Sa cumparam lucrusoare inainte de a se naste bebe?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adevam spune:

Eu stiu ca poate sa iti cumpere pt bebe inainte de nastere oricine. Doar sa nu cumperi tu din banii tai.
Eu pt linistea mea o sa imi cumpere socrii si parintii carut, patut si cateva lucrusoare care sunt necesare pt ca dupa ce te externeaza din spital nu poti sa iesi afara macar o saptamana sau doua si atunci ce faci? Iti cumpara x si y ce ii taie pe ei capul. Eu o sa nasc in august si o sa ma apuc de la sfarsitul lui iunie sa ii rog sa imi cumpere diverse. Bineinteles ca iarasi nu mi se pare bine sa te apuci sa cumperi prea devreme. Dar cu o luna - doua inainte toata lumea cumpara cate ceva. Sunt mame care au patit cate ceva si cumparasera lucrusoare iar altele care nu au patit nimic. Cred ca aceasta superstitie se bazeaza pe faptul ca diverse mame au mai avut accidente dar asta e ceva inevitabil . Mai se intampla si necazuri.
O prietena de a mea, nu a cumparat nimic inainte de nastere iar in spital cumpara tot felul de hainute de la tigancile care patrulau pe acolo cu marfa ca sa aiba cu ce sa il imbrace. Si il imbraca cu ele nespalate si calcate inainte. Asa e cand esti nepregatit.
Asa ca stati linistite ca nu de niste hainute depinde sanatatea bebeului.
Si daca totusi va e frica, rugati rudele sa va cumpere!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

maine intram in sapt. a 7-a.
decand am aflat ca sunt insarcinata, imi vine sa cumpar fel de fel de hainute. cu greu ma voi abtine sa cumpar numai mai incolo.
am auzit ca nu e bine sa cumperi inainte, dar credc, ca sunt numai superstitii. cum sa las totul pe sotul meu? cred ca habar n-are ce sa cumpere.

http://community.webshots.com/user/ioananemes

gio si bb 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary_25 spune:

Si eu am auzit ca nu e bine sa cumperi dinainte. Dar daca le cumperi cu 1-2 luni inainte sa nasti, nu cred ca-i rau. Eu am de gand sa-i amenajez camera lu' bb, sa-i cumpar hainute (mai ales ca am aflat ca este fetita), sa fac provizi de pampers, mai ales ca sunt tot felul de oferte, etc.. S-o fac cand ma intorc din spital? Sau sa-l las pe sotu' s-o faca? Nici nu ma gandesc. Unde mai pui ca bb poate fi imprevizibil. Te trezesti ca vrea sa vina pe lume, cand nici nu te astepti, nu esti pregatita si atunci......!

Daca e sa se intample ceva se intampla oricum. Iar credinta in Dumnezeu este mult mai mare decat in superstitii!

,
Mary si bb 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Ina,
Uite ca mie acuma mi-a venit cheful sa dau o raita prin magazinele pentru copii...si daca gasesc ceva ce imi place chiar de azi o sa cumpa, o sa incep cu ceva de imbracat cred...
Mobila am ochit-o din cataloage mai trebuie sa o vedem pe viu si apoi sa o cumparam. Al meu sotior ma mai tempereaza si imi zice ca prin iunie -iulie o sa cumparam dar cand a vazut mutra mea cred ca o sa se grabeasca nitel:)
Pupici,
Alina 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

Nici eu nu sunt superstitioasa.La prima sarcina am cumparat toate cele trebuincioase inainte de a se naste Ioana.Si bine am facut.
In primul rand nu-ti rapesti placerea de a cumpara cele trebuincioase lui bb,in al doilea rand dupa nastere nu ai nici timp si nici dispozitie sa alergi prin magazine,in al treilea rand de multe ori barbatii nu se pricep foarte bine sa aleaga sau poate preferai alt tip de carucior decat cel ales de sotul tau etc.
Deci eu sunt pt cumparaturile inainte de nasterea micutzului.
13+

Raluca si Ioana (09.04.2003) si bb mic(DPN 22.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu sint uimita cind aud de superstitii d'astea la oameni tineri. Lasati babele sa trancane si faceti cumparaturile inainte. O sa vedeti cit de bine va vor prinde. Dupe ce nasteti, o luna de zile-cel putin- o sa aveti timp doar sa scoateti nasul pe geam :)
Iar daca, Doamne fereste, se intimpla ceva rau nu e din cauza patutului sau a botoseilor, fiti serioase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Si eu am primit multe sfaturi de la diverse persoane sa nu cumva sa cumpar ceva dinainte. Nu cred ca o sa prea tin cont de ele. S-ar putea sa nu cumpar patut si carucior. Eu o sa nasc la inceputul lunii noiembrie asa ca n-o sa am nevoie de carucior inca si in loc de patut in prima faza o sa cumpar un cosulet. O sa cumpar in schimb hainute, va fi o adevarata delectare sa aleg hainutele....doar nu o s-o las pe mama sau soacra mea sau pe sotul meu sa cumpere ce vor ei:))).

Mandy, , 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Cum adica sa n-ai nevoie de carut in noiembrie??? Ai de gand sa tii copilul inchis in casa toata iarna. Si eu am nascut in noiembrie, la 14 zile am scos-o pe balcon, dupa aia am mai scos-o de 2 ori in brate afara si dupa aceea in carut... Exista landouri bune si iarna, cu invelitoare speciala la picioruse, imbracat copilu bine si afara cu el.

Andra,de printesa (15.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

se spune ca de fapt superstitia aduce nenoroc. eu am luat hainute si am primit jucarii si o sa cumpar tot ce imi trebuie. in plus, aici statul trimite un pachet pt bebelus cu hainute, prosopel, pampers,termometru etc, ei nu au superstitia asta. cred ca e mai mare hazardul sa-l lasi pe tati sa faca toate cumparaturile singur...
M 27s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Kittycat, eu cred ca voi sari peste carut si voi cumpara direct in prima faza saniuta La noi in nord toamna si iarna sunt mai aspre decat la Bucuresti, Tin minte acum cativa ani eram prin noiembrie in delegatie la Bucuresti si era timp frumos , de sacou si pantofi iar la noi se trecuse deja la cizme si haina groasa.

Aici in noiembrie este destul de frig , sa nu mai spun de decembrie cand frecvent sunt -15 - 20 sau chiar -25 grade si zapada multa. Nu vreau sa fiu malitioasa dar cei ce prezinta vremea la diferite televiziuni ma amuza teribil cand spun ca este un frig napraznic la Bucuresti si sunt abia - 5 grade. Asta e. Faptul ca nu o sa-i cumpar carucior din prima nu inseamna ca nu voi scoate copilul la plimbare, dar eu tin cont si de clima care e prin zona...de asta si ziceam ca ar trebui saniuta mai intai.

Mandy, 15+

Mergi la inceput