HPV Papiloma virus

HPV Papiloma virus | Autor: Avalon

Link direct la acest mesaj

Sunt foarte derutata... azi am fost la un control ginecologic si mi s-a comunicat ca am o leziune pe vulva cauzata de papiloma virus.

Eu am facut testul papanicolau in urma cu 6 luni, analize de secretie vaginala (chlamydia, ureeaplasma, mycoplasma) si au fost foarte bune. Am un singur partener sexual de foarte multi ani... Nu inteleg, cum puteam sa dobandesc asa ceva??? Si cum ma poate impiedica asa ceva sa obtin o sarcina?

Please, a mai patit cineva asta? Este cauza de infertilitate? Este posibil ca dr. sa se fi inselat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Avalon, HPV se depisteaza numai la secretie, poate ca ai o rana, dar asta nu inseamna neaparat ca rana a fost cauzata de papiloma virus, cu atat mai mult ca nu ai avut si alti parteneri
Eu zic sa mai consulti si un alt medic.
Succes!

If hope were not, heart would break.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaniaau spune:

Buna seara Avalon

Stai linistita ca nu ai patit nimic grav.
Virusul acesta este de foarte multe feluri, se ia foarte usor, doar atingind pe cineva care este purtator de virus. Ramine in corp in stare latenta si apare sub diverse forme, pe piele, pe degete, in zona genitala si anala, pe fata, oriunde. Organismul lupta singur sa elimine acest virus, dar ia mai mult timp.
Trebuie sa iti intaresti sistemul imunitar cu un regim alimentar adecvat, iar local se fac tamponari cu o solutie pe care ti-o da doctorul cu reteta. Sint mai multe metode de tratament local, dar numai doctorul este cel care hotaraste.

Eu tin minte ca am avut odata pe deget, cind eram mai mica, un fel de neg micut, care a disparut singur. Acum ma gindesc ca eu aveam de mult timp acest virus luat de pe undeva, cind eram doar copil.

Nu iti mai face probleme ca ai luat virusul prin contact sexual. Condiloamele apar oriunde, fara legatura cu locul de contaminare.

Cind am fost eu prima data la doctor mi-a spus ca trece singur. Dar am asteptat citeva luni si s-au inmultit in loc sa treaca. Atunci am primit reteta pentru Condyline pe care am aplicat-o timp de 3 zile, dimineata si seara, apoi 4 zile pauza si a doua saptamina din nou 3 zile. Doctora mi-a spus ca se poate sa treaca dupa prima saptamina, iar daca nu trece sa dau in continuare a doua saptamina. Intr-adevar, dupa a doua saptamina nu a mai ramas nimic si nici nu a mai aparut. Cred ca au trecut 2-3 ani de atunci.

HPV nu este motiv de infertilitate. Este bine sa tratezi boala inainte sa ramii gravida. Dar si daca apare in timpul sarcinii nu vei avea probleme.

Sper ca ti-am raspuns la intrebari si iti doresc multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Va multumesc din suflet , m-am mai linistit putin, dar tot sunt ingrijorata pentru ca dr. zicea ceva de cauterizare si mor de frica !

Romaniaau, inteleg ca exista si niste solutii care se pot aplica local? O sa merg si la alt medic sa vad daca spune acelasi lucru si daca este adevarat , atunci poate imi prescrie o reteta si scap de cauterizare, offf...

Sunt foarte suparata pentru ca am banuiala ca am luat prostia asta in urma unui alt control ginecologic la un spital, sunt obsedata de faptul ca nu erau ustensilele alea sterilizate!!! Pentru ca nu am avut pana la varsta asta niciodata vreo infectie, rana pe col, absolut nimic! Si acum, iata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otylya20032003 spune:

Buna Avalon.
Si eu am fost suspecta de hpv si mi se spusese sa-mi fac tipizare hpv din secretie. Nu am mai apucat ptr ca am ramas insarcinata si cand am fost la control la medicul meu la care mai mersesem de cateva ori (specific ca suspiciunea de hpv mi-a fost pusa de un alt dr din Bucuresti)acesta mi-a spus ca am colul curat. Deci parerea mea este sa mai ceri o a doua opinie iar daca intradevar se adevereste ca ai hpv din cate am inteles il ai localizat la nivelul vulvei. Asta este foarte bine deaorece se trateaza mult mai usor decat la nivelul colului.O prietena de-a mea a fost in situatia ta si dupa 10 sedinte de tratament local(nu mai stiu solutia respectiva) se pare ca este bine. Despre modul in care l-ai contactat aceasat este o boala cu transmitere sexuala, dar la fel ca si in cazul tau eu am avut doar un partener sexual , sotul meu la fel deci daca intr-adevar reiesea ca am hpv singurul mod de contaminare ramanea controalele ginecologice.
Te pup!
AStept vesti de la tine si fi optimista!

Mergi la inceput

Avalon,
Solutia apoasa care se aplica cu un betisor cu vata steril se numeste Condyline, sau poate avea si alte denumiri comerciale. Eu am avut exact ca tine, in zona vulvara. Prima data mi le-a cauterizat, dar au aparut din nou dupa o luna, apoi au trecut dupa doua saptamini de tratament local. Numai doctorul hotaraste ce ti se potriveste.
Ramina la convingerea ca HPV se poate lua si fara contact sexual cu o persoana infectata. Virusul se ia accidental si ramine latent in corp mai mult luni sau ani pina cind apar simptome.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Am cautat pe net tot ce e legat de asta, la clinica virtuala chiar e un subiect pe 4 pagini... m-am luat cu mainile de cap ce am citit acolo...

Otylya, sunt din ce in ce mai convinsa ca daca am asa ceva am luat virusul in urma unui control ginecologic in urma cu o luna! Te pup si iti doresc o sarcina usoara, bebe sanatos si frumos!

Romaniaau, te sacai putin cu inca o intrebare: tie cum ti s-au depistat? In urma unui simplu control, sau ai facut si alte analize? Sau cum se manifesta? Ca eu m-am uitat o gramada si nu vad mai nimic, in afara de o zona foarte-foarte mica ca o eroziune, nu ma doare, decat o usooooara jena (cred ca e si imaginatia mea, acum ca mi s-a spus asta), dar nu vad nici o excrescenta... sa mai astept sa vad daca apare ceva? La tine cum a aparut?

Va pup si va multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Avalon, iti spun si tie ce am mai scris unei fete de aici de pe forum. In primul rand nu te stresa, ca nu ajuta deloc.

In al doilea rand, incearca sa iti imbunatatesti intre timp si sistemul imunitar (HPV apare pe fondul unui sistem imunitar slabit). De HPV nu scapi, ci doar trebuie sa indepartezi forma activa, adica papiloamele, iar cand ele dispar, virusul intra in perioada latenta. Si va trebui sa ai mai mare grija cu sistemul imunitar de acum incolo...

In al treilea rand, medicamentul cel mai uzitat e podofolina (ti-o aplici singura, dar asta depinde de localizarea condiloamelor si de cat de multe ai; daca sunt multe si/sau in interiorul vaginului sau pe col trebuie sa iti aplice tratamentul medicul ginecolog). Daaaar, am auzit cazuri in care podofilina nu a dat rezultatele scontate nici dupa 1 luna de tratament zilnic. De aceea, eu ti-as sugera sa mergi la medic si sa intrebi de Condyline - contie substanta activa podofilotoxina, dar e mai pur si are un efect mai rapid.

In al patrulea rand, HPV nu se transmite DOAR sexual. Tulpina virala care duce la aparitia papiloamelor la nivel vaginal e una din cateva sute si o poti lua prin atingere cu obiecte contaminate (prietena mea a luat virusul de la o toaleta publica de undeva de pe drumul Sinaia-Bucuresti, asta in conditiile in care nu s-a atins de toaleta, ci doar nu curgea apa la chiuveta. Drumul de acolo pana acasa la ea era lung, ea era cu maxi-taxi si nu a avut unde sa se spele pana nu au oprit din nou in Brasov. Trage tu concluziile...)

Ginecologul trebuie sa iti faca un examen amanuntit si niste teste de secretie pentru a determina tulpina virala - exista cateva care netratate pot in timp duce la cancer de col. Nu vreau sa te impacientez, ci doar e o chestie care ar trebui sa fie de rutina in asemenea cazuri. Poti sta linistita, de cele mai multe ori infectia e cu virus HPV din categoria celor benigne, dar e bine sa fii sigura.

