Copilasi de 2001 (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Simona, nu am mai fost la Disneyland, am tot asteptat sa mai creasca astia mici. Acum au 4 si 6 ani. Merci pentru informatia cu "fast pass", nu stiam. Daca ai timp sa-mi povestesti un piculet, ar fi minunat! Crezi ca o zi ajunge sa vezi cam totul prin parc, sau ai nevoie de 2 zile?

Oops, ce tarziu e, merg la culcare. Povestea vacantei noastre o pregatesc, dar am nevoie de ceva timp. Ne-am intors de 2 zile si inca nu m-am dezmeticit, abia am terminat de spalat toate hainele si sa le pun pe cele uscate la locul lor. De calcat nici nu pot discuta.

Printre alte reusite ale vacantei se numara si faptul ca Victor s-a obisnuit cu apa, anul trecut nu vroia sa intre in piscina, ce sa mai vorbim de mare... Dar acum s-a balacit ca un pestisor cu aripioare galbene, si in piscina si in mare. Manca-l-ar mama pe el de baiat mare si curajos.

Aaa, Simona, am vazut pozicile tale: ce frumoasa e Ruxandra, sa va traiasca!

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim spune:

Nora, saru'mana mult de cuvinte frumoase! Tu vorbesti, mamica frumoasa cu doi baieti numai unu si unu?! Sa-ti traiasca si sa te bucuri in fiecare clipa de ei!

Ei, cat despre Disneyland incerc sa o iau maruntel si sa-ti spun cam ce am reusit noi sa vedem si ce impresii am cules dupa o zi de plimbare. Bine zici tu ca o zi e prea putin: in asa un parc mare ai nevoie macar de 2 zile sa te poti bucura pe indelete de toate minunatiile. Adevarul este ca fara sa fiu rea m-a impresionat prea putin (poate si pentru ca acum cativa ani l-am vazut intr-o excursie pe cel din Tokyo care mi s-a parut mult mai ingrijit).

Dar copila a fost intr-o mirare continua: intrarea stil american western nici nu cred ca a bagat-o in seama pentru ca ochisorii i s-au lipit inca din primul moment pe castelul printesei adormite care se afla chiar in mijlocul parcului. Din pacate acolo mai mult decat niste vitralii cu imagini din poveste nu prea ai ce vedea, dar ai macar satisfactia ca poti urca in turnuletele castelului.

Apoi am mers catre o sala mare de spectacole unde se tin reprezentatii cu musicaluri programate de ei. Noi am vazut Lion King - foarte frumos, ne-a placut tuturor. Cred ca daca intri pe site-ul lor poti afla din timp ce au programat. Au ore fixe pentru fiecare spectacol si poti sa iei bilete (cel mai bine sa faci asta la inceputul programului ca sa ai posibilitatea de a alege) pentru ora pe care o preferi.
Alaturi este o zona dedicata mai mult baieteilor, cu roboti si alte minuni pe care noi n-am vizitat-o. Insa am mers la un film 3D cred ca se chema "Honey I shrunk the audience". Ne-a placut foarte mult, mai ales ca am primit si ochelari . Chiar daca dureaza cam 15 minute sunt cateva senzatii tari pe care te las sa le traiesti acolo, ca sa nu-ti stric surpriza. Merita sa mergeti!

Am vrut apoi sa mancam cate ceva, dar asta n-a fost o experienta prea fericita. Numai mancare imitatie de fast food pe unde intorci ochii. Ceva mai tarziu am descoperit in zona western un restaurant care avea si fruptura. Ma rog, eu as prefera sa ii iau copilului cate ceva sanatos de acasa.

Un loc in care mi-as fi dorit sa intru dar n-am avut fast pass este "Alice in tara minunilor", care are un labirint tare interesant si cum atunci se apropia Pastele catolic plasau oua prin labirint si lasau copilasii sa le caute. Cei care le gaseau primeau cadouri. Chiar alaturi era si un mini-laborator in care iti aratau cum se fac ouale din ciocolata.

Pentru ca noi am fost nevoiti sa adaptam ceea ce era de vazut si facut la varsta copilei, am mers intr-un loc ce i-ar plictisi pe baietii tai: "It's a small world" - lui Ruxi i-a placut pentru ca ne-am plimbat cu o barca pe niste canale si am vazut tot felul de papusele care dansau si cantau. Cand am ajuns la Pinochio efectul n-a mai fost acelasi pentru ca apareau prin surprindere personaje care au cam speriat-o.

Voua o sa va placa sa vedeti si pestera dragonului, desi nu e mare lucru de vazut: un dragon care scoate fum pe nari, dar pe "noi" ne-a speriat.

