. - (1) Pe baza planului individualizat de protectie, astfel cum este acesta reglementat de Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, directia în a carei raza teritoriala se afla domiciliul copilului efectueaza demersuri pentru reintegrarea copilului în familie sau, dupa caz, pentru plasamentul copilului în familia extinsa sau substitutiva.
(2) Planul individualizat de protectie poate avea ca finalitate adoptia interna daca demersurile pentru reintegrarea copilului în familie sau în familia largita au e[uat.
(3) Directia în a carei raza teritoriala domiciliaza copilul va sesiza, în termen de 30 de zile de la finalizarea demersurilor prevazute la alin. (2), instanta judecatoreasca de la domiciliul copilului, pentru a se încuviinta deschiderea procedurii adoptiei interne.
Lipsa unui termen de timp in care DPC-urile pot incerca reintegrarea copilului in familia largita impiedica declararea acestu copil drept unul adoptabil!
Pentru mine, dezbaterea a fost una utila pentru ca am indentificat cauza blocajului de comunicare intre institutii. Incerc sa obtin o audienta la ministrul sanatatii.
Si-mi pregatesc temele pentru a da drumul materialelor prin care putem ajuta adoptia interna. Am stabilit, stiti voi cu cine, sa mai asteptam 2 saptamini, poate se rezolva ceva pe cale amiabila...
PS. O veste proasta: asupra asistentilor sociali care au fost prezenti aseara la discutii se fac acum presiuni fantastice. Culmea, nu de la DPC-uri...
http://adriana.freewebspace.com/photo.html