Un caz nou de infertilitate !

Un caz nou de infertilitate ! | Autor: Castera

Link direct la acest mesaj

Salutari tuturor !!!

Ma numesc Daniela si dupa ce am citit numeroase raspusuri la diferite probleme incercand sa aflu un remediu pentru situatia mea am capitulat si incec sa va trimit acest mesaj cu speranta ca cineva ma poate ajuta cu sfaturi.
Am 39 ani si sunt casatorita de 18 ani, nu avem copii si evident ne dorim unul !
Am fost la cativa doctori in decursul acestor ani si mi s-au pus diferite diagnostice dupa care am urmat diferite tratamente.
Nu mai retin ordinea cronologica dar in acest interval de timp mi s-a spus rand pe rand ca am uter infantil, ca am trompe infundate, ca am ovarul stang micropolichistic ca la 2 ani sa aflu ca de fapt ovarul drept este micropolichistic nu cel stang, ca am stenoza de col uterin- nu reusea sa-mi faca dilatare pentru histerosalpingografie, pentru aceasta analiza am avut 3 incercari nereusite cu o doctorita si abia in anul 2003 un alt doctor a reusit sa-mi faca aceasta analiza spunandu-mi ca am uterul mic (in comparatie cu ce? si eu sunt miniona!) si posibil trompele infundate si am facut 5 infiltratii cu penicilina, hidrocortizon si xilina si 5 sedinte laser in alternanta, o zi infiltratie, o zi laser dupa care mi-a spus ca totul este bine si ca am toate sansele sa raman insarcinata cu tot cu uterul meu mic dar..... nimic.
Nu am ramas niciodata insarcinata si nici nu am facut vreun chiuretaj cum am auzit ca se face chiar daca nu ai fi insarcinata pentru posibilitatea ca urmatoarea luna sa ramai !
Sotul a facut analiza spermei si este cat se poate de buna!
Tot ce am facut mai sus a fost in Galati!
Anul acesta pe 8 martie am facut laparoscopie combinata cu histero la un spital in Londra si ce am aflat m-a nedumerit foarte mult.
Am avut o foarte mica endometrioza in spatele ovarului drept, pe care dupa cum mi-a spus doctorul, a "topit-o" si ca marimea uterului este normala, trompele sunt cat se poate de bune, ovarele fara probleme.
Singura problema este faptul ca uterul a opus rezistenta la inaintarea substantei de contrast si ca asta se pare a fi problema de nu raman insarcinata si am fost propusa pentru fertilizare in vitro urmand ca toata procedura sa inceapa pe 17 august cand am programare.
Am facut si niste teste la sange dar pentru ca pe foile cu care m-am prezentat la analize erau niste coduri si nu m-am gandit sa le notez nu stiu ce analize am facut; am banuit dupa ce am mai citit pe internet ca s-ar putea sa fi fost teste de estrogen si progesteron pt ca am facut un test inainte de ciclu si unul in a 7-a zi dupa ciclu si din pacate nu stiu nici rezultatele. Aici este un alt fel de sistem si rezultatele nu se dau la pacienti personal ci se trimit la medicul de familie care pastreaza toate datele si toate detaliile analizelor.
Fiindca imediat dupa laparoscopie mi-a venit ciclu - pe 9 martie - si fiindca aflasem ca sunt sanatoasa am incercat sa raman insarcinata urmand sfaturile doctoritei de familie care imi spusese sa imi pun o perna sub mijloc incercand sa retin sperma in vagin si sa stau in pat in jur de 30-45 minute. Am incercat dar tot nu am ramas insarcinata (mi-a venit ciclu la 39 zile, pe 17 aprilie), binenteles ca am urmarit si perioada de mijloc a ciclului cu o marja destul de mare pt ca am un ciclu ciudat. Adica de multe ori este regulat dar uneori este si foarte neregulat, in ultimele luni fiind foarte anormal adica intrevalul fiind de 30-40 zile, nestiind cand v-a fi urmatorul.
As dori foarte mult sa raman insarcinata fara sa apelez la fertilizarea in vitro si de aceea vreau sa incerc in acest interval.
Mi-am cumparat un test de ovulatie pe care deja l-am folosit si se pare ca mai am o problema- nu am avut ovulatie- mi-am cumparat si "Pregnacare" un supliment de vitamine si minerale cu acid folic (care se iau inainte de sarcina si in timpul ei).

Intrebarile pe care le am sunt:

1.As dori foarte mult sa stiu care este cauza acestei rezistente a uterului si daca este vreun remediu de a invinge aceasta opunere la inaintare a spermatozoizilor ?
2.Exista alta posibilitate de a "ajuta" patrunderea spermatozoizilor in uter cat mai profund ca sa ajunga in trompe pentru a se putea realiza fecundarea ?
3.Exista ceaiuri care stimuleaza ovulatia?????

Astept cu nerabdare vesti si multumesc anticipat celor care imi vor raspunde la intrebari!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micha spune:

Am citit mesajul tau si cred ca nu esti ceea ce se numeste un"caz disperat".Parerea mea este ca inca se mai pot face destule pentru tine.Iti voi raspunde in masura in care ma pricep deoarece si eu am trcut prin multe diagnostice,tratamente ,analize,in decurs de zece ani.ai intii o metoda de plasare a spermatozoizilor cit mai adinc in cavitatea uterina este inseminarea artificiala,este o procedura simpla lipsita de orice fel de durere si care nu presupune spitalizare(se recolteaza sperma de la sot ,se supune unui tratament de laborator pentru imbunatatirea calitatii acesteia iar apoi se introduce in cavitatea uterina la data stabulita de medic ca fiind cea a ovulatiei,de cele mai multe ori aceasta procedura este precedata de o stimulare ovariana si urmarirea echografica a dezvoltarii foliculilor)
Incearca sa discuti cu medicul tau de aceasta procedura.Eu personal am facut sapte inseminari in sapte luni consecutive dar din pacate fara rezultat,nu te descuraja,erau paciente care au reusit din prima incercare.Eu am apelat la varianta adoptiei feoarece nu am mai avut rabdare,am un baietel minunat.
In alta ordine de idei exista tratamente naturiste pt stimularea ovulatiei(VEZI TRATAENTUL LIVIEI)sunt fete care au avut rezultate.
Acum sa-ti spun ceva:cind baietelul meu avea deja 2 ani am auzit de la o prietena ca ceaiul de NAPRAZNIC ar fi potrivit in tratamentele de sterilitate.-am dus la plafar si am cumparat capsule de NAPRAZNIC
nu aveau ceai si am luat doua pe zi.Surpriza cea mare afost ca am ramas insarcinata in acea luna pentru prima data in 8 ani de "incercari".Am pierdut sarcina dar asta este alta poveste.Ideea este ca se poate nu-ti pierde speranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

Buna!si sa reusesti cat mai repede sa reusesti.
1-Pentru pantrunderea in col se foloseste cel mai des inseminarea (si eu am se pare aceaiasi problema )
2-tratamentul LIVIEI ESTE FOARTE BUN http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40670

Ana

Mergi la inceput