rezultat HSG
Daca nu a-ti exista , nu stiu ce m-as face , cu cine m-as sfatui.Am o problema mare zic eu . Iata-ma dupa un an de zile de investigatii (datorita infertilitati) neajungand la nici macar un tratament pt ovulatie , am doctorita care ma tot plimaba , tinand cont ca ma-am dus de ceva ori la ea . In prima faza anul trecut , am facut destul de multe analiza , HSG , eografie cu sonda , tomografie (microadenom hipofizar) , dozare hormonala , spermograma , etc. Normal au durat ceva timp , doctorita le-a vazut mai putin spermograma sotului , urmand ca dupa asta daca este buna ( si este buna) mi-a spus ca imi va da un tratament.Si surpriza ,Ieri ducandu-ma la ea si cu aceasta s-a apucat sa se mai uite inca o data pe analize , si surpriza la HSG mi-a spus ca nu este buna , dupa ce in prealabil la alta consultatie mi-a spus ca este buna , din contra doctorita care a facut analiza mi-a spus ca este OK , si cel care m-a trimis la ea idem , ( dr. Marinescu Bogdan )spunandu-mi chiar ca sunt sanatoasa din punctul lui de vedere (ginecologic)inclusiv trompele , fiindca in parte de aceea m-am dus la el . Si sa nu uit doctorita de care povestesc este sotia dansului.
mi-a spus ca nu poate sa imi faca o inseminare cu aceste trompe .
Sa va scriu rezultatul HSG si sa va dati si voi va rog din suflet parerea ca simt ca o sa inebunesc , dupa atata timp nu am reusit sa fac macar un tratament , nu mai zic de bebe......
Uter de talie normala , cu coame uterine , alungite transversal , simetrice , contururi nete , usor neregulate , opacifiat omogen,
Trompa dreapta filiforma opacifiata integral, este permeabila .
Trompa stanga filiforma , angulata , cu traiect retouterin , spre dreapta , slab permeabila .
Proba Cotte pozitiv in dreapta
Slab pozitiv in stanga
Este posibil sa ma plimbe degeaba , sau chiar am probleme ?
Raspunsuri
Anca Wish spune:
Laura, se pare ca trompa stanga este infundata.
Sfatul meu este sa-ti schimbi dr. si sa incerci sa faci o laparoscopica, daca nu ti se pare o interventie ingrozitoare.
Asa se poate rezolva problema care o ai.
Nu am inteles din ce ai scris. Ai sau nu ovulatie? Ai facut monitorizari?
Bafta si sanatate multa
anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish
micky spune:
Laura, vreau sa te intreb daca te-a durut pe partea stanga atunci cand ai facut HSG? Am inteles ca daca este trompa infundata te doare. Tu ce ai simtit?
Kariris spune:
Laura, doctorita care te plimba este sotia lui Marinescu? pentru ca eu stiu ca sotia lui Marinescu nu e ginecolog ci endocrinolog. Dar cum ai avut rabdare sa te plimbe atat si nu ai fost si la alti medici?
Eu din pacate nu-ti pot interpreta rezultatul pentru ca n-as vrea sa-ti dau un raspuns gresit dar in nici un caz nu cred ca ai o trompa infundata, poate ceva mai putin permeabila, pantru ca-mi aduc aminte la mine, o trompa era taiata si cusuta (sarcina extra) si una infundata si la cea infundata nu scria asa, ci reiesea clar ca e infundata si scria ceva de genul "lichidul de contrast nu trece in cavitatea peritoneala"... si daca te uitai pe filmul de la HSG se vedea clar traiectoria trompei respective, alba, iar apoi cum s-a adunat lichidul de contrast in capat unde era infundata, deci cred ca-ti poti da seama si daca te uiti pe film. Nu te mai necaji, schimba medicul, te pup.
Monica-Elena spune:
Laura daca trompele sunt filiforme si opace clar nu sunt bune. Dar fa un test simplu i-a un atlas de anatomie si cauta un desen cu niste trompe normale si compara cu filmele tale iti vei da seama chiar daca nu esti medic singurica de traseul trompelor, forma si tot ce trebuie. Trompa trebuie sa fie la fel de la cap la coada fara un traseu lung si intortocheat si de aceeasi dimensiune plus ca trebuie sa aiba niste chilii la capatul cu ovarul care sa capteze foliculii.
Monica si bocanila de 32 sapt din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.
lauravoinicu spune:
Nu am reusit nici macar , dupa atat timp, sa ajung la un tratament pt. ovulatie , ca sa mai spun de monitorizari...
Ovulatie nu am , nu am avut niciodata , nu am ciclu deloc din cauza unui microadenom hipofizar.
Intradevar sotia lui Marinescu este endocrinolog , m-am dus la ea din cauza acestui microadenom hipofizar din cauza caruia sunt infertila
DAca chiar nu am trompele bune , nu ar fi trebuit macar un medic din trei sa-mi spuna de la imceput ca nu este ok . Chiar asa sa nu-si dea interesul , sa ma plimbe chiar atat pe drum , sa ma fi plimbat degeaba ? Daca ma duc la alt medic i-a in considerare analizele pe care le-am facut , sau o iau de la capat ? Ce ma sfatuiti , la ce medic sa ma duc ? Incotro sa o apuc iar?
Monica-Elena spune:
Da draga mea chiar se poate sa nu iti spuna ca trompele nu sunt bune. Eu dupa 11 ani de tratamente si ultima data fiind pacienta unei mari somitati in materie de infertilitate(nu dau nume) care mi-a facut HSG si a zis ca sunt ok. Ca sa ajung apoi pe mana unui dr adevarat si sa isi dea seama din prima ca trompele mele desi erau permeabile nu erau bune si ca nu aveam nici o sansa sa raman gravida natural si uite am ajuns la FIV si am acum, in burtica un baietle de 32 de sapt datorita dr Denisa Protopopescu.
Monica si bocanila de 32 sapt din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.