Ati botezat copii?
Raspunsuri - Pagina 2
flori76 spune:
Noi nu avem,inca,nici un finutz,dar ne dorim foarte mult.Chiar ne-am propus ca in vara(cand ajungem in Ro) sa botezam un copilas.Sper sa ne ajute Dumnezeu sa reusim!
"Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti"-Victor Hugo
noi
Giova spune:
si eu am un finut. se zice ca primul ar fi bine sa botezi un baiat. mama mea are 2 copii in plasament si baiatul nu era botezat. acum 2 ani, cand avea 7 ani l-am botezat.
era foarte rau inainte, dupa botez a devenit un copil cuminte. sunt asa mandra de finutul meu!!!!!!!!!!!!!!!
http://community.webshots.com/user/ioananemes
kriss79 spune:
Si eu stiu ca e bine sa botezi prima data un baietel.Dar eu si viitorul meu sot(2 iulie) am botezat deja o fetita dulce si scumpica la sfarsitul lunii martie. La botez am platit taxa,lumanarea, am imbracat-o pentru botez si alte hainute pentru dupa baita facuta de nasi, am platit preotul si i-am pus niste bani in hainute sa ii mearga bine. O vedem des(cat putem mai ales ca acum suntem cu pregatirile de nunta), este fetita prietenilor nostri,ieri am fost cu ea la plimbare si e o dulcica. In rest cand o vedem avem grija sa ii ducem mereu ceva, fie ceva de imbracat sau o jucarioara.
Theiuta spune:
Felicitari din tot sufletul fetelor pentru gesturile voastre venite din inima pentru finii si finutele voastre!!! Sa va traiasca!
Ce rau imi pare ca nu are si baietelul meu parte de asa nasi.
Scuzati ca imi descarc putin sufletul aici, dar nasu e un prieten al sotului meu si nasa e...sotia lui, daca intelegeti ce vreau sa spun.
E drept, la botez s-au achitat, ca sa zic asa de obligatii, dar de atunci...nu i-am mai vazut decit la mot si atit!
Ce ziceti de asta?
http://community.webshots.com/user/theiuta
andora spune:
Si eu am botezat un baietel cand aveam vreo 14 ani, in Ardeal era, iar eu si cu o verisoara suntem nase (si mamica lui s-a intamplat sa ne fie cu multi ani dupa aceea nasa de cununie)... nici nu stiam ca se poate si asa, doua nase, cred ca depinde de zona... Si impreuna cu sotul am mai botezat un baietel, al verisoarei mele, e un dulcic si pe 2 iulie taiem motul. In rest incercam sa il vedem cat mai des si cum ii iau ceva fetitei mele (e cu 3 luni mai mica decat el) ma gandesc si la el...
Theiuta nu te necaji... Dunezeu o sa-i faca sa vada la un moment dat cat timp au pierdut si ce dulce bebe au botezat.. cumnatii mei au patit exact asa cu nasii de cununie...
PUPICI VOUA SI FINUTILOR VOSTRI!
Andreea & Gogo (DN 10.10.2004)
<http://www.andora.bravehost.com/
nushulica spune:
si eu am botezat un baietel dar nu ca se spune ca e bine sa botezi mai intai un baiat ci pentru ca asa s-a nimerit.este un scumpel dar nu l-am mai vazut demult din cauza ca mama lui e o femeie cu care nu ma mai pot intelege si atunci nici nu ne mai vizitampacat ca mi-e dor de el dar asta e...sa stiti ca eu una sunt convinsa ca iti aduce noroc daca botezi un copil mie mi-a mers din plin dupa botez
anemona spune:
Eu nu am botezat inca nici un bebe, dar tare mi-as dori. As fi facut-o si pana acum, dar nu am avut pe cine. Nimeni nu ne-a solicitat asta si toata lumea avea deja nasi de cununie care botezau copilul.
Dar nu e timpul trecut, poate voi reusi pana la urma.
Lona spune:
Theiuta, esti norocoasa ca i-ai vazut macar la mot, eu nici atat. Asta este. Pentru ca mi-am botezat copilul acasa (era o iarna grea, m-am temut sa nu raceasca) l-am dus dupa aceea, dupa cateva luni, la biserica sa treaca prin altar si au mers atunci cu noi niste prieteni, care au devenit un fel de nasi pentru Radu. si asa, am rezolvat, oarecum, o situatie destul de dureroasa la vremea aceea.
Darria spune:
quote:
Originally posted by anemona
Eu nu am botezat inca nici un bebe, dar tare mi-as dori. As fi facut-o si pana acum, dar nu am avut pe cine.
Daca doresti sa botezi un bebelus o poti face. Din pacate sunt in spitale copii abandonati. Daca nu te deranjeaza poti boteza un copil neajutorat. Nu sunt pretentiosi, nu vor lucruri scumpe ci doar sa fie iubiti.
Sa nu te superi pe mine, am incercat sa-ti spun ca daca doresti sa botezi un bebelus exista posibilitatea.
dana p. spune:
Si eu am botezat un baitel ,care la vremea respectiva avea deja 3 ani si 9 luni.Parinti nu l-au botezat pana atunci pentru ca el era tatar si ea romanca si nu stiau in ce religie sa boteze copilul, pana la urma au ales religia ortodoxa.Eu i-am luat hainute la copil pentru botez si i-am facut si scaldatoarea pentru care i-am luat crasma (un material foarte mare ca pentru cearceaf)si alte hainute dupa scaldatoare.
Ce-mi pare mie rau acum este faptul ca parinti pustiului sunt foarte reci in relatia cu noi si mai sunt si snobi( cred ca tot ce este scump este si bun sau ca fac parte dintr-o categorie sociala mai aparte daca au sa zicem aparat foto digital). Acum de sarbatori nici macar un telefon n-au dat si nici de ziua sotului.Nu ca as avea pretenti de la ei dar macar un telefon cred ca pot da si ei.Oricum nu-mi pare rau absolut deloc pentru bani pe care i-am cheltuit atunci cu botezul, asta sa-mi fie mie paguba ca de atunci slava Domunului mi-au mers lucrurile bine acasa.
Mai este o vorba care mi-a zis-o si mie cineva referitor la faptul ca este bine sa botezi "Cununia e fudulie si botezul omenie".
La cat mai multi finutii si finute!!
Dana