Infectie masea

Infectie masea | Autor: adialina

Link direct la acest mesaj

Salut,

Numele meu este Adrian, imi permit sa va deranjez cu o intreabre, sotia mea are o masea infectata de 24 de ore si in ultimul timp durerea a ajuns si la ureche iar in plus are si un ganglion umflat chiar sub masea, probabil de la masea.

Este insarcinata in aproape 8 luni si nu stiu ce antibiotic sa-i administrez, suntem in Canada iar aici doctorii nu-si asuma riscuri (responsabilitatea) si in plus nu am incredere in ei#65533; la 4 luni vroiau sa-i faca radiografie pt ca avea dureri in partea dreapta si nu stiau de la ce ?!

Spune-ti va rog ce as putea sa-i administrez ca antibiotic pentru a scapa de aceasta infectie. (avem in casa eritromicina, ampicilina si penicilina V).

Va multumesc mult pentru orice eventuale raspunsuri.

Adi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns herra spune:

NU stiu cu ce ar ceda infectia, dar poti vedea daca sunt/nu recomandate in sarcina si pe internet, la farma-line - parca asa se cheama site-ul; incearca sa dai cautare dupa numele antibioticului...

dar poate totusi trebuie drenata infectia...

multa sanatate, sper sa se rezolve repede!

Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there...

Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

cel mai bine ar fi sa vizitati un dentist. mie mi-a recomandat ceva pe baza de penicilina, dar nu mai stiu cum se numeste si oricum se elibereaza numai cu prescriptie medicala
sanatate

"il est plus facile de dissocier un atome, que de se débarrasser d'un préjugé"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialina spune:

Multumesc pentru raspunsuri, problema este ca azi e sambata si la dentist nu putem ajunge decat luni cel mai devreme, in weekend nu este deschis :(

multumesc oricum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Doctorul (neaparat el) trebuie sa-i prescrie un antibiotic permis in sarcina, eu am luat in trimestrul al doilea (nu pentru masea) Amoxicilina - e safe, poate mai sunt si altele.
Multa sanatate!

Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Stomatologul meu mi-a recomndat eritromicina pentru infectie la masea. Si stiu ca este permisa in sarcina. Daca aveti din asta in casa, e ok. Sa ia. Decat sa stea cu infectia aia puternica inca 2zile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Si eu ma confrunt cu probleme legate de o masea si m-am perpelit ce sa iau dr meu tot de sapt viitoare ma va lua la tratament. Uite aici pe DC un articol despre tratamentul stmatologic in timpul sarcinii ca si eu inebunita am cautat ce pot lua acum, fiin din luna a 7a: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=252
Aici gasesti ce ai si ce nu voie in mare in ce priveste medicamentele. Mie mi-a dat o solutie locala, dentocalmin si e local, la nevoie pun putina pe gingie pe un tampon insa neavand in casa e buna eritromicina din ce vad si in articolul asta.

Multa sanatate si sarbatori cu bine, fara dureri burticii si bebel sanatos.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Eu sint in luna a 7a si de curind am avut nervul scos la o masea. Mi-au facut 3 radiografii in timpul procedurii - cu 2 sorturi de protectie, 4 anestezii - inainte (fara epinefrina) si apoi am luat Penicilina 7 zile (3/zi la 8 ore). Toate procedurile, anesteticele si antibioticele recomandate de dr mea ob-gyn (si respectate de medicul dentist).

Oana C si 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

in functie de severitatea infectiei se da un antibiotic. eritromicina se administreaza de obicei celor cu alergie la penicilina. trebuie sa o vada totusi un stomatolog, pt ca daca infectia este severa, e posibil ca antibioticul sa nu fie suficient si sa trebuiasca drenaj. penicilina se administreaza diferit in functie de cit de mare e pastila( in UI) deci nu e indicat sa o iei "dupa ureche", pt ca un antibiotic prost administrat poate face mai mult rau decit bine. cineva face garda intotdeauna, macar la spital. asa ca, medic stomatolog fiind, iti recomand sa va indreptati cu incredere spre cineva care "cunoaste". cit despre radiografia dentara din trimestrul 2 de sarcina( cind organogeneza e incheiata), doza de radiatii e neglijabila si total ok pt copil. asa ca lasa-i sa-si faca meseria si o ajuti mai mult pe sotia ta. nu-ti fie frica, bebe e in regula daca mami e in regula. infectia e mai periculoasa pt amindoi( mama si copil) decit radiografiile, antibioticul si tratamentul stomatologic. pe bune!
bafta si Paste fericit!
M24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialina spune:

ok, ne vom duce azi la o policlinca particulara care estedechisa si in weekend.

Nu este asa de grava infectia in sensul ca nu e umflata incat sa se vada, dar durerile sunt destul de mari

Multumesc pentru raspunsuri.

Adi

PS: super util acest site.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Salut,

Unde sunteti in Canada? Daca sunteti in Toronto, va pot trimite la un medic stomatolog. Eu n-am avut infectie, dar am avut ceva plombe de reparat si eram deja gravida. Tipul e si chirurg, asa ca o sa stie sigur ce sai faca. Deci daca sunteti aici si vreti, dati-mi un PM si sa va spun unde sa mergeti. Pot vorbi cu el si la tel daca vreti inainte.

, 30s

Mergi la inceput