Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari 32
Raspunsuri - Pagina 15
monica_b spune:
Irina, eu la doctor merg de vrun an de zile. Dar saptamina trecuta mi-a plecat doctora din tara pina la sf. lunii si mi-a zis ca sa astept si ca ne vedem cind se intoarce, ca poate e sarcina. Iti dai seama ca eu sint tare in ceatza cu explicatia asta si cu o frumoasa colectie de teste negative si cu un test bHcg < 1. Speram sa ma lumineze careva inainte de a veni doctora. Asta e! O sa mai asept 2 saptamini. Nici nu-i mare scofala pina la urma. Cind am inceput investigatiile asteptam si cite 3 luni rushii. ![]()
Iepurila, al meu a recoltat proba pt. spermograma la cabinet. Mai precis in buda centrului medical. Halal conditii, nu? Stiu ca se poate recolta si acasa (in recipient steril, pe care il iei de la laborator), dar trebuie adusa in maxim juma' de ora la laborator. Trebuie sa nu aiba mai putin de 4 zile de la ultimul contact sexual cind da proba si nici mai mult de... 6 zile parca. Alte conditii nu-mi amintesc sa fi fost. Ma mai pot corecta/completa celelalte fete daca zic prostii. ![]()
Monica
Aspiranta in stand-by
iepurila spune:
La berica nu sunt restrictii?
Eu, iepurica
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.
Mirona spune:
Buna fetelor,
am intrat rapid sa-i taspund lui Iepurila.
Conditiile exacte ti le trimit deseara, daca mai ai nevoie. Din ce imi aduc eu aminte:
-noua ni s-a cerut sa mergem la laborator dupa conditii si recipient. recoltarea am facut-o acasa.
Conditii
-abstinenta, igiena intima, recipientul se deschide doar in mom. ejacularii, modul de recoltare (sa nu atinga cu nimic interiorul recipientului), odata recolata ... pleci tu spre laborator, ai la dispozitie pana la 30-50 min. sa ajungi acolo. Cu cat intarzii mai mult cu atat e mai rau. In timpul transportului recipientul trebuie pastrat in apropierea caldurii corpului omenesc. (in san, in palma, etc. dar nu in buzunar si atat.)
Daca iasa altfel decat Normozoospermie este indicat sa se repete testul la acelasi termen de zile de abstinenta.
Cam astea sunt conditiile ,daca vrei mai exact ... le rescriu acasa dupa hartia primita. Acum nu am dosarul de analize la mine.
Miro
monica_b spune:
Ups! De berica nu-mi amintesc. Auzi? Dar poti sa-i pui interdictie cu o zi inainte, ca sa fie in forma maxima la... proba. ![]()
Andicu eu, ca posesoare de vreo 5 ani de microscop "maybe-baby" (adica ala de care zici tu), nu te-as sfatui sa te iei dupa el. La mine arata o continua ovulatie anul trecut. La ecografie am aflat ca nu ovulasem nici de frica! Mai sigure cred ca sint testele de LH (strip-urile): am consumat vreo 15 si s-au pozitivat abia dupa pregnyl, cind ma si asteptam de altfel. Si cea mai sigura e monitorizarea. ![]()
Monica
Aspiranta in stand-by
tumpi spune:
Iepurila, nu are voie alcool sau excitante, gen cafea, cola, etc.si normal abstineta sexuala, min. 3 zile, max 6.
Bafta multa
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta
Kariris spune:
Cata ce haioasa ai fost! Deci sa inteleg ca tu ai recoltat proba?
Iepurila, iti spun cum e la Medsana: abstinenta minim 2 zile maxim 5 zile ( noi am facut la fix 3 zile); in aceasta perioada de abstinenta exclus (sau cel putin redus) alcoolul, cafeaua, tutunul, medicamentele (sa nu ia medicamente de nici un fel in aceasta perioada), de bere nici nu mai vorbim, toti medicii spun ca dauneaza calitatii spermatozoizilor.
Pe indicatiile noastre mai scria ca ultima emitere de urina inainte de recoltare sa fie la o ora si, inainte de recoltare o igiena riguroasa, dar fara sapun (de ce nu stiu, banuiesc ca sa nu afecteze ph-ul, habar nu am). Se noteaza ora recoltarii, zilele de abstinenta si se fuge la laborator unde trebuie ajuns in maxim 30 de minute de la recoltare.
AAA... si proba trebuie dusa la temperatura corpului!
utocatalina spune:
Lachione
da...recoltarea am facut-o personal
pe principiu ca ce-i in mina nu-i minciuna!![]()

Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta
5 +
Kariris spune:
Foarte bine! Fata desteapta! Eu nu am vrut, am spus las' macar atata lucru poate sa faca si el! Si saracu' a fost asa stresat, parca-l vad si acu' cum a iesit din camera cu o fata disperata si cu borcanelul in mana si mi-a spus " io nu stiu de ce-i asa putina... oare ajunge?"
Imi dadusera un borcan XXL si tolomacul se astepta probabil sa-l umple!![]()
utocatalina spune:
Si nu l-a umplut? 

Poate daca il lasai vreo luna la cabinet stringea jumate!

Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta
5 +
Kariris spune:
Vad ca acum mi-am adus foarte bine aminte tot despre spermograma, dar cu o seara inainte de recoltare, noi stresati fiind cu serviciul am uitat total ca a doua zi facem spermograma si ce crezi c-am facut?
Ne-am dus seara tarziu acasa, am baut o palinca, dupa care am mancat zdravan, dupa care al meu spune: "mai eu o sa beau o bere- doua ca nu ma ia somnul"... si a baut vreo 3 beri dupa care pentru ca tot nu il lua somnul i-am dat si un diazepam ca sa rezolv cazul definitiv!![]()
Si dupa ce ma bag in pat imi aduc aminte ce e a doua zi. Nu i-am mai spus nimic, dar tinand cont ca fumeaza si 3 pachete pe zi si bea vreo 5 cafele pe zi eram sigura ca nu vor gasi nici un spermatozoid, mai ales cu tratamentul pe care i l-am aplicat cu o seara inainte... si totusi... normospermie! A fost foarte mandru! Ii revenise fata la loc!