Jucarele

Jucarele | Autor: scarmanus

Link direct la acest mesaj

Pen' ca s-a starnit un soi de curiozitate colectiva in jurul jucarelelor mele, va anunt si va invit cu drag sa va uitati la ce am mai adaugat in album.

Va stau la dispozitie la intrebarile ce le veti fi avand in ceea ce le priveste.

Slakje si Eliza pietrele le-am pictat in culori acrilice, dupa ce le-am spalat bine cu detergent in prealabil. Asta e esential, pe orice suprafata pictezi cu arcilice tre sa o cureti bine cu detergent inainte, pentru a indeparta orice urme de sare sau grasime, altfel nu se prind bine acrilicele. Ce vezi tu in poze is facute toate de manuta, toate picatele si punctele si umbrele, da' pe urma m-am trezit si io (cam tarziu ce-i drept ) si mi-am cumparat un marker negru cu doua capete, unu subtire de tot pentru linii fine si punctulete, iar celalalt mediu, pentru chestii mai grosiere. A, pentru inceput nu-i rau sa trasezi modelul usurel cu creionu' pe suprafata pietrii, se sterge cu o radiera buna, nu-ti fa griji.

Conchita, fura ca dintr-a' tau , ca si io le-am furat ideile de prin alte parti. Daca vrei sa faci pentru gradina vei alege, evident, piete mai mari, tratametul aplicat ramane acelasi. Stii ce-mi inchipui io ca ar da bine? Niste fluturi, buburuze, broaste, spiridusi. O tehnica foarte usoara este si tehnica servetelelor, mai ales pentru pietre merge de minune iar efectul e spectaculos. Spilu' e sa gasesti modele cat mai interesante (cu legume, dovleci, in locul traditionalelor flori).

Spor la treaba si abia astept sa va vad creatiile.

pisici, flori si jucarele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Si uite-asa, pe langa ideea cu lingurile pictate, o sa o mai "fur" si pe asta cu pietrele... ca-s tare dragalase! Numai ca eu o sa "conlucrez" cu Dinu, manca-l-ar mama de artist in devenire :)) ca este inebunit dupa chestii de-astea; iar eu, evident, am ditamai pipota!

Q

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Olalala, Carmen, devenim complice la sterpelire :)) okay, deci daca ideea e bun comun, o voi aplica si eu la sigur, ca tare mi-au placut pietricelele tale. o intrebare am: ar trebui un strat de ceva peste acrilice ca sa protejeze la caz de intemperii?

Qsar, ce misto trebuie sa fie sa lucrezi asa ceva cu Dinu, imi inchipui ce distractie!! si mai da-ne si tu idei, mai arata-ne pozici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Q, linguri? Care linguri?! Unde linguri?!

Stii ce mai poti face cu lingurile de lemn? Marionete pentru teatru de papusi. E atata de simplu de nu-i adevarat, pictezi, imbraci in petece de material, adaugi fire de PNA ca par sau rafie sau ce mai da Domnu'. Era cat p-aci sa fac si io la scoala, da' ca zu proiectu cu teatru. Hmm...

Conchita, ale tale pietre vor fi supuse intemperiilor, asa ca se cere un strat de lac incolor (varnish). A, si daca faci ceva chinezarii de alea migaloase, tre sa faci fondul intai, altfel porcesti rau culorile, se amesteca.

Sariti cu poze!

Mergi la inceput

Carmen, ce chinezarii? te referi ca intai faci fondul, lasi sa se usuce si dupa aia pictezi oareshce, si dupa aia dai cu lac incolor? sau faci fondul, apoi lac incolor, apoi desenul, apoi iarasi lac incolor?

ai inteles ceva din ce-am balbait aici? :))

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita

Carmen, ce chinezarii? te referi ca intai faci fondul, lasi sa se usuce si dupa aia pictezi oareshce, si dupa aia dai cu lac incolor? sau faci fondul, apoi lac incolor, apoi desenul, apoi iarasi lac incolor?

ai inteles ceva din ce-am balbait aici? :))

Stai asa, ca nici balbaiala mea nu cre c-a fost mai breaza.
Chinezarii=fineturi in cazul nostru. Daca lucrezi pe o suprafata relativ mica cu ochi, solzi, picatele, detalii, chestii, treburi, e bine sa faci intai fondul in culoarea in care vrei (e si mai practic, daca vrei sa te joci cu nuante si degradeuri), lasi sa se usuce apoi treci la modelul propriu-zis. Cand se usuca bine si ala dai cu lac et voila!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Carmen cu pensula le-ai facut sau cu carioca acrilica?(ca sunt si de astea).

