Copilasi de 2001 (4)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sim spune:

huh, ce ti-e cu racelile astea! Si mandra mea ia tot de la gradi: cum apare un virus nou, al nostru e! Nimic nu iarta, si uite asa facem noi viroze de vreo 3-4 ori pe sezon. Da nu d'astea simple, vin cu tot tacamul: nas, tuse, febra, de nu mai stiu incotro s-o apuc. Acum o sapamana am vazut ca tusea si am fost repejor la doftor ca sa nu intru iar in antibiotice si mi-a recomandat sa-mi cumpar pentru acasa un aparat de facut inhalatii cu aerosoli. Asa ca am luat unul si am facut inhalatii dimineatza si seara. Cred ca asta ne-a cam scapat de antibiotic, pentru ca si-a revenit in cateva zile de numai tuseste deloc si nu mai curge nici nasucul. Sa vadem cat o s-o tina.

Haideti sa va spun experienta ce am avut ieri. La gradi la fie-mea a facut directoarea un program prin care parintilor li se permite prin rotatie sa vina la lectii si sa vada ce le fac odraslele si pe ce dau ei banii. Asa ca ieri mi-am luat sotul si am zis ca a venit momentul sa ne interesam de educatia copilului. Nu exagerez cu nimic dar ne-am simtit extraordinar amandoi. Singurul meu gand a fost: ce pacat ca nu pot s-o iau de la capat si sa trec si eu prin gradinite de soiul asta. Atata rabdare si metoda ce am vazut la educatoare, ca am priceput de ce copilul are in fiecare saptamana cateva poezii si cantecele noi invatate. Am vazut cum se produc si picturile pe care le primim la fiecare safrsit de semestru cu dosarul ei de activitate. M-as fi asteptat ca prichindeii sa stea numai cu ochii pe noi, ca de, eram noi in peisaj, da' de unde, si-au vazut de treaba lor de parca toata viata ar fi fost plini de vizitatori la clasa. Cred ca asta este si motivul pentru care nu am vazut plangaciosi la serbarile lor.

Poate mamicile care sunt plecate din tara au mai avut parte de experiente de genul asta, dar pentru mine este prima data cand merg sa vaz ce-mi face copilu' in timpul lectiilor si chiar am vrut sa va spun cat am fost de multumita.

Pegasis multa sanatate si sa va faceti bine repejor! A, si multumesc pentru sugestii, chiar am notat cateva din lista. Sa fii tu linistita ca la varsta lor deja nu mai este devreme pentru bijuterii. Sa vezi ce interesata e fie-mea de farduri si rujuri. Evident ca nu i le dau pe ale mele, i-am luat cate ceva mai de jucarie, mai gen strgurel, dar vorba ta, ma cam ingrijoreaza...la 10 ani ce o sa mai facem?!

Va pup si va doresc o zi linistita!

Mami Simona si printesa Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

Buna fetelor,

Hai ca ma alatur si eu in grupul racitilor. De aseara si noi suntem cu febra , raguseala si muci. Si bineintele tot de la gradi, Ioana are o prietena cu care sta toata ziua la gradi, se pupa si cate si mai cate si fetita ieri era racita deci clar de la cine a luat.
Asa ca Pegasis sunt eprfect de acord cu tine. iar educatoarele nu stau mereu la usa sa vada care e racit si care nu si parintii ii lasa acolo , efectiv am vazut copii febrili care stateau cu capu' pe masa.
Ioana nu face complicatii , noi mergem din start pe tratament homeopat care e foarte eficient la copii. Acum am inceput si cura de Imunogrip .

sim faina ideea cu participatul la gradi . O sa dau si eu ideea asta educatoarelor. iar de progresat, la varsta asta ei sunt ca niste "sugative" de informatii. Eu de exemplu ma duc cu Ioana in fiecare duminica la biserica. Ea sta cuminte si mai deseneaza sau sta pur si simplu . Pricum aveam impresia ca ea nu asculta nimic din sluba. Ce crezi fata mea stie toate cantecele de la slujba...si o apuca asa cateodata sa le cante.
Si inca ceva am observat: ea repeta acasa tot ce a zis educatoarea la gradi , dar in fata papusilor , asa ca stiu tot. Si sa vezi ce le mai cearta....

Va pup si multa sanatate fetelor!

POZE

Irina + ingerasul Ioana
(3 ani si 10 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Noi, Slava Domnului, nu am avut probleme de sanatate de cand a inceput scoala/gradinita.

