ce fac cand apar crizele de isterie ?
Raspunsuri - Pagina 2
mamica dulce spune:
super mami,m/am lungit atat de mult si ce voiam de fapt sa spun e ca metoda cea mai sfanta la varsta asta e distrasul atentiei.
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
super mami spune:
Wow, m-am ingrozit. Se pare ca totusi e absolut normal ce face Isabel. Se pare ca se poate si mai rau !!!!!
Pana una alta noi am hotarat ca in perioada imediat urmatoare sa plecam cu caruciorul la cumparaturi si sa nu o mai dam jos prin magazine, pt acolo e cea mai mare probleme.
Poate ca in timp o sa treaca pasiunea pt scari si usi in miscare
Acasa e o papusica, nu am de ce sa o trimit la ea in camera. Ne intelegem din priviri cum se zice. Nu tipa, asculta de nu e voie....
In parc e relativ bine, singura problema e ca odata lasata pe jos nu mai e chip sa se urce in carut. Aici trebuie inca lucrat.
Multumesc pt sfaturi, o sa le punem si noi in practica.
Succes si voua, ca vad ca aveti nevoie.
Cred ca depinde si de temperamentul copilului. Eu tocmai din cauza asta nu stiam cum sa o iau, Isabel din prima zi a fost incredibil de linistita.
Multumesc inca o data
Alexandra
Kehleyr spune:
Unde sunteti fetelor partase de suferinta cand sunt in parc cu fi-mea si ea e singura care se tranteste pe jos si urla?
Am mai citit undeva ca si pe ei insisi uneori ii sperie cand plang prea tare sau tipa, si de tare ce se sperie ii dau si mai tare cu plansul sau tipatul. Asa ca totdeauna trebuie din partea noastra a parintilor un ton calm.
La noi mai functioneaza si altceva. Daca plange foarte tare la mine - ni se intampla uneori la masa, face crize, nu vrea nici macar sa guste - il chem pe taica-su. Poate pentru ca pe mine ma simte nervoasa, nu se poate linisti in prezenta mea. Dar cu cineva "proaspat" cu nervii se potoloeste...
Our planet is a lonely speck in the great enveloping cosmic dark. In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves. -- Carl Sagan
DianaVig spune:
Al meu are aproape 3 ani si crizele continua, asa ca nu va faceti iluzii... si continua si pana la 4 ani asa ca sa ne tinem bine. si inca mai vreau unul ! nu mai am rabdare nici cu el dapoi nu stiu ce asi face cu inca unul. trebuie sa ma gandesc tare bine inainte de a face pasul.
Freia spune:
ce bine era da avroia cainele ca luam unu din spatele blocului si rezolvam problema. parca nu are animale in casa sa le scarpine in coarne . Dupa toate spumele care mi le-a facut ieri s-a bagat in patul meu pana la urma tinand biberoanele strans in mana si a adormit cu suspine. Azi a inceput iar teatrul, asa ca i-am spus ca fazele de ieri sa nu le mai repete ca mi-a macinat ieri nervi si azi numai am ce macina si s-ar putea sa fac implozie. Asta spus ferm, raspicat si cu un deget miscandu-se sus jos. Se pare ca a intles ca sunt cam nesuferita azi ca ma lasa sa stau la computer si face "curat" in biblioteca scotzand cartile si calcandu-le in picioare (stie ca asta ma scoate din minti, dar azi nu are efectul scontat ca pot sa sed la computer )
Freia si Alexa
mamica dulce spune:
super mami...ce zici tu???ca de-acum pleci cu carutul la cumparaturi???na,poate ai noroc,eu zau nu vreau sa te sperii dar vrei sa-.ti povestesc ohoooo..sa vezi cum face una bucata copil care vrea musai JOS din carut..si aplica toate strategiile pana ajunge la izbitul cu capul de spatar(inclusiv bara metalica)-asta in cazul in care,prin toate rasucirile nu reuseste sa sara,sau sa se prelinga pe sub bara din fatatotul asezonat cu urletele de rigoare
metoda care functioneaza la noi-niciodata cu caruciorul la cumparaturi,ci pus copilul in carucioarele metalice de la super-marketuri si intretinut cu droguri si patinaj artistic.
(drogurile constau in carnaciorii preferati,biscuiti,oua kinder,fructe)
cand vrea musai pe jos il duce tac-su la aparatura electronica sau ,in lipsa,fugim cu limba de-un cot printre rafturi,dupa cupil.
si el se distreaza..si radeeeeeeisi pune singur in cos ce vrea (apropo,asta e alta metoda,il lasi sa puna ce vrea si apoi le "palmezi" discret.
de exemplu fi-meu cred ca are contract cu ariel...nu cred ca ati mai pomenit asa ceva..egal in ce magazin sau supermarket imens suntem,el stie peste tot unde sunt detergentii si pune cate 7-8 pungi in carut,numai ariel!!!!e teroare!!dar macar are ocupatie.
una peste alta eu ador sa merg la cumparaturi cu marc,nu am avut niciodata scandal.daa vrea 10 pachete de biscuiti..zece ii pun in carut si una platesc (restul le dosesc discret)
nu ii refuz NICIODATA ceva de mancare,cu restul il mai amagesc.
dar adevarat e ca am vazut si circuri mari la supermarket sau la alte magazine-am avut si noi de au venit vanzatoarele de la casa sa vada ce-i asta era cu scarile rulante,mai demult,acuma numai cat ii marai la ureche ramane cu piciorul in aer
sa vezi ce faza face azi..eram la plimbare in oras,intr-o piata in fata celui mai mare magazin de haine din oras(ala la care m-a lasat in pielea goala anul trecut)..si numa ce sare din carut,si o ia la picior spre intrare...eu fuga dupa el cu carutul el intra cu viteza in magazin,arunca un oki la scarile rulante si unul la mine,fuge mai departe si tinta in fundul magazinului la lift,il cheama,si apoi ma plimba doua etaje,,ajungem inapoi la parter si fuga tot magazinul afara,se urca pe banca si ranjeste duios la subsemnata care gafaia rosie la fata si mormaia " de dulce" la zgatie de copchil:))
freia...maine dimineata e uitat necazul:) si eu patesc cu mitzu meu la fel..cam o data la luna parca nu mai am rabdare,imi vine sa dau cu capul de perete,il las sa se joace singur,mai urlu ca tarzan la faze pe care de obicei nu le bag in seama...si apoi trec si ma gandesc ce m-a apucat de am fost asa irascibila si mi-am facut ATAT de multi nervi:)
si cupilu meu..e un dragalas,dar cand are o zi nasoala...stiti cum???una dupa alta,una dupa alta,i se pune pata NUMAI pe chestii interzise,acu termina de urlat pe una ca vrea alta,mai nasoala si incep sa ma enerveeeez..si apoi ma gandesc,uite ma,sunt copii care au program de asta de toane si plansete zilnic si al meu are o data la nu stiu cat timp o zi nasoala si eu si atunci ma enervez
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c