Oreion

Oreion | Autor: gabid

Link direct la acest mesaj

Fetita mea a facut oreion ... are deja 5 zile de boala...cand o pot scoate afara?Bunicile nu ma lasa sa o scot 2 saptamani.Eu vreau sa o scot sambata(9 zile de boala).Este vreo problema?

A facut o forma usoara fara temperatura si nu a vomitat.

Gabi si Moni 3 ani si 4 luni.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

este epidemie de oreion....fratele meu care ste in clasa a XI-a a facut...baiatul unui coleg a facut....
Parerea mea este sa il tii in casa macar 10 zile,...daca nu 15....boala este extrem de contagioasa....incearca macar sa nu il duci in colectivitati.

I Was Borned Intelligent, But Education Ruined Me!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Eu am facut oreon si de la mine a luat si fetita mea. Acum ea este in cea de-a doua saptamana de boala. Ce pot eu sa spun este ca bolnavul este contagios si in a doua saptamana de boala si ca poti face complicatii si atunci. Eu am facut complicatii in a doua saptamana pentru ca m-am fortat fizic si mi s-au spart niste vase la ochi de ziceai ca sunt iepure. Eu nu o scot pe fetita mea nici in a doua saptamana afara.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

poti sa o scoti cand ii trec umflaturile.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Eu stiu ca nu trebuie scoasa afara 14 zile.Asa cum a spus cineva mai sus,oreionul e contagios si in a doua saptamana.Macar 10 zile sa nu o scoti,daca nu 14.
Sanatate!

Alina & Dragos (11.04.2002)
pozici
Dragos la 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Tot este umflata la gat!Are maine 7 zile de la debutul bolii...inca 7 zile de stat in casa...asta e!La un copil mai mare e mai simplu ca intelege dar ea nu intelege.Am pacalit-o ca sunt gandaci afara si trebuie sa vina cioroiii si in fiecare zi ma intreaba daca au venit cioroii sa manance gandacii.

Gabi si Moni 3 ani si 7 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soarenistor spune:

buna,

Noi am trecut pe aici acum 4 ani stiu ce -nseamna ,tocmai incepuse scoala ,si o mama inconstienta a adus copilul la sc ,iar dupa 2 sapt a luat si fetita mea apoi si ceilalti.
Oreonul se raspindeste prin saliva si secrestiile nazo-faringienece ajung la copil prin nas sau gura ,mai rar prin obiecte contaminate.Copilul este contagios din ultimele 2-6 zile de incubatie si in timp de cca 2 sapt dupa instalarea bolii.
Boala este f rara la sugar si copilul mic,peste virsta de 2 ani se intilneste mai des,avind maximum de frecventa la scolarii mari si la adultii tineri 12-25 de ani.
perioada de incubatie este de 14-21 zile ,cu limite de 9-25.

Poate aparea complicatii si anume -meningita urliana-daca are dureri de capsi varsa dovezi ale unei iritatii meningiene.
La baieti la pubertate si tineri14-25 ani poate atinge testiculele ,determinind umflarea ,rosirea si o durere penibila a acestora.,cind afecteaza ambele testicule ,poate fi urmata de sterilitate .
Pancreatita poate aparea -semne- daca se plinge de dureri abdominale,in etajul superior al abdomenului varsa si are greata,dupa oreon se citeaza cazuri de diabet zaharat .
DECI nu are voie dulciuri ,sarat ,paste fainoase,prajeli si piine.
Dieta in functie de febra ,de dureri la inghitit si de toleranta digestiva.Cind are febra se recomanda lichide mici si repetate la temp camerei,ceaiuri usor indulcite ,sucuri de fructe ,zeama de compot ,lapte ,pe linga acestea in primele 7-10 zile se va mentine un regim cu lapte si derivate ,vegetale ,carne rasol,se vor evita mesele prea copioase ,ezcesul de grasimi.

ATENTIE .copilul poate fi adus in colectivitate dupa 14-21 zile
Uneori medicii nu spun toate astea ,eu zic sa 0 scoti afara dupa 14-21 zile ,cum este acum epidemie de gripa ,doamne fereste de altceva mai grav,are timp sa iasa dupa aceea ,asta e parerea mea.Fetita mea a avut la inceput numai pe o parte si cind ma bucuram ca a scapat de umflatura si dureri ,a doua sapt a aparut si in cealalta parte.
In doresc multa sanatate si putere si sa auzim ca a scapat ,sper sa te ajute tot ce am scris aici

nistor gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

quote:
La baieti la pubertate si tineri14-25 ani poate atinge testiculele ,determinind umflarea ,rosirea si o durere penibila a acestora.,cind afecteaza ambele testicule ,poate fi urmata de sterilitate .

asa e!!! am citit si chiar cunosc un caz real...baiatul vecinei mele,are acum vreo 50 de ani si este steril si a avut oreion inainte de pubertate,pe la vreo 6- 7 ani.
oreionul se poate lua peste vaccin???gabi,fetita ta nu a fost vaccinata?

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soarenistor spune:

buna,
Mamica dulce- In principiu daca ai facut vaccin nu mai faci oreion dar daca ai fost deja in contact cu o pers bolnava sansele sunt mari.
Nu fetita mea nu a fost vaccinata .Exista trivaccin-contra varicelei,rubeolei si oreion,dar acest vaccin se cumpara casa de asigurari nu -l deconteaza.Si la o adica dai pt copilul tau dar acest vaccin este valabil numai pe o perioada si apoi iar trebuie sa i faci si tot asa .
Parerea mea este sa-l faca cind sunt mici .Apar complicatii grave la adulti IN 2001 mi-a facut intii fetita si dupa 2 sapt ceilalti 4 copii odata ,cel mic pt ca il alaptam nu mi-a facut .Dupa citeva luni mi-au facut varicela si apoi rubeola ,si am terminat povestea ,suntem asigurati. Se zice ca asta e ordinea ,oreion,varicela si rubeola.Prietena mea se plingea ca o dor urechile si gitul ,n-a stiut ca are oreion pt ca nu era umflata ,a plecat la mare si dupa citeva zile s-a intors cu temperatura mare ,nu mai suporta lumina ,avea meningita.

nistor gabi

Mergi la inceput