Metoda "Montignac"...intrebari

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns milana spune:

fetelor, spuneti-mi si mie: cartea lui montignac se gaseste in romania? ca maine-poimaine vine primavara (de am scapa odata de iarna asta ingrozitoare) si iar incep sa bocesc in fata sifonierului plin cu haine atat de miiiciii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONELU spune:

buna fetelor.vreau sa va rog si eu din suflet sa imi explicati si mie pe forum ca la totul despre metoda asta.ca eu una merg si la sauna si la fitness dar...mai am de dat jos bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONELU spune:

buna fetelor.vreau sa va rog si eu din suflet sa imi explicati si mie pe forum ca la totul despre metoda asta.ca eu una merg si la sauna si la fitness dar...mai am de dat jos bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

quote:
Originally posted by MONELU

MONA SI REMUS

Ce ai vrea sa stii?In mare parte s-a cam descris in ce consta dieta la acest subiect.E ceva ce n-ai inteles?

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

Irina sau Otilia spuneti-mi si mie va rog daca la Montignac poti sa mananci seminte de floarea soarelui, nuci, alune. Ca eu tin si post acum si cu chestiile astea mai inveselesc atmosfera.

Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by CameliaH

Irina sau Otilia spuneti-mi si mie va rog daca la Montignac poti sa mananci seminte de floarea soarelui, nuci, alune. Ca eu tin si post acum si cu chestiile astea mai inveselesc atmosfera.

Camelia... in general "rontaitul" ne face sa ne ingrasam, nu-i un obicei prea bun.

Uite ce contine 100 de grame de nuci:
calorii 670 colesterol 0
proteine 15,6
lipide 63,3
glucide 11,2

Alunele sunt ceva mai "cuminti":
calorii 625 colesterol 0
proteine 13
lipide 62,9
glucide 1,8

Pentru seminte de floarea-soarelui n-am gasit compozitia, dar probabil ca este aceasi cu a uleiului de floarea-soarelui, adica:
calorii 900 colesterol 0
proteine 0
lipide 100
glucide 0

Dupa cum vezi, toate sunt foarte grase, contin foarte multe lipide.
Parerea mea este ca nucile e mai bine sa le eviti, daca vrei sa slabesti mai repede, caci in afara de lipide au si ceva glucide, iar pentru alune si seminte, da, dar tinind cont de ele ca de o masa 'lipidica' si lasind timp destul pentru digestie intre acestea si o masa glucidica.

@+...
Otilia & La Adelita (8 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

As avea si eu vreo 4, 5 kile de slabit... Sa-mi spuna si mie cineva, pot sa tin regimul asta daca alaptez? ca n-am voie lapte, morcovi, care mie imi prind tare bine.Otilia, am inteles ca tu ai si o carte despre Montignac la femei, zice ceva de genul asta acolo? As avea si eu vroe 4, 5 kile de slabit...
Stiu ca pot lapte degresat, dar noi avem abonament la vacuta, e natural si tare bun...
intrebarea de baza e: poate acest regim sa influebteze cu ceva alaptatul?

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by Sabina

As avea si eu vreo 4, 5 kile de slabit... Sa-mi spuna si mie cineva, pot sa tin regimul asta daca alaptez? ca n-am voie lapte, morcovi, care mie imi prind tare bine.Otilia, am inteles ca tu ai si o carte despre Montignac la femei, zice ceva de genul asta acolo? As avea si eu vroe 4, 5 kile de slabit...
Stiu ca pot lapte degresat, dar noi avem abonament la vacuta, e natural si tare bun...
intrebarea de baza e: poate acest regim sa influebteze cu ceva alaptatul?

Sabina & Sofia Galagia

Draga Sabina,

M-a mai intrebat cineva pe mail acelasi lucru... Asa ca am cautat in cartea Montignac "special femme", dar despre alaptat nu am gasit... In schimb uite ce scrie despre femeile gravide:

"Timp de 9 luni, viitoarea mamica trebuie sa asigure o dezvoltare optima a bebelusului, fara ca pentru asta sa-si epuizeze propriile sale rezerve. De aceea alimentatia ei trebuie sa fie aleasa astfel incit sa-i asigure nutrimentele necesare repartizate armonios pe toata durata zilei.

Sfaturile nutritionale generale pe care noi le dam (in metoda Montignac) raspund la aceasta asteptare.

La pricipiile de baza, mai putem adauga :

- sa maninci pentru 2 nu e necesar, e mai bine sa maninci de 2 ori mai bine (calitativ)

- asigurati un aport corect de proteine animale (carne, pasare, peste, oua, lactate) dar si de proteine vegetale (alimente complete, leguminoase, derivate din soia)

Proteinele asigura efectul de « constructie » al bebeului. Sa evitam totusi sa consumam ficat mai mult de o data pe saptamina, pentru a evita riscul intoxicarii cu vitamina A. Trebuie de asemenea sa evitam carnea cruda (ca bifteckul tartar) sau crustaceele (risc de infectie)

- faceti plinul de CALCIU, o data pentru construirea scheletului copilului dar si pentru o protectie a stocului mamei. Mincati deci lactate la fiecare masa (lapte, brinza, iaurt)

- asigurati un aport corect de fluor privilegiind apele minerale care il contin (Badoit, Vichy…)

- asigurati un aport suficient de fier pentru a evita orice anemie, oboseala sau vulnerabilitate la infectii (carne, leguminoase, fructe uscate si oua)

- evitati orice carenta in acid folic

- consumati suficiente fibre pentru a evita orice constipatie. Trebuie deci consumat regulat : fructe, cruditati, legume verzi, salata, piine de cereale completa si leguminoase

- beti suficienta apa pentru a evita deshidratarea, pentru a favoriza tranzitul intestinal si a evita infectiile urinare. Normal, se evita alcoolul si putem bea maximum o jumatate de pahar de vin rosu spre sfirsitul mesei. Polifenolul continut de vinul rosu contribuie la ameliorarea circulatiei venoase.

- evitati luarea medicamentelor fara aviz medical

- mincati variat, astfel incit sa evitati orice carenta, dar si pentru a obisnui copilul cu o anume diversitate alimentara.

- nu fumati"

Dupa cum vezi, metoda se poate aplica cu succes chiar si in perioada sarcinii, deci o poti aplica si in timpul alaptarii.

Despre morcovi, poti consuma, dar cruzi, caci prin fierbere indicele glucimic creste la 85, cartofii sunt interzisi, sfecla rosie e interzisa, iar pentru lapte, el recomanda "écrémé", nu stiu la ce corespunde asta in RO, dar in carte explica faptul ca laptele complet (entier) contine atit lipide cit si glucide, asa incit nu-l putem include in metoda "disociata". Oricum eu stiam ca in timpul alaptatului nu prea se recomanda sa bem lapte, ci sa mincam lactate (brinza, iaurt, fromage blanc).

Acum tu faci cum poti, chiar si cu citeva mici exceptii, metoda asta tot merge bine, asa ca o poti incerca.

@+...
Otilia & La Adelita (8 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Multumesc, multumesc!
Pai chiar asa am si facut, am inceput de 6 zile si am slabit un kilogram.Din pacate, azi am mancat foarte putin ceva dulce, ca a fost ziua fiului meu vitreg...Sper sa nu pun imediat la loc !

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput