Rog reguli cateva jocuri din copilarie

Rog reguli cateva jocuri din copilarie | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Nu imi amintesc exact regulile asa ca daca le stiti va rog confirmati-mi sau corectati-ma. Multumesc frumos.
Pt. ce varta sunt, cati participanti, etc...?
- Pacalici (se impart toate cartile, se fac perechi si cine ramane cu Pacaliciul pierde si primeste pedeapsa? Este cumva jocul "Fekete Peter" tot pacalici? Cred ca-i unguresc, il am din copilarie (vechi de vreo 30 de ani), nu mai am cutia cu instructiunile si seamana cu Pacalici. Il stie cineva?)
- lotto cu flori/ animale etc. Se impart "cartile" si plansele si apoi cine le completeaza primul castiga?
-joc cu jumatati de animale, oameni, personaje etc. Potrivesti jumatatile si mai e ceva de facut sau este doar pt. copilasi mititei si asta-i tot? Are vreun nume?
Ce alte jocuri asemanatoare ar mai fi?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

ML,primul joc de care povesteai este Popa Prostu,io asa imi aduc aminte ca-i spune.Sa fac perechi cum spuneai,toata lumea are 4 carti in mina ,numai un jucator are 5.Se dau repede din mina in mina cartile,pina faci 4 de acelasi fel.
De celelalte nu stiu sa-ti spun ,cred ca jumatatile alea se potriveau si atit,nu cred ca erau mai multe reguli.

Elena si pisicutza Amelie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Multumesc frumos.
Inseamna ca gresesc. La jocul meu (Fekete Peter) se fac perechi cartile cate doua: un bucatar si o bucatareasa, un politai (agent de circulatie) si o politista, un scolar si o scolarita ...
Sa le fie mai usor copiilor, fiecare carte de joc are in coltul stang (sus) un simbol (bucatarii o lingura si un tel, politaii un fluier, scolarii o carte etc.). Sigurul care nu are pereche este Fekete asta care-i un cosar. Asta sa fie Pacaliciul?
Chiar daca nu ati auzit de Fekete, cum se joaca de fapt Pacalici? Chiar nu stie nimeni?

Mergi la inceput

Mi-a dat prin cap acum sa pun pe Google Fekete Peter si uite ca l-am gasit:
http://a_pollett.tripod.com/cards4.htm

Mergi la inceput

Le-am gasit si pe celelalte (lotto si jocul jumatatilor) tot pe Google asa ca am rezolvat-o.

Mergi la inceput