Asociatia parintilor adoptatori

Asociatia parintilor adoptatori | Autor: oana_mm

Link direct la acest mesaj

Am creat un subiect separat pentru ca in partea cealalta este corect sa ramana de discutat strict problemele legate de pasii si procedurile pentru adoptie.

Deci, revenind la subiect, eu am propus infiintarea unei asociatii non-profit pentru parintii adoptatori. Daca suntem mai multe care cadem de acord cu acest lucru, eu m-as apuca de treaba pentru infiintare chiar de luni.
Asadar lista in prezent este urmatoarea:
Aiuras
Florypop
Oana_mm

Pe masura ce ne vom inmulti voi face update la aceasta lista ca sa ramana in permanenta pe prima pagina a topicului.

Va pupam pe toate,


Oana si bb Eric (20.05.2004)
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm
http://www.divertastore.com

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Daca ai nevoie de ajutor cu ceva te rog spune-mi.
Va asteptam sa fim cat mai multi....

Pupici,


Flory si Andrei (27 Nov 2004)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/florypop/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Si eu voi incerca sa ajut, daca pot.

Nu ar trebui insa sa existe un "scop" pentru aceasta organizatie? Poate ar trebui sa faca urmatoarele:
- sa ofere informatii viitorilor parinti adoptatori (dar oare nu exista si siteul oficial al ORA si alte unor DPC-uri din tara?);
- sa adreseze autoritatilor propuneri de imbunatatire a legislatiei in domeniu (adica si adoptii internationale);
- sa organizeze actiuni de popularizare a ADOPTIEI, pentru ca nimeni sa nu mai strambe din nas si sa comenteze in sens negativ;
- sa organizeze intalniri ale famiilor adoptatoare (actuale si viitoare), pentru schimb de experienta si pentru socializarea copiilor cu altii asemenea lor;
- sa asigure asistenta psihologica parintilor si copiilor, atat inaintea adoptiei cat si, mai ales, dupa (stiu ca mai exista o fundatie care face asta, am undeva info despre ea);
- altceva? nu-mi vine acum in cap.

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Am revenit pt ca trebuia sa spun ceva:

Eu stiu din proprie experienta cat este de important sa gasesti undeva informatii si sprijin, inclusiv moral, sfaturi, experiente, incurajari. Daca nu exista DC, daca nu existau Liliana si Gabriela (Qsar) eu nu stiu cum as fi fost acum. Poate as fi realizat acelasi lucru, dar cu mult mai mult efort si consum psihic. Le multumesc din suflet , si-o sa le multumesc ori de cate ori o sa prind ocazia

Acesta este doar unul din motivele pentru care este nevoie de aceasta asociatie.

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns o mamica fericita spune:

am scris si in partea cealalta sunt pentru
Lorelei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Ideal ar fi sa putem asigura nu numai asistenta psihologica ci asistenta de la inceputul procesului de adoptie si pana la final.

Si iarasi ar fi frumos ca in timp sa gasim si ceva sponsori pentru intalnirile asociatiei si un sediu.....visez.....dar e frumos...

Va pup,



Flory si Andrei (27 Nov 2004)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/florypop/my_photos

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Fetelor si eu sunt de acord, dar ma gandesc ca ar trebui sa stim mai clar ce presupune asta. Pentru ca toate avem copiii mici si timpul disponibil redus, iar daca vrem sa facem ceva serios trebuie sa ne organizam foarte bine ca sa ne iasa treaba. Eu una spun direct, daca pot ajuta cu ceva de acasa e bine, de deplasat mi-e mai greu (pentru ca nu am masina) dar nu imposibil. Dar numai sa spuneti si ajut cum pot!
Deci Oana sau care aveti idee de ce avem de facut si de ce e nevoie puneti pe lista pe aici ca sa vedem care cu ce poate ajuta.


Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria spune:

contati si pe mine

& Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Daca pot ajuta cu ceva sunt aici, doar ca sunt in Moldova.

carmen
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Am sa ma gandesc si am sa pun pe hartie toate ideile care imi vin.
Oricum dupa parerea mea ar trebui sa existe si un mod de consultanta juridica la indemana si desfasurat prin asociatie.
Totodata ar trebui sa putem crea o baza de date care sa contina informatii detaliate despre ce inseamna un copil adoptabil, care sunt prevederile legii, si pornind de aici sa creem si o baza de date a copiilor adoptabili, pentru a facilita accesul parintilor la leaganele, centrele de plasament, etc unde pot merge. Din cate imi amintesc eu, am fost complet derutata dupa ce am primit ok-ul pentru atestat si am inceput sa ma intreb incotro sa o apuc.
Am cautat odata pe un site american de adoptii si mi s-a parut extraordinar de bine gandit. Daca il gasesc am sa va dau adresa pentru a incerca sa facem ceva asemanator.
O alta propunere ar fi sa folosim fondurile pe care le-am putea aduna pentru ajutorarea celor care nu sunt adoptabili. Am putea face traduceri de carti pentru parintii adoptatori. Sunt foarte necesare. La fel de necesare ca si cele pentru sarcina si travaliu.
Cred ca ideea de baza este sa facem tot ce se poate face pentru a-i ajuta pe cei care vin din urma noastra, hotarati sa adopte, dar si celor care inca se zbat in ghearele lui "nu putem avea copii! ce sa ne facem!!!".
Eu de luni ma iau de treaba. Avocata care s-a ocupat de infiintarea asociatiei mele s-ar putea ocupa si acuma. Asta daca nu cumva este cineva amator sa se ocupe de asta printre voi. Totodata ne trebuie un contabil autorizat care sa aiba si calitatea de cenzor. Ca sediu ... eu pun deocamdata la bataie apartamentul in regim de comodat. Nu sunt convinsa ca se poate deoarece este si pe Lamaze. Astept in continuare sugestii.
Ah!!! Chiar nu conteaza in ce parte a tarii ne aflam!! Ideea este sa "tragem toate la aceeasi caruta".
Va pup,

Oana si bb Eric (20.05.2004)
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm
http://www.divertastore.com

Mergi la inceput