Cabane in Fagaras

Cabane in Fagaras | Autor: andora

Link direct la acest mesaj

Salutare iubitorilor de munte...
Eu sunt innebunita dupa M-tii Fagaras si as fi vrut sa intreb pe cei care au fost in ultimul an pe acolo... care mai sunt preturile practicate la cabane, care mai sunt noutatile pe trasee... fiindca mi-e un dor de munte de mor, la vara vreau sa merg cu sotul pana la Vf.Negoiu si vroiam sa stiu unde sa innoptam si eventual unde se poate sta mai bine cu cortul.
Multumiri!

PS: Stiu ca mai este un subiect despre Transfagarasan dar acolo posteaza mai mult cei care au masini... eu n-am

Andreea & Gogo (DN 10.10.2004)
<http://www.andora.bravehost.com/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Ah, ce amintiri frumoase! M-au apucat emotiile, creasta din Fagaras e una din cele mai frumoase amintiri... de acum multi ani!
Iti dai seama, deci, ca amintirile mele nu te pot ajuta prea mult, dar vei gasi aici mai multe informatii despre trasee, marcaje, preturi, conditii de cazare:
http://www.alpinet.org/main/stiri/stiri_ro_id_2098.html
http://www.alpinet.org/main/poteci/about_ro_id_16.html
Sunt multe articole recente, merita sa rasfoiesti putin site-ul.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Acum doia ani am fost in Fagaras, la Sambata de Sus, acolo e un peisaj super fain, conditii de cazare la vile, cabane..etc.
Era 500 000 pe noapte acum 2 ani la o vila unde am stat noi. Peisajul insa e deosebit.

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EmmaT spune:

Andora a fost la Sambata....(stiu eu)...are niste poze de la munte superbe!!! si a ajuns in multe locuri...unde putin se pot mandri ca au ajuns ....BRAVO!!!

Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Multumesc mult pt linkuri, Donia, mereu casc gura pe Alpinet, imi vin pe mail stirile saptamanale, dar informatii recente din Fagaras nu prea...
Anda, da, la Sambata e frumos, dar mai frumos e pe creasta...
Ema, da tu ai vazut pozele, dar de 2 ani n-am mai fost in Fagaras
Fetelor, si pt mine creasta e de vis, desi vremea e de cele mai multe ori capricioasa... Din pacate n-am facut decat Sambata-Balea si Barcaciu-Negoiu, dar la Vf Negoiu vrem sa mergem vara asta.. ne-am pierdut de tot antrenamentul si obisnuinta de a merge la munte dar speram sa revenim la calatoriile dinainte de bebe... hihi, si cand mai creste sa o luam si pe maimutica...