Sa nu uit, la ora 4 este parada personajelor care are un traseu stabilit, dar in mod sigur trece prin fata castelului cu frumoasa adormita. Ca sa prindeti locuri mai bune ati face bine sa ajungeti cu vreo 20 de minute mai devreme pe acolo si sa va gasiti o pozitie din care sa puteti face si poze, ca se face o buluceala de nu-i adevarat. Nu vreau sa fiu neam prost si sa bafesc, dar am avut ghinionul sa dam peste niste spanioli care pur si simplu ne-au calcat in picioare numai sa ajunga ei in fata ...in sfarsit.

Deja se facuse cam tarziu (fiind martie se insera ceva mai devreme) si celelalte locuri le-am vazut doar in trecere: adica Ruxi in spatele lu mami motaind din cand in cand (ti-am zis ca n-am fost cu 1 minut mai destepti sa luam carut de copil). Apropos, carutele astea pot cara 2 copii in acelasi timp: adica in partea cu scaunul sta cel mai mic (nu trebuie sa fie bebe pentru asta - am vazut copilasi de 4-5 ani asezati), iar in spate au un gratar pe care cel mai marisor poate sta in picioare cand oboseste. Nu e problema cu lasatul afara al carutelor la intrarea in diverse locuri! Toata lumea face asta si nu cred sa dispara...

Cum spuneam, am mai vazut in amurg deja: ferma cu animale de casa, zona western (in care era un spectacol ceva intr-o sala, dar n-am mai avut timp sa intram ), corabia piratilor, am facut un tur si cu trenuletul care inconjoara tot parcul (are statii in multe locuri).

Iti dai seama ca parcul este mult mai mare iar noi nu cred ca am vazut jumatate din el. E tare bine ca v-ati hotarat sa stati 2 zile acolo!

Poate ar mai fi ceva de zis, in cazul in care stati inca o zi in Paris: vizitati Cite de la Science! Noua ne-a placut foarte mult, iar baietilor tai sunt sigura ca o sa le faca mare placere sa se joace in locuri special amenajate pentru vasta lor. Sunt foarte multe jocuri instructive.

Uite, aici este locul pentru copilasi de 3-5 ani: (am cateva poze si cu maimutica noastra acolo - vezi link mai jos)
http://www.cite-sciences.fr/francais/ala_cite/expo/cite_enf/exposition_3_5_ans.htm

si aici pentru 5 - 12 ani:
http://www.cite-sciences.fr/francais/ala_cite/expo/cite_enf/exposition_5_12_ans.htm

Au voie sa stea cate o ora si jumatate, iar voi ii puteti insoti.

Cred ca am fost cam haotica in explicatii, dar te rog sa ma intrebi daca vrei sa mai afli alte lucruri.

Simona si bebe Ruxi
Poze - Ruxi

Mergi la inceput

Simona draga, esti asa de draguta! Merci frumos pentru tot ce mi-ai scris, imi este chiar foarte util. Acum lucrez la un document cu toate informatiile despre aceasta excursie, am avut de mai multe ori ocazia sa verificam ce bine e sa fii informat. Chiar ma gandeam cum as putea sa combin Dineyland-ul cu Cite des Sciences, sa vedem...

Legat de baietii mei, merci pentru vorbele frumoase. Avem multe poze minunate din vacanta din sudul Frantei, dar nu ma mai lasa barbate-miu sa le pun pe net, zice ca-s tot felul de nebuni pe lumea asta si-i periculos. Dar am sa fac un album privat pe yahoo.

Multi pupici.

Nora

Mergi la inceput

Nora, cu mare, mare drag!!!
Va tin pumnii sa aveti vreme frumoasa si iti dai seama ca astept impresii. Sa aveti dstractie cat se poate si te rog sa-i spui lui Victoras dragalas un la multi ani mare din partea Ruxandrei mele.

Simona si bebe Ruxi
Poze - Ruxi

Mergi la inceput

Oooffffffff... s-am imbolnavit Victor. A inceput de ieri sa faca febra, nu se plange de nimic altceva, ii dau antitermice, ii scade febra, dar dupa 4-5 ore reincepem...

Merci, Simona draga, pentru urari, sper sa se faca bine pana sambata, sau macar pana duminica, sa mergem la Disneyland fie si numai pentru o zi.

Ce sa-i faci, asa-i cu astia mici, cand ti-e lumea mai draga... Sa-l vedeti cum se cuibarea mai devreme, inainte de culcare, la mine in brate... Si e slab de-l ia vantul... Fireste ca acum mananca si mai prost, de cand cu febra asta.

Trecem noi si de asta. Noapte buna, dragele mele.

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Nora, sanatate multa! Ii tinem pumnii sa se faca bine repede!