Marti am fost cu clasa lui Victor la piscina si m-am distrat teribil cu ei, sunt asa micuti si simpatici.

Vorbeam cu educatoarea lui Victor si mi-a zis ca Victoras nu tine bine foarfeca in mana cand taie ceva. Da, am vazut si io, dar nu ma lasa sa-i arat cum e bine, zice ca asa vrea el. Tine mana spre interior si nu are cum sa poate taia ceva. La fel si la creion cand deseneaza. Voi aveti probleme de motricitate fina la piticii vostrii? Ca eu am cu amandoi si mi-ar folosi niste idei cum sa-i ajut.

Pupicei si o zi frumoasa. Si SANATATE!

Nora
poze sept-oct 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Nici Diana nu s-a imbolnavit la camin pana acum! e tare vesela cand vine teatrul de papusi sau cand merg ei la teatru "cu artisti"! ii place mult sa picteze si sa coloreze!
e vioaie si agera si nu are stare!

Fetita mea Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001 http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Al meu copil tot se imbolnaveste... Din 9 sept pina acu' a stat deja de 2 ori acasa. Mor de oftica ccc ca de cite ori ma duc la gradi s-o iau aud numa' tuse in jurul meu si vad numa' "luminari" la copilasi. De ce i-or aduce in halul asta frate? Chiar nu se gindesc si la ceilalti? Evident ca nu...

Cind sta acasa fimea n-are nimic, cum se duce acolo, in 3 zile (max 5!) e cu viroza... Ma apuca disperarea zau...

Si am ramas si fara bona. Sint in galeata rau de tot...

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Buna dimineata mamici de 2001!

Noi dupa raceala de rigoare am trecut in otita. Am fost la ORList si ni s-a spus ca polipii sunt mariti si ne-a sugerat sa-i extirpam. Se pare ca asta a fost cauza otitei..
As vrea sa va cer si voua sfatul daca ati tecut voi sau copiii pirn asa ceva si daca rezultatele sunt intr-adevar pozitive (raceli si otite mai putine).

Va pup si astept raspunsuri

POZE

Irina + ingerasul Ioana
(3 ani si 11 luni)

Mergi la inceput

Irina, eu am trecut cu Ana printr-o operatie de polipi. Anul trecut in decembrie am operat-o la spit. Budimex, la dr. Gheorghe. Diagnosticul i-a fost pus dupa ce facuse 2 otite in interval de 2 luni, sforaia ingrozitor, vorbea nazal mai tot timpul, iar racelile se tineau lant si nu durau niciodata mai putin de 8 zile.

Dupa operatie pot sa-ti spun ca am vazut o imbunatatire simtitoare: toate racelile dureaza 3-4 zile (nu si tusea... ), sint mult mai rare - aici ar fi 2 motive: pina in septembrie n-a fost in colectivitate si a invatat sa-si sufle nasul foarte bine (lucru important!), nu a mai facut otite, doarme cu gura inchisa, nu mai sforaie.

Sper ca ti-am raspuns cit de cit la intrebare. Anul asta, pt. prima oara i-am facut si vaccinul antigripal (vinerea trecuta) si vad ca pina acum n-are nimic.

Fetele, sa ne tineti pumnii, ca de ieri mergem la gradi! Doamne-ajuta!

Carmen

(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Multumesc Pegasis ! Ioana nu e chiar in situatia in care a fost Ana ta, ea doar cand raceste i se infunda imediat nasul.In rest respira bine pe nas si are miros.
Pe de alta parte doctorita a zis ca ne mosteneste pe noi ca patologie deci exista si riscul sa recidiveze si atunci n-am facut nimic. Ne mai gandim.

POZE

Irina + ingerasul Ioana
(3 ani si 11 luni)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Pegasis

Noup, nu mai mergem... Am fost 3 zile si am luat o noua viroza. Cu nas infundat, tuse... tot tacimul... Cred ca o retrag pina la anul ca m-am plictisit de sportul asta.

Carmen

(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

quote:

quote:

Noup, nu mai mergem... Am fost 3 zile si am luat o noua viroza. Cu nas infundat, tuse... tot tacimul... Cred ca o retrag pina la anul ca m-am plictisit de sportul asta.

Carmen

(Enriyeu Castaldo)

Carmen, ai cu cine sa o lasi acasa??

Fetita mea Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001

http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea

Paginuta personala DC:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput