I'm in big trouble...

I'm in big trouble... | Autor: ra_75

Link direct la acest mesaj

Sunt insarcinata in sapt.25+, si voi beneficia de prenatal din luna iunie2005. Cine poate sa ma lamureasca cu zilele de concediu de odihna de pe anul in curs? Pentru un an beneficiez de 24 zile CO. Cate mi se cuvin in acest an?

Va multumesc.

ramona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

12 luni intr-un an, 24 zile de concediu = 2 zile / luna CO

pna asa intri in penatal iti poti lua CO de 10 zile aferent lunilor Ianuarie - Mai inclusiv. Dupa cele 10 zile de CO cere concediu prenatal.

sarcina si nastere usoare

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_75 spune:

Soryy, eu sunt mai

Exista undeva vreo lege care sa reglementeze acest lucr? Pt.ca mi se pare logic sa beneficiezi de tot concediul atat timp cat nu pleci din locul de munca sau nu ai zile de concediu fara salar. Spunti-mi, va rog, daca exista o astfel de lege.

Ramona si Alex 25+

ramona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Concediul de odihna se acord a pentru perioada efectiv lucrata la serviciu adica. De aceea este de odihna. Intrucat tu vei intra in concediu prenatal nu mai mergi la serviciu nu mai lucrezi fiind in concediu deci este ilogic sa beneficiezi de concediul de odihna pentru o perioada in care nu mai lucrezi. Acum e mai usor de inteles?
Legislativ vezi te rog CCMN 2005-2006 il ai la mine pe site in pagina legislativa.

Succes!

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

ra_75- in timpul prenatalului/post precum si in timpul cic contractul tau de munca va fi suspendat
Concediul de odihna se acorda proportional cu lunile efectiv lucrate, cum tu in perioada pre/post si in cic nu lucrezi nu ti se cuvin zile de odihna.
Pentru mai multe lamuri citeste codul muncii in care vei vedea ca in timpul pre/postnatalului contractul iti este suspendat de drept iar la cic suspendat la cerere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Daca lucrezi intr-o unitate bugetara(daca seful tau este de acord)iti poti lua concediul aferent intregului an ,urmind ca atunci cind vei reveni din CIC,dupa doi ani sa nu beneficiezi de nici o zi de concediu pentru anul respectiv.
Cristina

Mergi la inceput

Va multumesc tuturor. M-ati luminat intr-adevar, insa am mai inventat o intrebare: ce se intampla in cazul in care nu ma voi mai intoarce in acelasi loc de munca? Trebuie sa restitui suma de bani aferenta CO platit cum s-ar sune "in avans"? Si apoi la noul loc de munca este interesant de stiut cum pot face dovada ca am efectuat sau nu zilele de CO de pe anul in curs, respectiv cel in care are loc angajarea...

Va multumesc inca o data

Ramona si Alex 26 sapt.

Mergi la inceput

Ooops!
In problema de mai sus am omis tocmai esentialul. Ideea era ca voi opta pentru plata CO aferent intregului an 2005. Asadar, ce se va intampla la intoarcerea din CIC?

Ramona siAlex 26 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

sorry, tb sa restitui banii necuveniti pentru zilele pe care practic nu le-ai lucrat, deci ai luat bani necuveniti de la firma angajatoare...deci daca tu intentionezi sa nu te mai intorci aici, ia banii numai pe CO ce corespunde lunilor lucrate...
in foaia de lichidare se scrie de cate zile de CO ai beneficiat sau daca n-ai beneficiat deloc...foaia de lichidare o poti arata la viitorul loc de munca...sau nu ...succes

Roxana Lilea,mama Mariei 3 ani si ceva

Mergi la inceput