Sa cumparam lucrusoare inainte de a se naste bebe?
Raspunsuri - Pagina 3
petra spune:
La prima sarcina am fost si eu pe jumatate superstitioasa, pentru ca spre finalul sarcinii am cumparat si eu niste hainute, sticlute pentru lapte, o suzeta acolo in caz de necesitate, paturica, pampersi si mai cateva maruntisuri care tare , tare bine mi-au mai prins cand le-am avut la indemana. Aceasta superstitie trebuie uitata pentru ca nu are nici o legatura cu copilul. Dar chiar nici una, si daca Domane fereste este sa se intample ceva cu copilasul, oricum este greu de trecut peste eveniment indiferent daca acolo intr-un colt sunt niste hainute care isi asteptau proprietarul.
Acum, deja am cumparat niste hainute, caciulite , si fel de fel si maruntisuri, si astept acel "Baby shower" de care spunea Ina in postarea s-a initiala. Toate romancele de aici , prietene si-au facut aceasta petrecere si nici uneia nu i s-a intamplat nimic. Este o practica foarte buna, si ajuta mult pe viitorii parinti, care scutesc in acest fel mult bani dati deodata. Abia astept sa aranjez camera lui bebe si sa pun la locul lor toate lucrusoarele si sa le am la indemana cand vin acasa.
Cand am nascut ptima data, am avut eu cate ceva pregatit, dar tot putine au fost in comparatie la cate itit trebuie atunci, si sotullui meu nu-i mai ajungeau picioarele sa alerge dupa cumparaturi. Si in unele cazuri nu a nimerit chiar ce vroiam eu, si aste pentru ce : pentru o superstitie, o prostie babeasca de cum 200 de ani???? Nu merita.
Asa ca mamici cu burtici, mergeti si cumparati cele trebuincioase si ceea ce v-a place, pentru a va bucura din plin de venirea pe lume a printilor vostrii mostenitori!!!
Sarcini si nasteri usoare !
emaaimee spune:
Petra-off topic asa ii zic si eu lui micut din burtic cand vorbesc cu tati despre el-mostenitorul si ni se umplu ochii de lacrimi(Nu stim sexul-vorbim la masc pt ca bb e subst de gen masc)
si pestiuc iubit&saltaret de 33s+
Teodora D. spune:
fetelor-cucuietelor, nu mai plecati urechea la superstitii, fiti optimiste ca totul va fi bine si faceti cumparaturile din timp, veti vedea ce bine va vor prinde. am primit si noi o multime de hainute, am apreciat gestul celor care si-au cheltuit banutii pt. ele, dar cel mai mult bb a purtat ce am cumparat eu, unele haine primite ii erau deja mici, altele nu erau din materialul ce se indica pt. bebelusi(bumbac, in, lana, prin care pielea poate respira), altele se trageau peste cap, dar capsorul lui se balanganea in toate directiile si imi era mai comod sa-i dau bluzite cu nasturi etc, pana la urma fiecare mama alege ce e mai bine pt. puiul ei sa poarte.
iar despre superstitii habar nu am avut pana ce prin luna a 2-a de sarcina am vrut sa cumpar primul lucrusor pt. puiut-o paturica de bumbac si imediat am aflat ca poarta ghinion; n-as fi crezut ca eu, o persoana rationala, voi pleca urechea la asa ceva, dar in primul trimestru de sarcina cred ca orice viitoare mamica are temeri, asa ca nu am mai facut achizitia, dar dupa luna a 6-a am inceput sa cumpar de toate, dar de toate, inclusiv suzete, si bine am facut!
dupa nastere mi s-a spus sa nu scot copilul din casa pana la botez, sa nu ies eu din casa pt. ca sunt "murdara" (pt. ca am dat nastere unui copil??) pana ce nu-mi citeste popa o molifta si cate si mai cate, care m-au iritat de numa', mai ales ca veneau din partea unor persoane 'telectuale, dar asta e, noi si bebelusii sa fim sanatosi, ca nu de superstitii depinde sanatatea noastra.
Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)
mina spune:
Salut!
Ina,sarcina usoara si bebe sanatos iti doresc.
Cumpara,mama draga, tot ce vrei si iti poti permite. Eu am avut de luptat cu superstitia asta,superstitie cu care era si sotul de acord,dar el avea alt motiv si anume acela de a nu ma vedea umbland de nebuna prin magazine. Insa, stiind ca urmeaza sa nasc prin cezariana, ma si vedeam cu fermoaru pe burta si bebe in brate, asteptand intr-un colt ca familia sa instaleze patutul.... hm hm
asa ca in timpul sarcinii m-am distrat si relaxat foarte bine cumparand diversele si multele pentru copil. Eram o sursa inevitabila de liste, idei, preturi samd. Evident ca nu am luat tot, ca muuulte mi-au scapat din vedere iar altele, cum ar fi tzarcul sau scaunul de masina le-am amanat din motive financiare, insa am avut strictul necesar. In special la hainute, unde am constatat ca tocmai ce cumparasem eu topita de placere ca vaaaai ce frumoase sunt, erau total nepractice pentru un bebe mic :-). SI am fost si foarte receptiva la intentiile rudelor si prietenilor de a cumpara cate ceva pentru ala mic, mai ales ca toata lumea, rationala,ma intreba cinstit ce imi trebuie, astfel ca nu m-am trezit cu 5 chestii de acelasi fel.
Asa ca, cum se spune si prin carti, o proaspata mamica ar trebui sa profite de tot ajutorul care i se ofera:-)
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
Ina869 spune:
Fetelor, va multumesc pentru raspunsuri, imi sint de mare ajutor!
M-am hotarit sa astept inca o luna (pina in luna a patra) si apoi sa roiesc prin magazine si sa incep sa ma uit la preturi, calitate, etc.si sa incep, usor-usor, sa cumpar pentru . De abia astept!!!
Sarcini usoare la toate iar celor care aveti bbei sa fie sanatosi si voinici!
Pupicei!
& bobita 12 +
Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
mamini spune:
sa ai spor la cumparaturi!
eu incep sa le am adunate si...sunt tare fericita ca are fata mea asa o "zestre". nu am cumparat nici eu nimic pina pe la 4 luni jumate, fiindca nu stiam ce am la burtica.
M