Piatra-Neamt - discutii despre gradinitele locale

Piatra-Neamt - discutii despre gradinitele locale | Autor: cghitescumd

Link direct la acest mesaj

La toamna ma voi muta in Piatra-Neamt si fiul meu cel mare va trebui dus la gradinita in grupa mijlocie. Nu stiu aproape nimic despre alternativele in cauza, de acolo, de stat sau particulare. Pentru orice eventualitate si ca sa nu ramin cu fundul in balta, am depus actele de inscriere si au fost acceptate la cea mai apropiata gradinita cu program prelungit de locul unde voi sta (Gradinita Nr. 1 de pe Str. Alexandru Lapusneanu.
In principiu din auzite, am inteles ca ar fi si alternative de genul Step by step, gradinita confesionala (catolica in speta) si Waldorf.
Poate cineva sa dea detalii despre sistemul de educatie al prescolarilor din zona, ce alternative, avantaje, dezavantaje...s.a.m.d. sunt ?

Mirela & sotul

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Eu sunt din Piatra Neamt si pot sa iti spun ca am inscris-o pe fetita mea care va face 3 ani la toamna la caminul nr 3 unde au clase de step by step. Este cam departe de casa dar in alta parte nu au program step by step.
Despre alte gradinite nu ma pot pronunta. Nu stiu ce conditii au si cum arata.

Criss si bb Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cghitescumd spune:

Ok, si ce stii despre gradinita respectiva pina in prezent ? (personal, costuri, nr. de copii in clase, ce cursuri alternative se pot face...etc.)
In al doilea rind unde se afla localizata si in al treilea rind, ai idee daca exista invatamint prescolar si gimnazial in Piatra-Neamt cu aceleasi principiu ?
Aici de exemplu (la Nr. 1) mi s-a comunicat ca o grupa are aproximativ 15-20 de copii, ca se pot face alternativ: 2 limbi straine (engleza oricum, restul franceza/germana/italiana sau alte limbi daca se string minim 5 copii), dans, lucru manual, teatru, pictura,si muzica. Costul ar fi de 35.000 pe zi (program prelungit standard, fara cercurile alternative si fara cheltuielile de reparatii sau alte lucruri suplimentare) plus ceea ce mai intervine pe parcurs. Am vazut gradinita, are o curte bine securizata (2 intrari, una pe la cancelarie si una laterala cu porti care exista si se mai si inchid, la nevoie), cu iarba in curte, aceasta fiind de altfel (zic eu) destul de larga si primitoare. Toaletele sunt in regula, in cladire miroase a curat.
Programul este cel clasic.

Mirela & sotul

Mergi la inceput

Pretul este un pic mai mare decat la celelalte camine adica 1.200.000 lei pe luna. Mai trebuie sa dau la inceput pana in septembrie 5.000.000 lei pt mobilier care este un mobilier special, adaptat acestui tip de invatamant.
Cursuri alternative se pot face: lb straine, informatica si om mai vedea.
Caminul arata bine (este in spatele scolii nr 12 care este pe langa Micromedica, are loc de joaca cu iarba, cu leagane ,etc.
Dupa camin poate merge la scoala in acelasi sistem. exista la scoala nr 10 din cartierul Precista clasa step by step I-IV si am inteles ca se fac si V-VIII.
Pana va ajunge ea poate va fi si liceu, cine stie?

Criss si bb Andrada

Mergi la inceput

Merci pentru informatii. O sa vad ce voi face pina la urma.

Mirela & sotul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonita spune:

Crissandrada,vorbesti de gadinita"Veronica Filip"?Acolo merge fiica mea,Carina, eu sunt multumita.Acum este in grupa mica,au diferite activitati,de exemplu pe 2 iunie voi merge cu ea la Bacau va trebui sa prezinte costume din materiale reciclabile,mai au un proiect cu Salubritas si inca alte firme privind curatenia,plantarea pomilor si ingrijirea lor etc.nu-ti fa iluzii ca n-ai sa ai de platit reparatii,peste tot mai vor cate ceva ,ba saltelute, ba patuturi,ba covoare ,totusi nu te usuca de bani.
daca mai vrei detalii,cu placere ti le voi da.

Mergi la inceput

Crissandrada,vorbesti de gadinita"Veronica Filip"?Acolo merge fiica mea,Carina, eu sunt multumita.Acum este in grupa mica,au diferite activitati,de exemplu pe 2 iunie voi merge cu ea la Bacau va trebui sa prezinte costume din materiale reciclabile,mai au un proiect cu Salubritas si inca alte firme privind curatenia,plantarea pomilor si ingrijirea lor etc.nu-ti fa iluzii ca n-ai sa ai de platit reparatii,peste tot mai vor cate ceva ,ba saltelute, ba patuturi,ba covoare ,totusi nu te usuca de bani.
daca mai vrei detalii,cu placere ti le voi da.

Mergi la inceput

Nu cred ca vorbim despre aceeasi gradinita. "Veronica Filip" nu este langa scoala nr 4 ? In spate, mai exact?

Cea de care spun eu este gradinita nr 3 din spatele scolii nr 12.

Oricum este interesant ce spui ca fac copii acolo la Veronica Filip.Mi-ar placea sa se faca si aici astfel de activitati.

Criss si bb Andrada

Mergi la inceput

In spatele Scolii Nr. 4 exista cumva doua gradinite ? Nu de alta , dar cea la care l-am inscris deocamdata pe baietelul meu (Grad, Nr. 1) se afla pe coltul format de Alexandru Lapusneanu cu Str. Liliacului si, intre ea si Scoala Nr. 4 exista doar o centrala termica.

Mirela & sotul

Mergi la inceput

Cghitescumd inseamna ca l-ai inscris la Veronica Filip si-ti spun sincer ca bine ai facut.In ce grupa l-ai inscris?Poate ne intalnim si mai palavragim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanap spune:

sebi va trece in grupa mijlocie la caminul"Floare de Colt"in Maratei si sunt tare multumita.au centrala proprie iar doamnele educatoare sunt foarte bune si cu multa rabdare.

Mergi la inceput