Ati botezat copii?
Raspunsuri - Pagina 4
iliuta spune:
Prima data am botezat cu parintii la 11 ani(un verisor), a doua oara la 15 ( o verisoara), si a treia la 18(alta verisoara). A patra oara voi boteza sambata 27/08/2005 cu sotul meu de data asta , un baietel la Timisoara.
Mihaela
bonita spune:
Si eu am botezat un baietel,noi suntem ortodocsi ,el catolic.Este o scumpete....are 9 luni.
Obligatii....cele de la botez(lumanare,hainite,preot ),dar cele mai mari si pentru care vom raspunde la Dreapta Judecata sunt cele ce tin de credinta.Asta este mai mult in sarcina noastra,a parintilor spirituali,decat a parintilor biologici.
Tare mult as vrea sa mai botez un copil,dar n-as putea sa botez un copil abandonat,mi-ar fi fffff greu ca dupa o vizita sau o zi petrecuta cu el sa-l las singur,acolo in orfelinat
Nicky
ingerash spune:
eu vreau sa botez un copilash de la orfelinat, da trebe sa mai cresc sa am posibilitati sa ma ocup de el, imi doresc f m asta
Doris-Alina spune:
Eu am cununat 4 perechi de tineri, si am botezat 4 finuti minunati, 2 baietei si 2 fetite.
La botez, am platit taxa la biserica preotul, am luat lumanarea, le-am cumparat trusoul, la baietei le-am facut bratari de aur, la fetite le-am luat cercei.
Nu uit niciodata de zilele lor de nastere, de Craciun, de Paste, de 1 iunie, dar nu numai atat.
Suntem foarte apropiati, eu le sunt ca a doua mama,toti ma stiga: Nasica!
De cate ori merg la ei in vizita, le duc cate cava, dupa posibilitati, jucarii, dulciuri, fructe.
Nici ei nu uita sa vina la noi, si e atat de frumos la Sarbatori, cand casa e plina...
Consider ca a fi nasa de botez, e foarte important.
Esti a doua mama.
Stiu de fiecare data cand sunt bolnavi, cand le-a iesit primul dinte, am fost langa ei cand au facut primii pasi...
E minunat!
Sa-mi traiasca finutii si voua la fel!
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Portofoliu INES
POZE CU NOI
irina.c. spune:
quote:Da,asta e dureros,ca multi nu se gandesc decat la partea ceremoniala a botezului,si nu constientizeaza ce responsabilitate si-au luat inaintea lui Dumnezeu,aceea de a-l ajuta pe fin sa creasca in credinta ortodoxa si sa-si respecte fagaduintele facute prin gura nasului la Sf. Botez.Nasul e parinte spiritual,se ingrijeste de cele duhovnicesti ale finului,de cele materiale se ingrijesc parintii trupesti.Asta nu inseamna ca nasul nu trebuie sa-si ajute finul material,daca poate,dar intai si intai trebuie sa-l ajute sufleteste.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Originally posted by valiburu
irina.c. ai pus punctul pe "I"! Conteaza ce faci dupa botez, sa-l indrepti spre Impartasanie, Spovedanie.
Nu stiu de ce la noi f multi se gandesc numai la bani, la haine scumpe, jucarii sofisticate si aici ma refer in special la parintii copilului, care de multe ori cauta oameni cu posibilitati.
Si de ce atunci cand nasii dau sfaturi bune incep sa fie ocoliti? Adevarul este dureros uneori, dar sanatos!
si eu am o finuta, Ioana-Daciana si asteptam sa nasca a doua fina cununata in vara trecuta!
Sa va traiasca tuturor finii si finutele!
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
carti
blanca000 spune:
Am botezat si eu anul trecut impreuna cu sotul o minunatie de fetita , Alexandra Maria. Cand am ocazia ii cumpar cate ceva...si mai ales pantofiori..are de la mine peste 5 perechi care mai de care..nu mai zic hainute. Eu inca nu am bebeu si acum o rasfat pe ea...speram sa ii cununam si pe parinti la anul caci nu sunt inca cununati, si atunci ar fi a doua mea pereche de fini.
Imi place cand imi zic Nasa...e ceva ascuns si frumos in asta..
Aaa si eu am doar 26 de ani si sper sa mai botez de cateva ori.
Nunta noastra
Nasi de cununie
iliuta spune:
Mda......am botezat si a patra oara acum la 26 de ani cu sotul meu.Baietelul de la Timisoara.A fost........cand am ajuns acolo, cu o ora inaintea botezului, ne-au zis ca mai este o nasa.Ne-au stricat tot momentul.Trebuia sa ne fi zis dinainte, sa ne fi intrebat daca suntem de-acord.M-a durut fff tare.Nu-mi pare rau ca am botezat, dar nu mai are aproape nici o semnificatie pt. mine.A durut tare, mai ales ca mama baietelului e prietena mea.Am plans amandoua si de fericire si de bucurie, m-am bucurat pt. ea cand a ramas insarcinata, si am vrut ca finutul sa fie numai al meu si al sotului.......dar, asta e...........
Pupici.
Mihaela
salisa spune:
Buna!
Anul trecut am cununat dar de botezat inca nu avem experienta.
Noi vom boteza saptamana viitoare un baietel.
As vrea sa va intreb dc stiti ceva de faptul ca e mai bine sa nu botezi daca esti insarcinata???!!!
Eu sunt insarcinata ...dar oricum vom boteza..., sunt curioasa pentru ca mama imi spunea ca nu ar fi bine pentru mine ca viitoare mamica...
Habar nu am ce ar putea sa insemne?
Voi stiti ceva de asta?
Salisa 27+