Trebuie sa trataezi orice leziuni, eroziuni etc, chiar daca nu ai excrescente. Atata timp cat ai asemenea leziuni inseamna ca virusul e activ (normal ca faci sex cu prezervativ) si poti sa il transmiti si la partener. Ideal e sa mearga si partenerul tau la un control la un medic dermato-venerolog pentru a determina daca a contactat si el acest virus. Ca veti risca sa vi-l activati de la unul la altul si sa iti apara in vagin, pe col, etc.

HPV face parte din categoria virusurilor gen Herpes. Adica, il iei o data si ramai cu el legat de tine. Nu exista tratament radical, ci doar tratezi leziunile in momentul in care ele apar, semn ca virusul s-a activat. In rest, ramane in stare latenta, asa cum am mai zis, pana la un moment in care sistemul imunitar e slabit rau. Si poate sta latent ani intregi. Repet: nu il iei si imediat iti si ies papiloame. Poti lua acest virus in orice moment, poti fi purtator si sa nu ai nimic, sa nu iti poata fi depistat decat daca se activeaza (si se transmite DOAR cand e activ!!!)

Daca aceste excrescente sunt multe (au aspect de buchetele de conopida), uneori medicul prescrie pe langa tratamentul local si imunostimulatoare Isoprinosine - dar la tine nu e cazul!

Am cotrobait si pe DC si am gasit urmatoarele info mai relevante:

quote:
Originally posted by arian

quote:
Originally posted by mama lia

acum doi ani am 'reusit' sa contactez o BTS - papilomatoza vaginala. mi-am luat sotul (evident ca aveam amindoi) si am mers la ginecolog. ne-a recomandat unguent cu podofilina. ne-am tratat cca 6 luni si unele condiloame treceau, dar apareau altele. ne-am dus iar la doctor si ne-a recomandat Condylinne. sotul meu a scapat imediat, dar la mine dispar.....apoi dupa cca o luna reapar.....
precizez ca de la aparitia bolii am facut sex protejat.
am facut chiar si o cauterizare....dar ......in maxim o luna de zile micii monstri au reaparut!!!!
deja sunt disperata......ce sa mai fac, cum sa mai luptcu boala?

Mamico Lia,

Tratamentul care ti-a fost administrat este impecabil... Din pacate se pare ca niciodata nu s-a realizat indepartarea in totalitate a celulelor infectate de papilomavirus, cel putin la tine (inteleg ca sotul s-a vindecat).

Din moment ce vindecarea a intervenit la sot, dar nu si la tine, presupun ca aplicarea Condylin-ului s-a efectuat corect (de 2 ori pe zi, 3-4 zile), dar la tine exista probabil si condiloame intravaginale, nu numai vulvare. De aceea ti-as sugera sa te duci din nou la ginecologul sau dermatologul care te-a tratat si sa ceri o noua examinare, de aceasta data cu atentie deosebita privind depistarea eventualelor condiloame in interiorul vaginului sau chiar pe colul uterin.

Fie ca se depisteaza sau nu condiloame intravaginale, eu as trece la cauterizare chimica cu acid tricloracetic (acidul pe care il caut eu insumi de luni de zile, si nu se gaseste...). Acesta poate fi aplicat cu ceva mai amre larghete, nu numai strict pe condiloame, ci si pe zonele imediat invecinate. Chiar daca se vor produce cauterizari mai intinse, cel putin se asigura distrugerea tuturor celulelor infectate papilomaviral. Daca leziunile sunt in suprafata mai mare decat 4cmp, sau mai numeroase de 6, e necesara electrocauterizarea sau, preferabil, criocauterizarea (cauterizare prin inghetare).

Daca amicii mei de pe forum care mi-au dat o speranta in procurarea de acid tricloracetic din strainatate vor reusi sa faca rost de substanta si sa mi-o aduca, iti sugerez sa iti iei concediu, sa vii frumos la mare si sa ma vizitezi zilnic la policlinica pentru cca 10-15 min, timp de 7-10 zile. Vom face cauterizare extinsa cu tricloracetic (nu doare!!!) si vom vedea daca mai apar "micii monstri" (slabe sperante pt ei...). Chiar daca exista papiloame intravaginale, tricloraceticul poate fi aplicat si acolo, deci o cale de rezolvare vom gasi...

