Metoda "Montignac"...intrebari

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Initial creeata de Veve

Ca tot reveni subiectul "diete" pe prima pagina,as vrea sa intreb si eu daca tine cineva acest regim disociat.Am niste nelamuriri si daca Otilia s-a hotarit sa-si arunce pc-u-n pod,pe cin' sa mai intreb???Heeeelp,pleaaaaasssse!

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)



Draga Veve,

Hai ca acum m-am trezit si eu si ti-am vazut mesajul...

Pai legumele nu se considera a fi alimente glucidice, pentru ca ele contin o cantitate infima de glucide si foarte multe fibre, care ajuta la stimularea digestiei.
De aceea legumele se pot combina cu orice si se maninca la orice masa.
Dar cred ca de cind ai pus intrebarea te-ai lamurit singura... Nu?
Mai sunt intrebari?

Pupici



@+...
Otilia & La Adelita (7 luni + 1/2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEXANDRA MUTU spune:

Acum am citit acest topic si chiar ca nu mai intelegeam nimic! Noroc ca exista Otilia...
...si daca va intereseaza iata un site interesant:
Pe acest site gasiti:
un "calculator nutritional" cu 136 alimente - o "sectiune de generalitati" despre proteine,vitamine... - o "sectiune descriptiva" ce se refera la calitati nutritive, medicale si cosmetice pt. 60 de alimente

www.nutritie.go.ro
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Mersi,Otilia!Intre timp m-am lamurit cu legumele.Acu' altu-i baiu:nu am gasit nicaieri o carte cu retete si m-am saturat de improvizatii!!!!
In rest,nimic de zis!Metoda da rezultate!

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

Fetelor dragelor, incerc si eu sa tin regimul asta faimos, dar eu ma ghidez numai dupa ce spuneti voi ca nu am gasit cartea. Asa ca vorba Irinei ziceti si voi cam ce mai mancati, eventual retete, da mai simple asa...

Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Fetelor, da' retetele astea le-ati vazut?

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3182&whichpage=1

Bine, ultimele retete (cele de pe a doua pagina) nu prea sunt Montignac, m-a cam luat valul, dar stiti voi, eliminati ce nu-i voie!

Si daca va plac si mai vreti, va mai spun!...


O primavara senina!...

@+...
Otilia & La Adelita (7 luni + 1/2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Da,Otilia!pe alea le stiam si mai am eu in carte vreo 2-3;da nu poti minca luni de zile doar 3-4 feluri de papa.Aaaaa,vroiam sa te mai intreb ceva:ce stii despre ceapa/usturoi ca in carte nu-i pomenit nimic;eu am banuit ca-s permise!?!?!
Camelia,daca crezi ca te ajuta,pot sa-ti dau niste meniuri pt.faza I;nu retete,meniuri.Pentru
MIC DEJUN:
<<<1 fruct(30' inainte),fulgi cereale,piine neagra,brinza vaci 0% grasime,lapte degresat,indulcitor sitetic
sau(doar in cazuri exceptionale)
<<<sunca/jambon/cirnati,brinza,smintina sau lapte,zaharina.
PRINZ:
<<<cruditati,peste/carne,legume permise(glucide bune),brinza
<<<salata ciuperci,pui fript,dovlecei gratinati,brinza
<<<cotlet porc,piure telina,brinza
<<<salata verde creata,pui la gratar,mazare verde,brinza
<<<sardine in ulei,cirnati francfurter,varza,brinza
<<<oua cu maioneza,antricot,vinete,brinza
<<<supa carne,rasol,napi/praz/varza,brinza
CINA:
-puteti minca la felul I o supa deasa din legume permise (napi,praz,telina,varza,etc)pe care o ingrosati pasind telina fiart de ex. si la care poti adauga si o lingura de smintina
<<<supa legume,zacusca,ochiuri,iaurt
<<<supa peste,sunca de Praga,salata,brinza
<<<supa legume,rosii umplute,salata,iaurt
<<<supa legume,pui cu maioneza,salata verde,brinza
<<<salata ciuperci,vinete umplute,salata verde,brinza vaci
<<<supa de ceapa,flan de ton,salata,brinza vaci.

Si ar mai fi citeva meniuri;daca te intereseaza mai scriu.

