EUROVISION - Kiev

Raspunsuri - Pagina 34

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

quote:
Originally posted by joanna

quote:
Originally posted by mamica dulce

fetele..de ce nu participa si Italia?nici la televoting ,nici in concurs..nici anul trecut nu au fost ,desi au fost tari care au votat,fara sa aiba concurenti?

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Pentru ca ei au propriul lor San Remo.Eurovisionul s-a inspirat din festivalul de la San Remo(prima editie avuta in 1951).

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

nu cred ca asta ar fi explicatia!
imi aduc aminte ca prin '90 sau '91 Eurovisionul a fost castigat de Toto Cutunio cu Insieme.
Si, in anul urmator Italia a gazduit concursul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Apropos de voturi pe criterii politice si regionale, ia uitati ce mai zice lumea despre Eurovision:

http://www.expatica.com/source/site_article.asp?subchannel_id=1&story_id=20229&name=Are+the+Dutch+losing+the+%27Euro%2Dvision%27%3F

Eu as adauga: nota 10 pentru solidaritate intre fostele componente ale catorva din tari, dar eram parca la un concurs de muzica, nu?

Numai bine,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Italia nu mai participa de citva timp pt ca i se acrise de voturile pe motive politice.

Comentatorii francezi, destul de corecti si moderati in aprecieri fata de alti ani, ziceau ca anul asta a fost o premiera: in cei 50 de ani de cind exista Eurovisionul singurele 4 tari fondatoare care au (mai) participat s-au clasat pe ultimele locuri: Spania, Anglia, Franta si Germania.

Consecinta voturilor pe motive de prietenie si interese: cintecele lansate nu trec mai departe de granitele tarii cistigatoare. Eu n-am auzit-o in Franta nici macar o data pe cistigatoarea de anul trecut, habar n-am cine e. Si nici pe grecoaica n-o s-o aud. In schimb cred ca ne amintim cu totii de ABBA, Céline Dion (a concurat pt...Elvetia prin 86), Toto Cutugno...alte vremuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Stiu ca s-a tot discutat despre: noi le-am dat Moldovei, ei de ce doar 7....
Asa ca va invit sa cititi www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=364660" target="_blank">aici despre acest subiect, ceea ce sper sa inceapa a limpezi apele despre asa zisa tradare....

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

www.realitatearomaneasca.ro/content.php?c=articole&id_categorie=8&articol_id=5294" target="_blank">Malta acuza Romania de vot trucat la Eurovision

Adela , mamica de Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adjadyn spune:

“Daily Telegraph”: “Eurovision, o recolta de kitsch."

“Cum Dumnezeu de a rezistat Eurovision jumatate de secol?”, s-a intrebat, ironic, comentatorul Patrick Hennessy, intr-un articol publicat ieri de ziarul britanic “The Telegraph”, in care explica esecul britanicilor in concurs prin faptul ca este vorba despre o competitie care incurajeaza kitsch-ul si ciudateniile.

“Poate ca e vorba pur si simplu de faptul ca ne place sa ridem de strainii ciudati, cu predilectia lor inexplicabila pentru toale din piele strinse pe corp si pentru dansuri ridicole”, a adaugat comentatorul.

“E o schimbare bine venita sa te uiti la o seara in care se sarbatoreste diferenta”, crede jurnalistul. Cu toate acestea, pe parcursul materialului el desfiinteaza concursul, pe care il considera o expozitie de ridicol si kitsch.

Nici Luminita Anghel nu scapa de ochiul circotas al autorului, care crede ca, intr-o astfel de debandada a kitsch-ului, nici nu mai conteaza cine cistiga. “Romanca a rezumat probabil cel mai bine spiritul spectacolului”, a scris Hennessy: ““Let me tryyyyyy” (“Lasa-ma sa incerc”), a piuit ea, “Let me try”. Pina la urma, la Eurovision important e sa incerci”

"Am fost buni! Ne asteptam sa iesim in primii cinci"

Dupa o saptamina epuizanta, cu repetitii, conferinte de presa, intilniri cu publicul si, nu in ultimul rind, dupa testul emotiilor uriase care au precedat cele doua competitii de la Kiev (urmate de explozia de bucurie a victoriei din finala), echipa Romaniei a parasit ieri dupa-amiaza capitala ucraineana, urmind sa ajunga la Bucuresti via Praga aseara, la ora 22.05. Inainte de urcarea in avionul care a adus acasa delegatia Romaniei, Luminita Anghel a raspuns citorva intrebari adresate de “Evenimentul zilei”.