Pana una-alta, continua sa folosesti Condylin-ul pe leziunile vulvare, dar nu intarzia sa te supui unui nou examen pt stabilirea existentei sau absentei condiloamelor vaginale si/sau cervicale.

Sper sa nu fie nevoie sa ne vedem la vara, dar pt orice eventualitate, tine contactul cu mine, pt a te anunta daca am facut rost de acid tricloracetic.

Multa sanatate. Adi

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput

Avalon, nu e nici o problema, pune cit mai multe intrebari ca sa intelegi bine ce se intimpla si sa nu mai fii inspaimintata. Asa am fost si eu cind am aflat ce am, dar m-am calmat dupa ce am vazut ca nu mai am nimic dupa tratament.
Eu am vazut la inceput ca in zona vulvara mi-a aparut un condilom mic. Am fost imediat la doctor si a recumoscut imediat condilomatoza data de HPV. Mi-a spus ca daca am contact cu acelasi partener, o sa se obisnuasca organismul si in max 3 luni o sa treaca singur.
Nu a fost chiar asa. Eu am un singur partener, dar condiloamele s-au inmultit, iar dupa 3 luni am fost iar la control. Atunci mi le-a cauterizat. Iti face anestezie locala si nu simti nimic.
Dupa o luna de la cauterizare au aparut iar condiloame mici. Iar am fost la doctor si atunci mi-a dat solutia aceea apoasa, Condyline, sa o aplic cu betisorul cu vata dimineata si seara, timp de 3 zile pe saptamina, apoi sa fac pauza 4 zile si sa continui iar 3 zile, daca mai este nevoie. Atunci mi-a spus ca se poate sa treaca dupa prima saptamina de tratament. A fost nevoie si de a doua saptamina de tratament, dar de atunci nu au mai aparut niciodata.
Am facut periodic, odata la 3 luni, test Papa-Nicolau si nu a mai iesit acest virus prezent.
Deci se poate.

HPV nu se manifesta numai prin excrescente, poate apare si ca niste pete. Doctorul poate face analize care determina precis tipul virusului si in functie de asta stabileste tratamentul.

Multa sanatate si iti raspund cu drag daca mai ai intrebari.

Mergi la inceput

Romaniaau, adimercedes, va multumesc din suflet! O sa va mai sacai putin, nu scapati de mine asa usor !

Vreau sa fac analiza de secretie pt. a sti exact daca am virusul, stiti cumva care este denumirea analizei? Sau e suficient sa fac Papanicolau?

Apoi, aplicarea acestei solutii - condyline, este dureroasa? Este adevarat ca lasa 'carne vie'?

Va pup, fete dragute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by Avalon

Romaniaau, adimercedes, va multumesc din suflet! O sa va mai sacai putin, nu scapati de mine asa usor !

Vreau sa fac analiza de secretie pt. a sti exact daca am virusul, stiti cumva care este denumirea analizei? Sau e suficient sa fac Papanicolau?

Apoi, aplicarea acestei solutii - condyline, este dureroasa? Este adevarat ca lasa 'carne vie'?

Va pup, fete dragute

Avalon, analiza HPV se face din secretie, dar daca medicul nu iti zice el ca iti face analiza respectiva (asa ar fi normal), e bine sa ii sugerezi tu, pentru a fi sigura ca stii exact cum stai. Ii spui ca ai vrea sa iti determine tipul de HPV pentru a sti din ce categorie face parte si pentru a te asigura ca e tulpina benigna.

Aplicarea Condyline-nului nu ar trebui sa fie dureroasa, atata timp cat e aplicata DOAR pe leziuni (doare atunci cand e aplicata pe pielea neafectata si o necrozeaza, adica pielea respectiva moare, va veni jos, va lasa "carne vie", asa cum zici tu). Condyline are un aplicator special - tii minte cum faceam bule de sapun??? Inchipuie-ti ustensila aia prin care suflai. Asa arata aplicatorul, dar, bineinteles, e muuuult mai mic (mai mic decat o scobitoare). Substanta formeaza o pelicula pe aplicator, iar tu vei putea astfel aplica substanta EXACT pe zonele afectate, fara a atinge restul pielii. Aplicarea cu betigase de vata e cam dezavantajoasa tocmai din aceasta cauza!!!

Multa sanatate, Adi

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput