Cum sa procedez 6 ani?
Raspunsuri - Pagina 2
Lauraa spune:
Adria,multe multumiri pt. efortul de a transcrie, o sa-mi foloseasca! Voiam sa te intreb de la ce varsta se pot aplica aceste 10 reguli? Fetita mea de 1 an si o luna ne face mari probleme la masa, am impresia ca nu are simtul foamei,nu vrea niciodata nimic, nici sa guste macar. Oare as putea sa aplic chestiile astea la ea? Sa o las sa se infometeze cateva ore (cate??) sau cum sa mai fac? Cartea asta e in romana? O sa o caut si eu aici,am mare neovoie de incurajari..
Mama de Lara Celine
Teodora D. spune:
ma gandesc ca in cazul in care copilul are apetit scazut poate ar fi nimerit de cerut si sfatul pediatrului, teoretic fiind posibil sa existe niste paraziti intestinali. nu cred ca despre asta e vorba la toti copiii de care s-a scris aici, dar e o cauza care ar trebui exclusa.
Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)
vanessa ionescu spune:
baietelul meu cel mare are aproape 8 ani si fiecare masa e un cosmar. Nu mananca decat cateva chestii bine determinate (piure cu branza rasa dar nu orice fel de branza si daca nu are branza sau nu e cea preferata nu mai mananca nimic, lapte cu fulgi crenvusti , chiftele, snitele depui si cam atat). La fel eram si eu cand eram mica si acum sunt disperata sa slabesc ca asi manca incontinuu si orice.
e un ritm al lor pe care probabil ca si-l vor schimba. La gradinita manca si mazare si fasole si alte chestii deastea.
asa ca, multa rabdare....
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)POZE NOI, EXCURSIE
POZE
Edessa spune:
Eu nu mi-am fortat niciodata fetita ( 6 ani)sa manance <ca la carte> chiar daca in urma mea, care mai de care, nu conteneau cu reprosurile. Si mi se explica mai mult sau mai putin prieteneste ca o sa o invat prost, ca nu ii dadeam ciorbe cat ar fi trebuit. Sunt zile in care fetita mea nu vrea sa manance mai nimic( doar ciuguleste) si zile in care ea imi cere exact ce isi doreste ( si in cantitati consistente , de data asta). Nu am fortat nota nici intr-un sens, nici in celalalt, si, spre surprinderea multora ( chiar si a mea), imi cere ea din proprie initiativa si fructe si legume crude acum, fara sa o fi <instruit-o >in prealabil ce e bine si ce nu. Eu cred ca , oricat de mic ar fi, copilul isi selecteaza mai bine decat credem noi necesarul pentru organism.
DidiAlex spune:
Am urmarit subiectul de la inceput.
Avem si noi probleme cu mancare la copil. Baietelul meu e mic are doar 9 luni dar daca vreau sa ii dau sa pape si el nu are chef, o scuipa.
Azi sper exemplu l-am lasat pe el sa urle de foame si tare bine a mancat dupa 5 ore de foame.
Sunt nemaipomenit de bune regulile mentionate.
L-am printat!
Alex
Mult noroc!