Am sufletul greu......

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Eu Doamne iarta-ma, nu-s tocmai cea care ar sta pe ganduri sa avorteze sau nu din principii religioase.
In cazul asta am zis sa nu avorteze pt ca exista dupa cate am inteles un potential risc ca ea sa nu mai poata sa aibe o alta sarcina.
Spuneti-mi ca sunt egoista spuneti-mi ce vreti,dar eu cand am stiut ca s-ar putea sa fie prima si ultima mea sarcina,nu m-a interesat nimic.
Am zis ca si de-o fi sa crape toti eu fac copilul.
Situatia mea cu tatal copilului meu nu era prea roz,eram foarte tineri dar la ora aia ne iubeam.Cel putin eu il iubeam.

In schimb economic eram independenta inclusiv aveam locuinta mea.Nu mare lucru.
As mai fi avut o groaza de lucruri de pus la punct,in mod rational vorbind nu era tocmai acela momentul sa avem un copil si nici sa ne casatorim,lucru pt care,nu eu am fost cea care a insistat.
Dar stiind ca repet ar putea sa fi fost singura mea sansa sa am un copil,ideea ca poate nu ma va lua de nevasta si nu-si va asuma responsabilitatea copilului,a cantarit prea putin.
Eram foatre hotarata sa-l cresc singura,in definitiv eram independenta.
nu mi-as fi iertat niciodata sa fi facut un avort.
Asa cum va spuneam mai sus,am avut dreptate sa iau atunci hotararea aia.
Si in cazul surorii Ralualexandrei ,planeaza riscul de a nu avea o a doua sansa pt a avea un copil.
Aici e buba cea mai mare.
Daca ea avorteaza acum si risca sa nu mai aibe copii proprii,isi va ierta vreodata gestul asta,mai ales ca l-a facut pt un om ce cel putin pana acum a dovedit ca nu e de incredere?
Daca el in viitor isi va asuma vreo responsabilitate,poa sa o faca f bine.Nimeni nu-l impiedica.
Sa lasam un pic la o parte cine a fost de vina.
Sora fetei asteia daca nu va mai avea copii,pe cine va da vina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss spune:

buna seara,

trebuie gandit si astfel:

- singura intr-o tara straina
- nu are casa ei
- copilul trebuie crescut
- chiria trebuie platita
- nu e sigur ca tatal copilului o va ajuta

nu este usor, este o responsabilitate imensa si se pare ca el o refuza

Si apoi, poate putin mai tarziu va aparea adevaratul el...

Seara placuta

Criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Criss.
ai uitat sa pui la socoteala ca ea risca sa nu mai aibe alt copil si nu din cauza acestui avort neaparat ci pt ca are /a avut in trecut probleme ginecologice.

Nimeni nu a spus ca-i va fi usor.
Dra daca lucreaza la un spital aici,inclin sa cred ca lucreaza cu acte in regula si in acest caz are dreptul la concediu de maternitate platit.
Treaba cu plata chiriei este un pic secundara.In Italia nimeni nu va lasa o mama cu un copil in strada,chiar imigranta fiind, are niste drepturi.
Chiar daca va sta in chirie,nu-i o tragedie.Nu pot sa cred ca din salariul ei nu se poate intretine ea si copilul cand in Italia sunt majoritare familiile in care doar unul lucreaza si intretine o familie cu mai mult de un copil si majoritatea sunt muncitori de rand.
Sigur nu va avea vila cu piscina si Ferrari la poarta dar cine a spus ca e obligatoriu sa-i asiguri unui copil asa ceva?
Si apoi daca va fi sa vina adevaratul El,va veni chiar daca ea are un copil.
Dar daca nu va avea acest copil si nici altul si va veni adevaratul el si tot nefericita va fi pt ca nu are copilul ei?

Nu vreau sa fiu cruda,dar poate ca aici ar fi binevenita parerea fetelor ce incearca de multa vreme sa ramana insarcinate si nu reusesc.Nu cred ca vreuna ar spune ca ar da cu piciorul la o sansa ca asta,in ciuda situatiei nu tocmai roz(tara straina,el nu vrea copilul etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Eu una am facut avorturi caci am prins si vremuri ceausite si nu sint impotriva ideii de avort, dar daca sora ta a vut probleme ginecologice si medicii i-au spus ca nu poate ramine poate e mai bine sa pastreze copilul. Desi trebuie sa se gindeasca cum il creste. Daca la ac. intrebare nu exista raspuns nu stiu ce sa zic; daca eu as fi in locul ei eu nu l-as face. O alta varianta este ca sora ta sa vorbeasca cu nevasta acestui porc. Nu ca sa se certe cu ea pt. acest individ ci ca sa-i explice femeii tot ce s-a intimplat, inclusiv sit. ei si poate ca femeia o va ajuta (si-i va trage un picior in fund barbatului asa cum merita).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bruxinha spune:

Adrienne12, ma bucur ca ai aruncat sugestia asta, am vrut s-o fac si eu, dar n-am avut curaj; poate ca ar trebui incercata si varianta asta, sa incerce sa vorbeasca cu sotia nemernicului - precis femeia aia nu stie ce-i face si coace consortul in Italia, probabil il caineaza vai-saracul-cat-munceste-si-se-chinuie-sa-ne-intretina. Si poate ca are si ea dreptul sa afle. Acuma, nu-s convinsa ca o sa-l lase, dar macar se rupe pisica, si poate ca o sa renunte el - tot ar fi ceva, ca macar fata asta ar afla pe ce picior danseaza.
Bai frate, cum pot, ma, sa fie atat de idioti?!?!