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Of, mai Victoras, mai, chiar de ziua ta? Uite surpriza de asta mi-a facut si fiica-mea cand a implinit 2 ani: febra mare cu tot tacamul - viroza ce sa mai zic... Si eu ma feresc cat pot de antibiotice si tot bag antitermice, cu impachetari reci (sosete cu otet nu accepta), dar cand o apuca asa cu infectie nu se lasa pana nu intru cu antibiotic.
Nora draga mea, chiar nu vreau sa torn gaz peste foc, tu oricum stii mai bine ce ai de facut, dar vezi daca n-o fi de la gatutz. Am auzit ca e o amigdalita urata care bantuie pe la noi, nu stiu daca a ajuns pana acolo. Noi am prestat asa ceva fix acu 1 saptamana juma'te.

Multa sanatate puiutului!

Simona si bebe Ruxi
Poze - Ruxi

Mergi la inceput

Fetelor, dragutelor, multumesc pentru gandurile bune. Am fost azi la doctor cu el: cica-i o faringita, are gatul rosu, amigdalele umflate si cam atat. Nu se plange de nimic, dar febra reapare dupa 4-5 ore si e destul de mare (38.8). Sfatul doctorului a fost sa mai asteptam o zi si sa-i dam antibiotic de continua sa faca febra. Tare n-as vrea sa-i dau, dar m-am linistit ca am fost la doctor si ca am si reteta de antibiotic. Ca altfel... ne prindea week end-ul descoperiti.
Poti sa mori in fata farmacistului si nu-ti da antibiotic fara reteta. La inceput mi se parea nedrept, obisnuita cu situatia din Romanika, dar sa stiti ca acum cred ca-i mai bine asa, obiceiul asta de a da antibiotic dupa ureche mi se pare periculos.

Stiu si eu ce-i cu Victoras acum. Cand n-are febra e bine-merci si cum ii creste februta se face moale are asa un aer prapadit, mic, slabut, dulciiiiiic. Si mai si zice ca nu-l doare nimic.

Cu excursia la Paris, oricum ne-am hotarat sa mergem numai duminica, sper sa fie bine pana atunci. Daca nu si nu (in plus, se pare ca va si ploua), ramane pentru cand ne intoarcem din Romania.

Nora

Mergi la inceput

Ne-am intors de la Disneyland! A fost frumos, copiii au fost super incantati, eu mai putin. Sigur, e haios sa te intalnesti cu diverse personaje din filme cunoscute, sa vezi casute si locuri de poveste (la propriu), samd. Doar ca mie mi s-a parut extrem de comercial totul, cumplit de aglomerat (cea mai mare parte din timp am stat la cozi) si nu neaparat de bun gust. Parere personala, vorba lui Marius...

Ne-am plimbat in casuta Albei ca Zapada, in cea a lui Pinochio, am vazut spectacole cu "Lion King" si "Lilo&Stitch", am zburat cu Dumbo, am vazut parada(frumusel, dar nu am cazut in extaz), am facut turul parcului in trenulet, ne-am jucat la Corabia Capitanului Hook, am fost la "It's a small world". Cea din urma a fost, fara indoiala, cea ma frumoasa dintre toate, un cantecel frumos despre prietenie, indiferent de coltul de lume din care vii. O plimbare cu barcuta prin toata lumea, cu papusele imbracate in costume traditionale din toata lumea (inclusiv Romania), chiar foarte frumos!

Copiii au fost cumintei (noroc de vesnicul nostru carucior, cu placa atasata pentru al doilea copil) si sanatosi. Victor nu a mai facut febra de sambata, am scapat fara antibiotice, Slava Domnului!

Cam asta. Concluzie, data viitoare cand mergem la Paris sau in alta parte, ne ducem direct la Cite de Sciences,la muzeu, samd. Cred ca traim intr-o lume in care comercialul (incluzand aici Disneyland-cu papusi Barbie sau ActionMan- sau MacDonalds) au cucerit mult prea mult teren. Nu putem lupta impotriva acestui fenomen, dar putem incerca sa le inducem copiilor nostrii gustul pentru valoare.

Poate am inceput sa tin lectii, nu e dorinta mea. Doar ca am fost mirata sa intalnesc in acest Disneyland, visul oricarui copil, atat de multe magazine, tarabe, vanzatori ambulanti, etc, etc. Toate acestea dominau... Sa nu vorbim de preturi: rochii de printesa din eu-mai-stiu-ce-poveste cu 56 EUR!!! Brrr...

Nora

Mergi la inceput

Acum, sa revenim la treburi serioase: maine e ziua printisorului Victor, tre' sa fac tort in forma de catel, la fel ca de ziua lui Andrei.

Va pupicesc pe toate, multa sanatate va doresc si va tin la curent cu pregatirile si cu petrecerea propriu zisa. Asta da bucurie!

Nora

Mergi la inceput