Copil cu un caracter puternic.Ajutor, nu stiu sa-l

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stoichitescu cristina spune:

Anca si eu am pus pe seama zodiei comportamnetul lui. Robert este berbec(24.03.2002), asa ca... Si eu si tatal lui suntem tot"berbeci".
M-am gindit de multe ori ca incapatinarea asta si ambitia cu care vrea el sa domine vine de la "informatia genetica" primita din tata in fiu. Inclusiv bunicul lui pe care il mosteneste foarte mult si la infatisare si la incapatinare, tot berbec este.Altfel este un copil extraordinar de inteligent si am observat ca povestile foarte repede constata ca sunt doar povesti si nu ma asculta oricit as indruga.
Robert are o papause-baietel-"Benone" si uneori am spus ca il iubesc pe Benone fiindca nu ma batesi pe el am sa-l dau la Baba Cloanta cind o s-o intilnesc. Ce crezi ca a facut? Mi-a zis ca atunci cind vine "Baba" il da pe Benone in locul lui. L-am intrebat cu cine se va mai juca si mi-a rapuns: "Kiki"(maimuta lui).In concluzie nu are teama de nimic ci doar vrea sa domine tot ce este in jurul lui.

Sper ca va renunta in curind la obiceiul acesta fiindca de citeva zile aplic metode citite aici si am observat ca nu se mai repede la noi dar de amenintat inca ne mai ameninta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Schimbarile nu vin repede intr-o saptamina. Ca sa poti intrepta si modela comportamenul unui copil iti trebuie mult timp si consistenta. Nu survine o schimbare asa de repede.

La noi merge tare bine (dar dupa luni de zile fara sa-mi schimb cintecul) sistemul de abtibilde si orarul. Pe frigider am montat intr-o parte orarul zilnic (sculat, mincat, mers la scoala, lectii, pian, etc). Pe partea cealalta am o foaie de hirtie cu luna respectiva (ca din calendar). Pentru fiecare lucru pe care ei il fac bine - ma asculta, se imbraca singuri, golesc masina de spalat vase, etc...primesc un abtibild. Daca nu ma asculta, abtibildul pleaca inapoi in plic. La sfirsitul saptaminii, daca au un anumit numar de abtibilduri, merg cu mine la magazinul de jucarii unde au o anumita limita de bani de cheltuit. Merge de minune sistemul asta (ce-i drept mi-a trebuit ceva timp si a trebuit sa-mi mentin baricadele).

Eu iti doresc success si rabdare, rabdare, rabdare si iar rabdare

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by stoichitescu cristina

Robert are o papause-baietel-"Benone" si uneori am spus ca il iubesc pe Benone fiindca nu ma batesi pe el am sa-l dau la Baba Cloanta cind o s-o intilnesc. Ce crezi ca a facut? Mi-a zis ca atunci cind vine "Baba" il da pe Benone in locul lui. L-am intrebat cu cine se va mai juca si mi-a rapuns: "Kiki"(maimuta lui).In concluzie nu are teama de nimic ci doar vrea sa domine tot ce este in jurul lui.
csth

Sincer Cristina - incearca sa nu il mai sperii. Baba Cloanta, schimbatul cu alt copil... sa nu te trezesti ca incepe sa aiba cosmaruri sau ca mai rau incepe sa faca pipi noaptea in somn. Asa au patit niste prieteni cu copilul lor de 4 ani. Erau apoi disperati saracii!
Evita sa ii creezi spaime. Nu cred ca sunt o solutie.

Luminita si www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

quote:
Originally posted by ocebine

golesc masina de spalat case, etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stoichitescu cristina spune:

Spic de griu, nu vreau sa par fara suflet ;nici nu sunt- realizezi asta cred... Chestia cu Baba a fost doar o data pina am capatat raspunsul de care spuneam dupa care am renuntat. Am incercat si eu diverse variante . Acum observ ca merge faza in care eu nu-i dau atentie dar ii spun ca pina cind nu se poarta frumos nu-i mai vorbesc...Isi schimba imediat atitudinea . De aceea am si deschis subiectul acesta fiindca chiar nu stiu ce sa mai incerc dar cred ca pina la urma tot incercind am sa-l zapacesc pe bietul copil.
AStazi insa nu a avut deloc iesiri "nenaturale " si daca ma gindesc bine nici ieri nu au fost conflicte.

quote:
Nu vreau sa il vad pe David mintind si ptr asta vreau ca nici un membru al familei sa nu spuna o minciuna oricat de nevinovata. Ptr ca daca David va spune intr-o zi o minciuna, sa ii pot spune: "ne-ai vazut pe noi mintind? de ce o faci?"
Asta e parerea mea.

Si eu il intreb pe Robert daca asa a vazut el ca noi ne batem intre noi dar nu are nici un efect.

Mergi la inceput