Prea mult?

Vin si eu cu o intrebare. Copilul meu are trei ani si doua luni si am depasit de mult faza diversificarii.Maninca orice...aproape. Numai ca nu gatim in casa nici pt. noi, prajit sau legata mincarea cu faina sau condimentat.
Totul se prepara la cuptor.
Robert este un mincacios, as spune chiar gurmand. Cum vede ca in bucatarie se gateste apare si el si daca este ceva gata cere de mincare.
Carne de porc nu-i dau de mult timp dar cind i-am dat a fost numai muschi si preparata la cuptor.Treaba este ca ieri am facut friptura de porc la cuptor si Robert mi-a cerut sa manince."mami da pui". Nu stia ca este porc. I-am dat o feliutza mica si subtzire impreuna cu un cartof fiert garnitura. Dar nu s-a saturat si mi-a mai cerut" mami- da porcu". I-am mai dat o feliutza dupa care l-am sistat de la masa pt. ca altfel ar mai fi vrut. Cam cita carne trebuie sau are voie un copil de virsta lui sa manince pe zi? Ma ingrijoreaza pt. ca fara carne nu maninca, adica maninca dar imi cere neaparat si carne...Chiar nu stiu cit trebuie sa-i dau.
Raspunsuri

Dorsilia spune:
Draga mea, pai daca dupa un an are voie (scrie in carte) pana la 100 de grame....el la 3 anisori...nu-i o problema. Asa-s barbatii mai carnivori :)). Nici DAnut al meu la 9 lunisoare nu papa fara carnita. Deci nu trece zi fara sa pape proteina. Eu zic ca poti sa-i dai linistita si o pulpa intreaga de pui la anii lui, sau un rasol de vita, sau un peste intreg (nu balena)...poate ca porc mai putin

otis41 spune:
Esti o mamica fericita ca ai un copilas mancacios, sunt mamici ca ale caror copilasi nu mananca carne si nu mai stiu cu ce sa o inlocuiasca. Copilul mananca atat cat ii trebuie. Bine ca nu-i dai carne de porc, ca este grea pentru ei (i-ai dat sa guste).

mamica dulce spune:
bine ca mananca...si ca mananca orice,nu-i duci grija de foame..Al meu are o singura mancare preferata,anume ochiuri cu branza,asa ca sunt sigura ca mananca bine o data la doua-trei zile,dimineata.In rest..
Inca o chestie pe care o mananca bine ..fishfingers de la iglo.
In rest..e vai s-amar si ii fac de toate,DE_GEA_BA!!!!nici gratar,nici paste,orez,ciorba,supa,mancarici...pe toate le fac la risc si de obicei iau tzeapa
sunt disperata.Acum e 10 seara si azi a mancat o singura data la pranz!!!4 fishfingers cu rosie.Si cu atat ramane ca refuza orice.
Sunt tare amarata si atat de exasperata cand stiu dinainte ca orice i-as da,eventual ,daca e in toane bune ia o gura,dar in 90% din cazuri nici nu vrea sa guste,si atunci mi se pune pe suflet.
Daca mananca o farfurie de ciorba la luna ma bucur ca un copil.
desi mai am putin si imi iau campii,ma bucur ca bea o jumate de litru de lapte cu cereale/zi...sigur nu e suficient..dar zic mersi,ca sunt perioade cand il refuza si pe ala.
In schimb e mare si voinicel,are 18 kile la 2 ani jumate..dar zau nu stiu din ce..probabil reminiscenta dinainte de 2 ani cand manca exceptional.Insa oricat de solid ar fi cineva,cand nu mananca mai nimic cateva zile la rand..nu se poate sa nu i se faca foame,sa nu-i fie pofta de ceva.Al meu cere numai ouasi cateodata 'natz (carnatz)
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