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Da, Veve, sigur ca ceapa si usturoiul sunt permise, chiar poti sa maninci cit vrei din ele si cu orice.

Cit despre retete...
Retetele Montignac nu sunt neaparat originale, ci sunt retete existente "adaptate" cu ingredientele permise de metoda lui.
De exemplu, tot timpul ca grasime folositi ulei de masline sau grasime de gisca, la sosurile la care in mod normal puneti faina - nu mai puneti, sau o inlocuiti cu praf de ciuperci deshidratate.

Tu, Veve, fana de mincare chinezeasca... Poti sa maninci, dar ai grija cu orezul!!! Si cu "benietele" alea cu faina prajite in ulei!!!

In rest, era o reteta de pui sau rata cu susan si cu legume excelenta... Cred ca o stii, nu?

Lasa ca o sa mai adaug citeva retete si pe forum.



@+...
Otilia & La Adelita (aproape 8 luni...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEXANDRA MUTU spune:

Buna fetelor,
Am facut rost de carte de la o taraba cu 60 mii lei.
PT.VEVE:
Ai spus in mod exceptional........zaharina....eu folosesc dimineata la cafea....ce spune in carte despre zaharina? eu nu am gasit....inca!Asa despre usturoi si ceapa...va cred ca se poate , dar este stiut ca ele dau balonari...asa ca ....eu le folosesc mai limitat.Pana acum vad ca da roade( asta in conditiile in care pana acum nu ma ajutat nimic!, nici o reteta adoptata...)...sa vedem mai departe!Ma simt minunat de cand nu mai sunt un balon, am renuntat la paine...si dulciuri total( paine doar o data pe zi, cateva frimituri!)Acu'nu se vede la cantar...inca!
Vroiam sa va intreb cum procedati cu bauturile...ce beti si cat..dar mai ales cand nu sunteti acasa, de exemplu in oras ce beti...
Spor la retete....
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Otilia,nu mai sunt fana de chinezari!Gata,la gunoi cu ele!Acu' suntem fani-sushi!Noroc ca-n orasel la noi nu e sushi decit la un singur restaurant,2 seri/luna si nu putem abuzaOricum noi la chinezarii mincam numai orez brun,dar chicken fingersii si shrimpii aia prjiti-n ou cu faina tare ne mai placeau!!De ziua lu' veve am profitat ca nu mincasem nici noi nici prietenii nostri chinezarii de mult timp,si-am facut masa chinezeasca; comandata la restaurant;asa c-am scapat si de gatit!Dar cred ca aia a fost masa de adio pt.chinese food...
Alexandra uite ca la faza cu zaharina nu stiu sa-ti spun exact;ce v-am scris voua era de pe niste conspecte pe care le tin lipite in bucatarie.Dar banuiesc ca orice indulcitor sintetic e ok;sa nu fie din sfecla de zahar sau glucoza.De exemplu la meniul de dimineata spune ca poti sa maninci brinza de vaci unsa pe piine si cu putina zaharina pt.gust...Aaaaa,tocmai am gasit(cap IX/pag.159).Deci sunt permisi indulcitorii de sinteza (zaharina,ciclamat,aspartam) doar temporar,pt.a ne dezobisnui treptat de gustul dulce;cica organismul,atunci cind percepe gustul dulce,se pregateste sa digere niste glucide care de fapt nu apar si se poate creea un dezechilibru.Asea ca fara dulce e cel mai bine

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucina spune:

Daca tot ziceam de retete am sa o scriu pe preferata mea-orez neprelucrat cu rosii-din Montignac.Se mananca la glucide.
Ingrediente
*Cam 250 orez neprelucrat
*1 kg rosii, sau 1 cutie rosii in bulion
*3-4 cepe medii
*putin ulei sau unt pt a cali ceapa

Cum se prepara
Orezul se spala se pune la fiert cu sare in apa rece.
Ceapa se taie marunt, se caleste in putin ulei pana se moaie.Se ia de pe foc
Separat se taie rosiile si ele marunt,se pun pe foc sa iasa un sos.Se da gust-sare, piper
Se pune sosul de rosii peste ceapa calita.Se amesteca, se da gust si se pune orezul fiert peste
Se pot pune si ciuperci.
Iese o nebunie!!!
Succes

Mergi la inceput