Our lives begin to end the day we become silent about the things that matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Zicea cineva mai sus ca ar fi bine sa scrie si fetele care isi doresc copii,e uite ca scriu eu,aspiranta de 6 ani
Andra,parerea mea este ca trebuie sa vb. serios cu el,ce are de gand cu ea in primul rind!Iar pentru sora ta am un singur sfat:sa nu avorteze!cu nici un chip,nimeni pe lumea asta nu merita sa sacrifici un pui de om,un dar al lui Dumnezeu,pentru el!NIMENI!
Daca maine as afla ca sunt insarcinata si poimaine ar zice sotul meu ca divorteaza,tot nu as face avort!dar,poate sunt eu exagerata,....nu stiu...

Paste Fericit!
Speranta moare ultima!
Valentina
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Rufus
dar ce vina are copilul sa nu aiba tata din start?

Dar ce vina are ca sa fie omorat?
Adica, mai bine mort decat fara tata???

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma27 spune:

hai sa privim subiectul si din alt punct de vedere.de ce a ramas sora ta insarcinata?mai ales ca relatia era asa cum era..nu cumva incearca sa se agata disperata de el???pana la urma a acceptat atatea compromisuri,pe care multe dintre noi nu le-ar fi facut nici macar in nr de unul.tipul e fara constiinta,dar iarta-ma ca-ti spun,sora ta stie ca e insurat si ca are si copil pe deasupra...iubirea o fi mare,dar constiinta?????

Ema

http://pg.photos.yahoo.com/ph/sed_lex2002/album?.dir=f43c&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/sed_lex2002/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by Donia
Dar ce vina are ca sa fie omorat?
Adica, mai bine mort decat fara tata???

Cred ca afirmatia este putin exagerata, sunt multe fete care au apelat, din diverse motive la avort, nu trebuie luate cu huo! Pentru ca, desi din perspectiva religiei este un omor, nu cred ca sunt criminale cele care procedeaza in acest fel.
Motivul ca s-ar putea sa nu mai aiba copii, este, pe undeva, demn de luat in seama; dar daca majoritatea este de parere ca Dumnezeu vegheaza la procreerea unui copil, de ce sa nu ne gandim ca va mai face si alte minuni?
Inteleg disperarea celor care nu reusesc, am fost sot disperat al unei astfel de femei, dar nu mi-am pierdut niciodata increderea. Astazi, Dumnezeu mi-a rasplatit increderea.
Cat despre afirmatia ca un copil nu este si al unui barbat, desi este drept ca trebuie sa treaca si el pe acolo, va reamintesc ca Dumnezeu a insarcinat-o numai pe Fecioara Maria, fie-i numele laudat, fara a fi nevoie de un barbat; o consider o afirmatie discriminatorie, asemanatoare cu cele intalnite de femei destul de des din partea barbatilor si impotriva carora ele lupta cu ravna. Dar nu uita sa raspunda identic.
Prin tot ce am scris, am incercat sa dau un raspuns la intrebarea initiala; din pacate discutiile deviaza.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Buna Andra!
In primul rand imi pare tare rau ca tu suferi si esti pusa in fata acestei situatii atat de grele. O sa incerc sa-ti dau si eu un raspuns, asa cum cred eu ca as proceda.

Este clar ca sora ta a gresit enorm acceptand o relatie cu un barbat insurat. Din start situatia a fost complicata si nedreapta pt. familia tipului. El este clar un aventurier care nu se va angaja cu nimic fata de sora ta. Am mai cunoscut genul asta de oameni si sunt sigura ca nu va face nimic pt. ea si copil. Va incerca cu disperare sa-si salveze spatele si sa ramana cu familia lui.

Daca nu as fi avut un copil poate si eu as fi zis sa faca intrerupere de sarcina, sa termine cu el si sa-si vada mai departe de viata ei.
Il am insa pe Rares si realizez ce minune este un copil si ce suflet curat are. Deci, nu pot spune sa faca avort in nici un chip!!!
Depinde numai de ea daca se va mobiliza, va trece peste durerea provocata de dragostea ranita si se va angaja singura sa creasca un copil. Aici voi puteti avea un rol f.f. mare. Trebuie sa fiti alaturi de ea si, indiferent de cat a gresit, sa o sprijiniti si sa-i aratati partea plina a paharului.

Daca insa se va hotari sa faca avort, si in aceasta situatie tr. sa o sprijiniti. Oricum va fi o mare durere pt. ea. Vorbele grele n-o vor ajuta, ci mai rau ii vor face.

Sper ca Dumnezeu sa-i dea gandul cel bun!

Mergi la inceput