Galetuta si lada de scule sunt foarte finute si frumoase, banui ca nu cu sablon le-ai facut si ei pictat tu trandafirii.

Foarte foarte frumos Carmen, te felicit!

Mergi la inceput

Alina mama, io facui cu pensula, de aia de 0.5 inca . Nici nu stiam ca exista carioca acrilica, da cre ca-i floare la ureche cu aia. Ba, si cate am mai facut da' le-am dat
Trandafirii fara sablon i-am facut, nici nu e asa de greu (ba m-a fentat una bucata amica sa-i decorez un dulapior intreg, si io n-am zis nu...). Se folosesc 3 culori: rosu, roz si alb. Incepi cu roz, faci tuse iuti si destul de ample, nu te crampona ca nu seamana a trandafir din prima. Pe urma cu alb, aceleasi miscare, umpli golurile dintre rozuri, iar rosu e ultima tusa care da si rezultatul final, asta e mai delicata oleaca. Un pic de exercitiu si iese, nu-ti fa griji.

Urmatoarea miscare pe care o voi face va fi sa pictez pe becuri arse. A ras careva? Tot o idee intiparita in minte de pe undeva. Ei, becurile tre sa fie transparente, nu mate, se picteaza delicat si destul de aerisit, se pot face ghirlande de Craciun cu ele. Ei, v-am dat de lucru?

Mergi la inceput

ok, am inteles procesul tehnologic. tocmai mi-am inspectat lada cu bolovani, care de fapt nici nu e a mea, ci a sotului-plina de pietre de prin toata lumea. dar m-a tinut asa o jena sa le pictez, ca poate se lasa cu divort.:)) si, de fapt, nici n-as putea, ca-s roci, cristale etc. lasa, ca-mi cumpar io pietricele, special. tu zici de chinezarii si fineturi, dar mai bine capat experienta intai inainte sa ma apuc de arta adevarata ca tine :)) ma gandeam la un cosulet plin cu pietre dintr-astea diferit colorate, cu motive geometrice, in prima faza, ce ziceti?
asa, cu becurile. Carmen, eu am facut trasnaia asta cu globuri de sticla, ies foarte frumoase; le poti folosi si in bradul de Craciun, si agatate prin gradina sa reflecte lumina, in restul anului. ideea e preluata de la germani, ei agata globulete dintr-astea pictate la ferestre, ca o perdea. din povestiri stiu, n-am vazut personal.
ce am mai facut io cand n-am avut ce face a fost sa mazgalesc butelcutele alea de sticla, din bucatarie, nush sa explic cum arata; alea in care tii orez, faina, etc. drept e ca am incercat sa le fac dupa tehnica vitraliului si nu mi-au iesit toate.
ei, Carmen, mi-ai facut chef de joaca. :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Wow, fain de tot.
Vazut pozele si placut.
Dar ai idee cum se picteaza faianta? Tare ma bate gandul sa pictez cateva placi (cu tenta spaniola) si sa le lipesc pe peretele din spatele aragazului.
Tocmai ne-am intors din vacanta din New Mexico unde am vazut la greu faianta pictata si m-am indragostit de ea.

Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ciuf

Wow, fain de tot.
Vazut pozele si placut.
Dar ai idee cum se picteaza faianta? Tare ma bate gandul sa pictez cateva placi (cu tenta spaniola) si sa le lipesc pe peretele din spatele aragazului.
Tocmai ne-am intors din vacanta din New Mexico unde am vazut la greu faianta pictata si m-am indragostit de ea.

Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Io-te c-o stiu si pe asta . Faianta se picteaza cu emailuri care sunt sunt forma de pudra si care se amesteca cu apa. Se corecteaza usor orice greseala astepti doar sa se usuce si razuiesti emailul. Numa ca dupa asta iti trebe un cuptor special in care sa-ti arda placile de ceramica ca sa obtii luciul acela frumos specific. Tre sa gasesti asa ceva la voi acolo unde se face ceramica.

Mergi la inceput