Cel mai greu moment la Kiev?

Semifinala. A fost o povara uriasa pe umerii mei, pentru ca eu eram vocea. Mi-am dorit foarte mult sa ne calificam in finala, sa nu dezamagim pentru ca ne reprezentam tara, ceea ce presupune o responsabilitate teribila. Oricum, am simtit simpatia publicului inca de la inceput. Nu as putea vorbi despre “puncte forte” ale echipei noastre. La concursuri a contat totul: piesa, interpretarea, spectacolul.

Cum vi s-a parut votarea?

La Eurovision a fost mereu un vot regional, asa ca ne asteptam sa se repete lucrurile si anul acesta. Faptul ca am iesit pe locul al treilea, in pofida modului in care s-a votat, dovedeste insa ca am fost buni. Presimteam reusita. Ne asteptam sa iesim in primii cinci. Asta potrivit unor estimari, sa zicem, rezonabile. Baietii de la Sistem, de pilda, chiar au crezut ca ne vom clasa pe locul 1.

Au cistigat cei care meritau sa cistige?

Grecia a cistigat dintr-un cumul, sa zicem: in primul rind interpreta lor arata foarte bine. In plus, a contat foarte mult si ceea ce se intimpla pe scena, iar dansul sincron al grecilor s-a vazut bine. Nu in ultimul rind, Grecia a fost votata de tarile din imprejurime: Albania, Bulgaria, Cipru.

Cum vi s-a parut Zdob si Zdub?

Ei au fost exceptionali, chiar daca piesa seamana cu melodii mai vechi ale lor. Echipa Republicii Moldova ne-a sustinut tot timpul, chiar daca tara lor nu a facut-o. Moldova ne-a acordat sapte puncte, in timp ce noi le-am dat lor 12.

“Nimeni nu ne-a sustinut pentru concurs”

La plecarea din Romania, Luminita Anghel declara ca regreta lipsa de interes pentru aceasta manifestare pe care au demonstrat-o autoritatile romane. “In afara de TVR, nu ne-a sustinut nimeni pentru acest concurs. Guvernul nu ne-a sprijinit in nici un fel, asa cum se intimpla in alte tari. Ministerul Culturii nu s-a interesat. Tarom, compania de stat, nu ne-a ajutat, desi pe spaniolii care au venit la “Surprize, Surprize” i-a adus gratis. In Malta, de exemplu, reprezentanta lor apare chiar si in revista ce se distribuie pe rutele companiei de zbor malteze. La noi nu s-a intimplat asa ceva.”

Cernat a scos-o pe Luminita la restaurant

Printre sustinatorii Luminitei Anghel si ai trupei Sistem la Eurovision s-a numarat si fotbalistul Florin Cernat. Mijlocasul de la Dinamo Kiev n-a scapat prilejul de a-si incuraja conationalii in timpul concursului: “N-am putut sa lipsesc de la Eurovision. Chiar acum (n.r. - ieri la amiaza) sint cu baietii de la Sistem la hotel. Am urmarit concursul alaturi de colegul meu de echipa, Cristian Irimia. M-am pregatit sufleteste pentru a-i incuraja pe cintaretii nostri. Am venit cu un steag al Romaniei si cu niste trompete, pe care le-am cumparat din oras. Ar fi fost pacat sa lipsesc de la un asemenea eveniment, mai ales ca Romania a obtinut cea mai buna clasare din istorie”.

Aflat la final de campionat, internationalul roman n-a scapat prilejul de a se plimba prin Kiev cu Luminita Anghel si baietii de la Sistem: “Inainte de spectacol, am fost cu ei la doua restaurante. Am discutat despre muzica, in general. Dupa concurs, ei au fost foarte obositi si n-am mai iesit niciunde. In plus, am sustinut doua meciuri in campionat si mi-a fost greu sa-mi impart timpul intre alte plimbari si cantonamente. Le multumesc baietilor de la Sistem, care mi-au dat o invitatie la acest spectacol. Am fost nemultumit de unele tari, care nu ne-au dat nici un punct. Germania a fost o surpriza neplacuta pentru mine”.