Mergi la inceput

Eventual pot vorbi cu cabanierii pt a face rost de preturi, dar poate aflu de aici pareri proaspete despre ei si trasee... Pt mine cabanierul de la Barcaciu (www.alpinet.org/main/search_ro_keyword_NEA PETRE_ss_4_sf_0.html" target="_blank">nea Petre) de exemplu e un om deosebit, acolo am fost ceruta de sotie de un Revelion, acolo era punctul de plecare in Fagaras...acest om - dupa o viata intreaga in Bucuresti-a avut puterea sa o ia de la inceput in munti si a invins si paralizia dupa un atac cerebral tot din dragoste de munte... abia astept sa mai ajung acolo...
La Podragu am citit pe Alpinet ca impresia generala e de mizerie si scumpete... dar cand am fost noi acum 2 ani administratora (o fosta parlmentara parca am inteles) se rastea la toti sa nu intre murdari in sala de mese.. afara era o ploaie mocaneasca ce ne intrase pana la piele...asa ca parea f severa dar corecta... de scump era scump, stiu ca o paine era 40.000 dar din cea mare rotunda... insa nu sunt corecte nici comentariile unora cum ca ar fi costat la Podragu in conditii mizere cat la un hotel cu apa calda...pai comparam o cabana in mijlocul muntelui, la 2000m, unde totul e adus de magarusi, cu un hotel care se aprovizioneaza "de dup colt"? Hai ca m-am aprins...
La Negoiu au fost mereu preturi cat de cat accesibile, iar camerele OK.. pe mine ma fascina WCul.. ca exista
In cabana am stat doar la Negoiu si Barcaciu, in rest doar cu cortul si o data in refugiul Vistea.. unde era o mizerie cruuuunta si un miros groaznic dar o caldura ce compensa toate neajunsurile... si de panorama nu mai zic...
Daca mai e cineva care vrea sa continuam topicul o sa pun si poze... si scuze daca totusi nu intereseaza subiectul... iertare ca m-am lungit.. noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Andreea, pune poze, te rugam!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Da, Andreea, as dori sa vad si eu poze!
Noi am facut un traseu de o saptamana pe creasta, in iunie, si am prins o vreme superba, ne-a plouat doar de doua ori. In rest vreme buna, vizibilitate buna... de vis. In cabane n-am prea dormit, ca ar fi insemnat sa coboram prea mult de pe creasta. Doar la Podragu am dormit o noapte, in rest cu cortul.
Cu un an inainte am fost intr-o tabara de marcaj impreuna cu Salvamontul si am refacut traseul si marcajele de la Valea Sambetei pana la Moldoveanu, inclusiv refugiul a fost construit atunci (sau refacut? nu mai stiu), de alta echipa din grupul nostru. A fost aventuros, am dat cu sapa, cu lopata, cu dinamita, se carau materiale cu elicopterul pe creasta... o, ce vremuri! Dar cat de mandra am fost mai tarziu cand am calcat pe poteca pe care am sapat-o cu manutele astea doua...
Acum inteleg ca parerile de pe Alpinet pot fi subiective, ca orice parere, nu? Dar macar se pot afla preturi. Din pacate, inteleg ca traseele si marcajele sunt cam proaste, dar daca deja stii traseul poate nu e nici un pericol.
Of, eu n-am mai vazut munti de un an si patru luni!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Neata fetele!
Lai, Donia, din pacate nu aveam aparat digital si pozele sunt normale si nici nu le-am scanat insa incerc sa le pun. Cred ca oricum nu vreti calitate neaparat . Donia ma faci invidioasa cu povestea ta.. e super sa calci pe cararuica pe care tu ai facut-o... si trebuie sa fi fost o adevarata aventura... ehehe....uf... Cu Alpinetul.. da, ramane sursa principala de informatii, si sunt si niste poze acolo de innebunesti de dor... Acum ma duc sa vad cum fac cu pozele... deocamdata doar trei:una pe Moldoveanu cand am fost prima oara acum vreo 4 ani, a doua facuta de jos spre Mold si Vistea intr-o dimineata din luna de miere si a treia cu o seara inainte de a doua cand ne-amhotarat sa ramanem acolo.. pentru mine era o fericire dupa cum se vede sa nu mai dorm in cort ci la caldurica in refugiu O sa mai pun poze, cred ca le fotografiez daca nu dati cu rosii ca de scanat nu am aparatura
Pupici!

Mergi la inceput

Donia, ati dormit singurei cu cortul pe creasta? Nu va apuca noaptea groaza? Noi am fost doar singuri si ne-a fost cam.... teama. Macar cu a treia persoana daca eram... Unde poti dormi bine sus? Noi de vreme buna am avut noroc doar in luna de miere cand am stat 4 zile si n-a plouat decat la inceput cateva ore...Cum se organizeaza taberele astea de refacut marcaje si refugii? Si intrebare.. Cand privesti de la Molodveanu in jos spre refugiul Vistea (cred ca asa ii zice, cel de piatra) in aceeasi vale mai exista un refugiu?? rosu cu cruce alba?? (sau invers). Ca am o mare dilema....

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EmmaT spune:

Andora sa nu ma dar am vazut ca ai pus poze Munte

Emma

Mergi la inceput