sarcina la 40 ani
Un salut tuturor! Am ramas de 2 ori insarcinata. Prima data a fost un avort spontan. Apoi am fost sfatuita sa renunt la o alta sarcina pentru ca nu a fost interpretat rezultatul analizelor de sarcina in mod corect. Acum am aproape 40 de ani si de 2 ani nu am reusit inca o sarcina. Sotul meu are oligospermie. Stie cineva despre monitorizare ecografica mai mult? Se poate face si fara internare?
Raspunsuri
asteryaro spune:
Monitorizarea echografica inseamna cateva drumuri la ginecolog, nu internare, incepand cu ziua 9 a CM, sau functie de lungimea ciclului menstrual. se face pana dupa ovulatie, pt. a avea certitudinea ca foliculul a eclatat (s-a spart) si nu s-a transformat intr-un chist.
liluta spune:
Multumesc soricelule pentru raspunsul tau rapid. Acum ai putea sa ma indrumi si spre un astfel de cabinet, banuiesc ca particular nu?
asteryaro spune:
Draga liluta, monit. se face cu echo prevazut cu sonda endovaginala. nu stiu din ce oras esti. in Buc. este oferta mare de asemena aparate. trebuie sa gasesti un medic devotat... tinem legatura!
liluta spune:
Nu mi-am dat seama sa spun. Eu sunt din Bucuresti.
Am citit despre monitorizarea ecografica de curand si cu toate ca am fost de multe ori la medic pentru problema "copilasul asteptat", nu mi s-a spus niciodata despre posibilitatea asta. Acum ma gandesc sa merg la alt medic, chiar mi-a recomandat o prietena pe cineva la Polizu. Sunt destul de dezamagita de cei cu care am venit in contact pana acum. Din analizele pe care le-am facut se pare ca eu nu as avea nici o problema. Totusi as vrea sa stiu sigur ca exista o ovulatie corecta, lunara. Asa m-am gandit ca poate ar fi buna o monitorizare ecografica.
asteryaro spune:
Da, te-ai gandit foarte bine. Eu implinesc 33 de ani, organismul nu mai este atat de tanar si mi-e tare teama de o menopauza precoce... (n-are nici o noima ce-am scris... scuze). Voiam sa spun ca este foarte bine sa-ti uraresti ovulatia lunar, facand monitorizare echo.
tinem legatura!
ardit spune:
eu sunt copil nascut la 43 de ani, este adevarat insa ca mamele noastre erau mai..zdravene! dar nu dispera!
monitorizare echografica intravaginala poti sa o faci fie la un cabinet particular fie la un spital, vorbesti de o trimitere cu un dr.gineco sau de familie. Sunt multe spitale care au echograf intravaginal, filantropia are sigur verificat de moa, procedura este simpla, complet nedureroasa, trebuie sa gasesti un dr.si un echograf accesibile pentru ca mergand de cateva ori pe luna, sa nu stai cu orele sa astepti.
la varsta asta important este sa faci si analize hormonale, este ceva legat si de rezerva ovariana