Maramuresuuu' (2)
Raspunsuri - Pagina 4
april spune:
se pare ca de pe valea Viseului avem toate radacinile
da nostalgice am mai ajuns
se vede treaba ca imbatranim
Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln
Cleomax spune:
salutare morosencelor
si eu sunt nascuta la sighet, am stat acolo pana la 2 ani, bunicii mei locuiau in valea hotarului. inca imi aduc aminte de mirosul fanului pe dealul din spatele casei, si de perele care aplecau crengile pana la pamant. in fata casei era o gradina cu fragi, trecea un rau si mai sus se ridica un deal inalt, de caere eu tin minte ca ar fi fost chiar hotarul spre ucraina sau urss, ce-o fi fost atunci.
cateodata ma gandesc daca n-oti fi vreo verisoara de-a mea, sau mai corect, judecand dupa varste, fiicele verisorilor.
nu stiu ce se intampla, dar eu, desi am stat asa putin acolo, mereu ma gandesc cu drag la locurile alea, la mama mare care ma lua cu ea sa cautam bureti dupa ploaie, la tata mare care ma astepta in gara cand mergeam in vacanta singura cu trenul de la bucuresti, si-l vedeam de departe pe peron, inalt, cu vesta lui neagra-verzuie de par de oaie, cu clop cu boruri mari si stiam ca avea un fir de iarba in dinti si scartaia din masele.
prin sora mea am mai tinut putin legatura in ultimii ani, am aflat ca a murit si mama mare, sora-mea s-a mutat la constanta, din pacate e din ce in ce mai greu sa mentin legatura cu orasul, desi in sufletul meu o sa fiu sigheteanca toata viata.unele sentimente nu se pot explica.
april spune:
bun venit cleomax in clubul nostalgicelor
se pare ca mai toate ne-am dus de acasa. Cineva imi spunea ca e foarte interesant cum maramuresenii duc dorul locului natal, lucru rar intalnit in alte locuri. Si acel cineva cunoaste multi moroseni ce ii "impuie" capul cu Maramu' nostru drag.
Pacat ca nu se investeste mai mult in turismul de acolo pt ca merita vazut. E mirific. Si imi dau seama acum, dupa ani buni plecati de acasa, facand comparatia cu alte meleaguri. E adevarat ca fiecarui ii e drag loccul natal, dar parca acolo e Raiul pe Pamant
Dreptate am fetelor????
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln
claudia_m spune:
Salutare tuturor!
La multi ani si multa sanatate celor ce poarta nume de floare!
Sa nu uitam nici de cele care sarbatoresc Pastele si sa le uram Sarbatori fericite!
SimonaU spune:
Un paste fericit tuturor maramuresenilor! Va ureaza o maramureseanca din Barsana mutata la Mures! (am ramas fara Mara din Maramures da nu-i nimica caci cred ca asta va fi numele bebelului din burtica ).
Ce frumos ar fi sa fiu in noaptea de inviere la Manastirea Barsana
olim spune:
PASTE FERICIT TUTUROR.
sIMONA sa iti traiasca bebeul.Nu esti singura in situatia asta, adica de a renunta la Mara.Si eu sunt casatorita cu un muresan, deci si eu am renuntat la MARA, DAR NU SI LA MARAMURESUL MEU DRAG.
Poate ne vedem prim Mures si mai stam la o barfa despre cei de la Mures
april spune:
Paste fericit tuturor.
pascutzele mele
floare de cires