Eurovisionul a tinut peste un milion de romani la televizor

Jumatate din romanii care au preferat sa-si petreaca seara de simbata in fata televizorului a urmarit concursul Eurovision. Finala, transmisa de TVR 1, a ocupat primul loc in topul audientelor zilei, mai ales ca programele celorlalte posturi nu au reprezentat o concurenta reala. Prestatia reprezentantilor Romaniei - Luminita Anghel si Sistem - la semifinala de joi seara a fost, de asemenea, foarte apreciata, ceea ce a determinat o medie de 1.397.000 persoane sa le fie alaturi si simbata seara, din postura de telespectator.

Finala Eurovision a depasit in audienta programele principalelor posturi concurente difuzate in intervalul orar 21.59-1.26.

Helena si-a visat victoria

Cistigatoarea concursului, Helena Paparizou, a marturisit ca a avut un vis care i-a prevestit victoria. “Am visat ca mi-am taiat parul foarte scurt. Dupa acel vis am rugat o femeie batrina, asa, ca bunica moldovenilor Zdob si Zdub, sa-mi interpreteze visul. Si ea mi-a spus ca voi fi eliberata de tot stresul si grijile”, a declarat grecoaica.

Calificati de pe ultimul loc

Spania, Marea Britanie, Franta si Germania s-au clasat, in aceasta ordine, pe ultimele locuri. Aceste patru tari sint insa calificate din oficiu in fiecare an, fiind cele mai mari state europene si principalii sponsori ai festivalului.

“Podul de flori peste Prut s-a ofilit!”

Fiecare tara participanta la finala a avut o interventie televizata la sfirsitul concursului, cind au fost anuntate punctele acordate in urma televotingului local. Putin sint cei care l-au recunoscut, din partea Romaniei, pe Berti Barbera, muzician si prezentator al emisiunii “Taverna”, transmisa de TVR 1.

“Indiferent de caracterul votului, am fost convins ca vom iesi intre primii trei”, spune Berti. El a mai remarcat o diferenta semnificativa intre primele doua locuri in preferintele publicului roman. “Moldova (care a obtinut 12 puncte din partea Romaniei) a beneficiat de citeva mii de voturi din partea publicului roman, in timp ce urmatoarea pe lista, Grecia (care a primit 10 puncte) a intrunit doar citeva sute de voturi.

Barbera s-a aratat dezamagit de Moldova, care a acordat Romaniei doar 7 puncte. “Moldova e formata din rusofili si comunisti, iar noi ne tot imaginam un pod de flori peste Prut, care e cam ofilit”, a adaugat el.

Clasament final Eurovision 2005

1. Grecia 230
2. Malta 192
3. Romania 158
4. Israel 154
5. Letonia 153
6. Moldova 148
7. Serbia si Muntenegru 137
8. Elvetia 128
9. Norvegia 125
10. Danemarca 125
11. Croatia 115
12. Ungaria 97
13. Turcia 92
14. Bosnia si Hertegovina 79
15. Rusia 57
15. Albania 53
17. Macedonia 52
18. Cipru 46
19. Suedia 30
20. Ucraina 30
21. Spania 28
22. Marea Britanie 18
23. Franta 11
24. Germania 4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Felicitari pentru Luminita Anghel si Sistem pentru locul trei, este o performanta totusi.
Si eu am ciuda pe moldoveni ca ne-au sevit numai 7 puncte, noi le-am dat 12, desi nu cred ca am votat neaparat melodia.......
Iar de spanioli ce sa zic, sa ne traiasca capsunariiiiiiiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serenity spune:

Elena Carstea va canta in locul Luminitei melodia " Let me try "
Amanunte www.9am.ro/revistapresei/Monden/11920/Elena-Carstea-in-loc-de-Luminita-Anghel" target="_blank">aici .
Oare nu avem dreptul sa ne bucuram de o victorie a Romaniei : contestatii , carcoteli , certuri aiurea so one ... Eu una de tot ce inseamna Eurovision !

Alexandra , mamica lui Mihaita

Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pina la lacrimi ( A.Camus )

Mergi la inceput