mamica dulce spune:
am reusit sa.i dau si vreo 20 de boabe de sruguri acum..dar performanta asta e o data pe luna.
Nu ma intelegeti gresit,nu sunt adepta indoparii copilului,,pana la 2 ani nu i-am dat o lingura in plus cand n-a mai vrut,dar acum,cand nu stiu daca mananca o masa intreaga pe zi imi vine sa.i bag mancarea cu pumnul pe gat
Daca ar manca fructe si legume nu mi-as mai face nici o grija,dar situatia e nasoala..sa zic un mar /sapt,o banana la doua,cateodata struguri..si atat.
Din legume numai rosie si cate o felie de castravete,rar de tot.
Sunt chiar foarte ingrijorata...sa incep sa.i dau sirop de pofta de mancare???
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

sinzi_ana spune:
Si al meu David manaca foarte mult, fata de cum manca acum 2 luni...DAr eu chiar ma bucur, si il indop pe cat pot...in limita vointei lui bineinteles.
Oricum pentru ca e chiar slabutz, de ce sa nu ii dau copilului sa manance? Are o energie extraordinara si toata ziua e in miscare...consuma tot ce mananca...Ba imi fac griji ca nu se depune ce mananca...
Mamica dulce...nu faci nimic cu siropurile pt pofta de mancare, eu stiu cate am incercat...dupa ce termini cu ele copilul manaca si mai putin decat inainte si intrii in lantul slabiciunilor. Mai bine fa-i sucuri de fructe (daca mananca) care ii fac si pofta de mancare. Multa miscare, si fara nici o gustare (biscuiti stiksuri, dulciuri) intre mese. LA noi cam asta a fost solutia. CAci te inteleg perfect, asa facea si David, manca ca un canar...3 boabe pe zi, si mie imi venea sa ii bag mancarea pe gat cu pumnul...Si sa nu insisti, cu cat insisti mai mult si te faci praf pe langa el ca nu mananca cu atat se incapataneaza...
". A man should treat all creatures in the world as he himself would like to be treated.
Janism"
Sinzi si David
Poze de la intalneala mamicilor de Constanta si a bebeilor

mmi spune:
Ma bag si eu in discutie, dar sunt foarte amarita. Copilul meu de 4,5 ani este ca si al mamicai dulci, nici macar nu stiu cu ce traieste. Daca maninca de 2 ori pe zi mi se pare grozav, daca maninca o data la 2-3 saptamini un bol de supa cu galuste sunt cea mai fericita. Este mare lucru sa ai un copil mincacios, macar de grija asta sa scapi.
Am ajuns sa nu mai stiu ce sa fac, acum am apelat chiar si la un medic homeopat si am inceput un tratament in care mi-am pus toate sperantele.
Va urez sa aveti in continuare copii mincaciosi si sanatosi. Carnita, nu cred ca le strica, chiar si de porc, daca au peste 3 ani, bineinteles ca nu in exces. Sa stiti ca va invidiez.
Cu drag, Mihaela.

stoichitescu cristina spune:
Fetelor, eu nu ma pling pt. ca maninca, ci sunt cea mai fericita, dar la anumite mincaruri chiar nu stiu ce cantitate ar accepta un stomacel de copil mic.Robert a tolerat si foarte greu mincarea in urma unei enterocolite urite de la 9 luni. Pe el atunci l-a salvat pofta asta de mincare pe care si-a recapatat-o dupa ce s-a vindecat.
Tot timpul stau cu frica: daca i se face greatza sau poate face diaree de la anumite mincaruri.Va spuneam - carne de porc nu i-am dat prea des dar vedeti, totusi maninca poate in aceeasi zi si perisoare in ciorba si snitzel de pui....Nici el nu este gras( a se vedea poza din album)pt.ca este foarte energic si merge foarte mult pe jos....alearga...
Mama mea este cea care il ingrijeste si practic zilnic se ocupa de bucatarie si de mesele copilului.
Eu mai in primavara, cind bintuiau racelile, i-am dat pastile efervescente de vitamina C. Nu mai pun ca toata iarna sucul de portocale, natural, nu i-a lipsit.Mama sustine ca si atita vitamina C este posibil sa-i de pofta asta de mincare.
Fetelor, va cred si va admir pt.rabdarea pe care o aveti cu micutii"mofturosi". Am o colega de servici a carei fetitza este tare slabutza si maninca cam o data la doua zile, dupa cum spune colega mea, care nu stie ce sa-i mai faca.